دوشنبه, ۲۲ بهمن, ۱۴۰۳ / 10 February, 2025
مذاکرات سازنده
![مذاکرات سازنده](/web/imgs/16/151/1qx2b1.jpeg)
برای حل معضلات زناشویی باید با همسرتان مذاکرات سازنده داشته باشید ولی اگر در این زمینه مشکل دارید به ده توصیه زیر توجه کنید:
۱- به همسرتان به عنوان شریک خود برای حل مشکلات نگاه کنید
حتی اگر در آستانه جدایی قرار دارید همسرتان را به عنوان فردی درنظر بگیرید که در یافتن راه حل های خلاقانه برای حل مشکلات می تواند نقش مؤثر و فعالی داشته باشد.
۲- تا حد امکان فردی مؤثر باشید
تنها کارهایی را انجام دهید یا حرف هایی را بزنید که سازنده هستند و شما را در راه رسیدن به اهداف تان یاری می رسانند. اهانت و انتقاد کردن به هیچ وجه روش مؤثری نیست. اگر نمی توانید مذاکرات سازنده ای داشته باشید از یک مشاور کمک بگیرید.
۳- گذشته را فراموش کرده و برروی آینده تمرکز کنید
امکان دارد وقتی احساس کردید که همسرتان اشتباه می کند به سرزنش او بپردازید. اگر رفتار شما بر پایه احساسات باشد برروی گذشته تمرکز خواهید کرد و این کار توان شما را در حرکت رو به جلو کاهش می دهد. تمام توان خود را برروی آینده تمرکز کنید.
۴- از به کار بردن زبان طعنه آمیز خودداری کنید
بر زبان آوردن سخنان طعنه آمیز و توأم با سرزنش و انتقاد مذاکرات مخربی را درپی دارد. در واقع این وضعیت زمانی پیش می آید که ما عصبانی، نگران، ناراحت و رنجیده خاطر هستیم. در این گونه موارد درصدد یافتن علت برآیید.
۵- برای خودتان حرف بزنید نه برای همسرتان
وقتی راجع به همسرتان حرف می زنید احساسات یا انگیزه های او را توصیف نکنید و برروی احساسات خودتان تمرکز کنید. به عنوان مثال اگر با حرف های همسرتان موافق نیستید مخالفت خود را با گفتن چنین جمله ای بیان کنید: «من به تو اعتماد ندارم و نمی توانم حرف هایت را باور کنم.» هرگز به همسرتان نگوئید: «تو دروغگو هستی.»
جمله اول احساسات شما را بیان می کند درحالی که جمله دوم نوعی اتهام است و می تواند به مشاجره منجر شود و در ضمن منظور اصلی شما را نمی رساند که «عدم اعتماد به همسرتان» می باشد درحالی که جملاتی مثل جمله اول به خوبی احساسات یا نگرانی های شما را نشان می دهد.
۶- خلاق باشید
برای برآورده شدن خواسته های خود و همسرتان شیوه های مختلف را درنظر بگیرید و راه حل مناسب را انتخاب کنید. توصیه شماره یک را فراموش نکنید. همسر شما می تواند در حل مشکلات کمک کند.
شاید شما تصور کنید که پاسخ تمام سؤالات را می دانید ولی مطمئن باشید به کمک همسرتان به راه حل بهتری دست خواهید یافت. تمام گزینه ها را بررسی کنید و از دیگران نیز کمک بگیرید تا بتوانید راه حل هایی را انتخاب کنید که آینده بهتری را برای تان رقم می زنند.
۷- از مشاجرات به عنوان فرصتی برای خلاقیت استفاده کنید
مطمئناً طرح برخی از مسائل به مشاجره منجر می شود ولی شما نباید به این دلیل از بحث کردن درمورد مسائل مهم طفره بروید. یادتان باشد مشاجره تحت شرایطی می تواند اثرات مثبتی داشته باشد.
۸- با دقت به احساسات و علائق همسرتان گوش دهید
اهمیت زیادی دارد که به حرف های همسرتان به دقت گوش دهید. طوری رفتار کنید که گویی برای اولین بار است که او را می بینید!
برای گوش دادن به حرف های همسرتان لزومی ندارد که حتماً با او موافق باشید ولی این کار برای برقراری یک ارتباط سازنده ضروری است.
۹- به این حقیقت توجه داشته باشید که بروز مشکلات در مرحله گذر امری طبیعی است.
انسان ها در برابر مشکلات واکنش های متفاوتی نشان می دهند زیرا هر کدام از آنها نیازها و میزان تحمل متفاوتی دارند. امکان دارد شما و همسرتان در برابر مشکلات تصمیمات متفاوتی اتخاذ کنید ولی در هر صورت نباید وجوه تمایز یکدیگر را نادیده بگیرید.
۱۰- خوشبین باشید
تردید نکنید که با تلاش و پشتکار می توانید به نتایج مثبتی دست یابید.
البته هیچ تضمینی وجود ندارد که در روند رسیدن به توافق با همسرتان مشاجره نکنید. توصیه شماره۷ را به یاد داشته باشید. اگر هدف طرفین این باشد که مشکلات را حل کنند حتماً موفق خواهند شد.
آذر شایان
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست