دوشنبه, ۱۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 6 May, 2024
مجله ویستا

درمان ریزش موی زنانه


درمان ریزش موی زنانه

برای درمان ریزش مو ابتدا باید علت آن تشخیص داده شود. می‌توان علت‌های ریزش مو را به چند دسته تقسیم کرد؛ دسته اول اضطراب‌های شدید جسمی و روحی است که باعث ریزش موقتی موها می‌شود …

برای درمان ریزش مو ابتدا باید علت آن تشخیص داده شود. می‌توان علت‌های ریزش مو را به چند دسته تقسیم کرد؛ دسته اول اضطراب‌های شدید جسمی و روحی است که باعث ریزش موقتی موها می‌شود و با برطرف شدن عامل، ریزش مو متوقف می‌شود. انواع بیماری‌های عفونی شدید، جراحی و اتفاقات ناخوشایند در زندگی، نمونه‌هایی از این اضطراب‌هاست.

دسته دوم بیماری‌هایی است که مستقیما روی رشد موها تاثیر دارد و باید با روش‌های مناسب تشخیص داده شده و مداوا شود. از جمله این بیماری‌ها می‌توان به بیماری‌های تیروئید (اعم از کم‌کاری یا پرکاری)، کم‌خونی فقر آهن، خوردن برخی داروها و بیماری «لوپوس» اشاره کرد. باید دانست که فقر آهن اگر هنوز به کم‌خونی منجر نشده باشد دلیل کافی برای ایجاد ریزش مو نیست و باید دلیل دیگری برای آن یافت.

در صورتی که علل گفته شده به عنوان عامل بیماری رد شد و نمونه‌برداری از موها نیز نمای مشخص بیماری ریزش موی زنانه یعنی جایگزین شدن موهای نازک به جای موهای اصلی و ضخیم را نشان داد، باید به درمان‌های اختصاصی مبادرت کرد.

۲ دسته اصلی دارو برای کند کردن یا متوقف ساختن این بیماری وجود دارد؛ دسته اول درمان‌های ضد هورمون آندروژن (هورمون مردانه) شامل داروهای فیناستراید، سیپروترون، اسپیرینولاکتون و فلوتامید و دسته دوم داروهای غیرهورمونی مثل مینوکسیدیل است.

فیناستراید:

این دارو که به شکل قرص‌های یک و ۵ میلی‌گرمی موجود است، در آقایان برای بیماری‌های پروستات و در خانم‌ها برای جلوگیری از رشد موهای زائد استفاده می‌شود. استفاده از این دارو در برخی موارد موثر است، ولی تاثیر خیلی قوی ندارد.

سیپروترون:

این دارو که به ۲ شکل ترکیب با استروژن به نام دیان یا به صورت خالص در ایران موجود است، تاثیر خوبی در درمان بیماری ریزش موی زنانه داشته است. ​

اسپیرینولاکتون:

این دارو یکی از پراستفاده‌ترین داروها برای درمان ریزش موی زنانه است، که البته برای تاثیر مناسب باید با دوز ​ حدود ۱۰۰ تا ۲۰۰ میلی‌گرم روزانه استفاده شود. از عوارض مهم این دارو ایجاد افت وضعیتی فشار خون است.

مینوکسیدیل:

از عوارض این دارو خارش و پوسته‌ریزی سر و نیز رشد موهای نازک و ظریف فراوان روی صورت است.

دکتر رضا کریمی

متخصص بیماری‌های داخلی