چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

فیلمبرداری از انگل مالاریا در گلبول های قرمز


فیلمبرداری از انگل مالاریا در گلبول های قرمز

درمان مالاریا و سایر بیماری های انگلی نیاز به درك درست انگل دارد. یك نوار ویدیویی كه به تازگی از چگونگی كار انگل مالاریا تهیه شده است، می تواند در یافتن روش های بهتر درمانی كمك …

درمان مالاریا و سایر بیماری های انگلی نیاز به درك درست انگل دارد. یك نوار ویدیویی كه به تازگی از چگونگی كار انگل مالاریا تهیه شده است، می تواند در یافتن روش های بهتر درمانی كمك كننده باشد. انگل های مالاریا، پلاسمودیوم فالسیپاروم و سه انگل هم خانواده آن برای قرن ها سیستم ایمنی انسان را خلع سلاح كرده اند. این بیماری توسط پشه انتقال یافته و مرگ بیش از یك میلیون انسان را در سال به همراه دارد.

دانشمندان می دانند كه این انگل ابتدا كبد را آلوده كرده و سپس به طریقی وارد جریان خون شده و پاره شدن گلبول های قرمز را سبب می شود. طی این مرحله از بیماری است كه علائم كلاسیك آن یعنی تب و لرز بروز می كند.انگل در كبد به شكل یك مروزوئیت درمی آید كه یكی از مراحل زندگی آن است. بررسی ها نشان داده اند كه سلول های ایمنی كبد مروزوئیت های آزاد را می بلعند. رابرت منراد پژوهشگری از انستیتوی پزشكی هوارد هیوز می گوید: «این یك تناقض است. ما نمی توانیم بفهمیم كه چگونه عفونت اینچنین موفقیت آمیز گسترش می یابد.» با ردیابی عفونت مالاریا در كبد موش، منراد و همكارانش یك شگرد موذیانه را كشف كردند.

انگل پس از آلوده كردن كبد، خود را در سلول های مرده كبد مخفی می كند. این انگل پیچیده شده در سلول های كبدی كه مروزموم نام دارد، به جریان خون انتقال می یابد، یعنی جایی كه می تواند حرارت بیشتری تولید كند. از آنجایی كه سیستم زیست شناختی موش شبیه انسان است، پژوهشگران امیدوارند كه یافته های جدید بتوانند به بهبود روش های دفع بیماری بینجامند. این تصویر یادآور یونانیان قدیم است كه برای ورود به شهر تروا در درون یك اسب چوبی پنهان شدند. منراد می گوید: «انگل این ساختار پیچیده را كامل كرده است. بهترین تصویر برای توصیف آن، اسب تروا است چرا كه انگل را مخفی ساخته و انتقال می دهد. این انگل حقه دیگری هم به كار می برد و آن این است كه مواد شیمیایی خاصی را در درون سلول مرده كبد آزاد می كند. بدین ترتیب اطلاعات مربوط به مرگ آن كه به طور طبیعی می تواند سلول های ایمنی را برای جست وجو و هضم انگل به سوی خود بكشد، به بیرون درز نمی كنند. نتایج این تحقیق در سوم آگوست در نسخه آن لاین مجله Science منتشر شده است.

Livescience.com