سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
مروری بر محورهای داخلی و خارجی مبارزات کاندیداها ـ بخش چهارم
● مسایل داخلی
- سقط جنین
- مراقبتهای بهداشتی و درمانی
- آموزش
- حقوق مدنی
- ازدواج هم جنس گرایان
- تامین اجتماعی
- کنترل و مهار اسلحه
-اشتغال و بیکاری
- مهاجرت
- اقتصاد آمریکا رکود اقتصادی و بحران وام بانکی
- سیاستهای مالیاتی
- بودجه و سرمایهگذاری
- فنآوری و زیر ساختها
● مسایل خارجی و برون مرزی
- سیاست خارجی
- تسلیحات هستهیی
- خشونت در خاورمیانه
- جنگ در عراق
- جنگ در افغانستان
- پرونده هستهیی ایران
- کره شمالی
- جنگ علیه تروریسم
- تجارت آزاد
- استراتژی خروج از عراق
در ذیل دیدگاه هر یک از کاندیداها نسبت به مقولات ذکر شده به طور خلاصه بیان شده است.
▪ سقط جنین (Abortion)
مک کین - سناتور جان مک کین با سقط جنین به جز در موارد استثنایی نظیر تجاوز جنسی و زنای با محارم مخالف است؛ اما اضافه کردن متممی به قانون اساسی را دراین خصوص الزامی نمیبیند. بسیاری بر این باورند که مک کین نسبت به مسایل زنان توجه و اهمیت لازم را قائل نیست.
باراک اوباما - سناتور اوباما معتقد است که باید به زنان اعتماد کرد تا در زمینهی سقط جنین خودشان تصمیمگیری کنند. وی همچنین از هر گونه تلاش و برنامهریزی جهت جلوگیری از حاملگی ناخواسته حمایت میکند.
▪ حقوق مدنی (Civil Rights)
مک کین - سناتور مک کین به طور کلی از حقوق مدنی و تحکیم آن حمایت میکند. وی هم چنین حامی تبعیض مثبت (تبعیض به نفع کسانی که مورد تبعیض قرار میگیرند) در موارد خاص میباشد، اما با در نظر گرفتن سهمیه برای چنین مواردی مخالف است. مک کین شعاری دارد که میگوید: "برای آرمانی والا رنج کشیدن بهتر از زندگی آرام اما بدون آرمان است."
اوباما - سناتور اوباما از حامیان سرسخت برابری حقوق و فرصتها صرفنظر از نژاد و جنسیت و تواناییهای فیزیکی افراد محسوب میشود. وی در مبارزات انتخاباتیاش همواره بر این شعار خود تکیه کرده است که آمریکایی با مردم سیاهپوست یا آمریکایی سفید پوست و یا لاتین وجود ندارد. تنها چیزی که وجود دارد ایالات متحدهی آمریکا است.
▪ جرایم و مجازات (Crimes and Punishment)
مک کین - معتقد به ایجاد سیستم پلیس دسته جمعی و تشدید مجازاتها و افزایش زندانها است. وی هم چنین بر این باور است که قضات در چارچوب قانون اساسی از اختیارات محدودی برخوردار میباشند.
اوباما - مخالف اعدام است؛ اما اعمال چنین مجازاتی را برای افرادی که مرتکب جرایم بسیار سنگین و دهشتناک شدهاند قابل توجیه میداند. وی محکومیت متناوب و پذیرش مجرمین در دورههای توانبخشی را بر ساخت زندانهای بیشترارجحتر میداند. وی میگوید: نظام حقوق جزا در کشورعاری از تبعیض نیست. این نظام برای تمامی افراد با در نظر گرفتن اصل برابری و مساوات عمل نمیکند.
▪ سیاستگذاری در زمینه مقابله با قاچاق مواد مخدر (Drug Policy)
مک کین - اعمال قوانین و مقررات سفت و سختتر و صدور مجازات سنگینتر برای جرایم مرتبط با قاچاق مواد مخدر را در دستور کار دارد. سناتور مک کین از اصل پیشگیری و آموزش و مشارکت بخش خصوصی و غیر خصوصی در جهت معالجه معتادان حمایت میکند و اظهار داشته: من نمیتوانم مصرف ماری جوانا را در کشور قانونی اعلام کنم. ورود این مادهی مخدر به منزله دروازهای است برای ورود سایر مواد مخدر و افیونی.
اوباما - معتقد است که باید بر اصل پیشگیری و تلاش جهت رفع معضل بیکاری تمرکز کرد. وی اذعان داشته که در دوران جوانی مواد مخدر مصرف کرده و نسبت به دلایل و ریشههای گرایش جوانان به مواد مخدر کاملا آگاهی و اشراف دارد. اوباما مبارزه با بیکاری و ایجاد فرصتهای شغلی را بهترین راه برای رفع این معضل میداند.
▪ آموزش و پرورش (Education)
مک کین - از پاداش دادن به مدارس خوب و ممتاز حمایت میکند و خواهان ایجاد مدارس با حقوق و مزایای ویژه است. وی در عین حال از تعیین و وضع استانداردهای تحمیل شده در سطح ملی به منظور تامین هزینههای مدارس مخالف است و میگوید "چنین برنامههایی نوعی اجحاف در حق دانشجویان و دانش آموزان آمریکایی خواهد بود".
اوباما - فوریت بخشیدن و هم چنین تعجیل در ارتقای سطح آموزش و پرورش کشورش را خواستار است و معتقد است که برای افزایش تعداد معلمان و ارتقاء سطح کیفی آنان باید به وسیلهی برخی راهکارها نظیر افزایش حقوق و ارایه امکانات بیشتر در آنان ایجاد انگیزه نمود. اوباما هم چنین اعلام داشته که برنامه فدرال (No Child Left Behind) [هیچ کودکی نباید از قلم بیفتد] به لحاظ بودجه و تامین مالی مشکل دارد.
▪ سیاستگذاریها در زمینه انرژی و سوخت (Energy Policy)
مک کین - بر این باور است که سود حاصله از فروش نفت باید در حوزهی تولید انرژی هستهیی سرمایهگذاری گردد.
وی هم چنین تولید سوخت جایگزین شونده (انرژی غیرفسیلی) و نیز تقویت راههای کنترل تولید گازهای گلخانهای را الزامی و ضروری میداند. مک کین از معاهده کیوتو حمایت نمیکند و موضع خود را در قبال مسالهی تولید اتانول نیز تغییرداده است و بر خلاف گذشته تولید آن را صحیح میداند.
اوباما - وی از طرح تعیین نرخ معین مصرف سوخت برای خودروها و سرمایه گذاری بیشتر در بحث تولید خودروهای هیبرید و هم چنین افزایش تولید اتانول حمایت میکند. وی از جمله حامیان طرح ذخیره سازی و تولید انرژیهای جایگزین شونده و گسترش تولید انرژی هستهیی به شمار میآید.
▪ ارزشهای خانواده ( Family Values)
مک کین - ایجاد مسکن برای خانوادههای کم درآمد و افزایش وقت کار شناور و نظارت خانواده بر اوقات سپری شدهی کودکان در مقابل تلویزیون و دیگر رسانهها را خواستار شده است. وی اظهار داشته به موازات افزایش نگرانیها نسبت به جو خشونت در جامعه، نظارت خانوادهها باید افزایش یابد.
اوباما - معتقد است که ایمان و اعتقاد نقش محوری را در بنیان خانه و خانواده ایفا میکند و خانوادههای آمریکایی باید در جهت تعلیم و القا این ایدهها و ارزشها به کودکانشان اهتمام ورزند. وی هم چنین اعلام داشته که کودکان باید متناسب با سن خود در زمینهی سوء استفادههای جنسی و خطرات این چنینی در سطج جامعه آموزش ببینند.
▪ سیاست خارجی (Foreign Policy)
مک کین - از سرنگونی دولتهای شرور (Rogue states) و اعمال سیاست "چند جانبه گرایی جسورانه" حمایت میکند. وی به تعامل با چین و اصرار برای ایجاد اصلاحات سیاسی در این کشور معتقد است، اما برقراری هر گونه روابط دیپلماتیک و تجاری با کوبا را رد میکند. وی تصریح کرده در نظر نگرفتن اهمیت تسلیحات هستهیی به عنوان ابزار تقویت کننده دیپلماسی تصوری ساده لوحانه است. مک کین به اصل "مداخلهی هشیارانه" اعتقاد دارد و در خصوص مساله چچن بیش از هر راهحل دیگری اعمال تحریم بر روسیه را خواستار شده است.
اوباما - تقویت هر چه بیشتر سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) را امری لازم و ضروری میداند و معتقد است که چین نه یک دشمن بلکه صرفا رقیب آمریکا محسوب میشود و دولت آمریکا سیاستهای خود را باید بر مبنای ترویج و گسترش دموکراسی و حقوق بشر طرحریزی کند. وی هم چنین از حامیان توسعه روز افزون آفریقا به شمار میآید. اوباما از اسراییل نیز بارها حمایت کرده و اظهار داشته "وقتی بحث چگونگی حل و فصل مهمترین مسایل و مناقشات امنیت ملی کشور پیش میآید ما نباید در برابر مردم با نوعی ابهامات استراتژیک سخن بگوییم".
وی در خصوص مساله جنگ در عراق به تشکیل یک کنفرانس منطقهای با حضور ایران و سوریه معتقد است. اوباما به منظور مقابله با گسترش و اشاعه تسلیحات هستهیی با سناتور ریچارد لوگار از حزب جمهوری خواه همکاری کرده است.او علاوه بر این بر خودکفایی کامل آمریکا در زمینه تامین سوخت و لزوم فعالیت بیشتر واشنگتن در جهت مقابله با بحران آب و هوا تاکید کرده است. اوباما در ژوییه ۲۰۰۷ در جریان یک مناظرهی تلویزیونی با رقیبش هیلای کلینتون در خصوص زمان و چگونگی مذاکره واشنگتن با کشورهای به اصطلاح شرور درگیری لفظی پیدا کرد.
▪ کنترل و منع استفاده از اسلحه (Gun Control)
مک کین - معتقد است که بجای محدود کردن حق شهروندانی که به موجب قانون میتوانند از اسلحه استفاده کنند، باید مجرمین و جنایتکاران را تحت پیگرد قانونی قرار داده و آنان را مجازات کرد. وی تولید کنندگان سلاحهای گرم را مسوول خشونتهای مرتبط با استفاده از تفنگها و سلاحهای کمری نمیداند و به تعبیه قفل ایمنی اعتقاد دارد.
اوباما - به ممنوعیت حمل سلاحهای نیمه اتوماتیک معتقد است و از اعمال محدودیتهای بیشتر در زمینه تملک سلاحهای کمری حمایت میکند. وی اظهار داشته است: من به دور نگه داشتن سلاحهای گرم از دسترسی مردم در شهرها معتقدم و رهبران کشور نیز باید به لابی تولید کنندگان سلاح قاطعانه نه بگویند.
▪ مراقبتهای بهداشتی و درمانی (Health Care)
مک کین - با نظام مراقبتهای درمانی همگانی و پوشش همگانی بیمه مخالف است و از طرح ایجاد حسابهای سپرده موقت درمانی عاری از مالیات و تخصیص اعتبارهای مالیاتی برای بیمههای خدمات درمانی حمایت میکند. وی حامی گسترش مراکز و کانونهای ارایه خدمات درمانی است.
اوباما - معتقد است که دولت فدرال باید مراقبتهای بهداشتی و درمانی را همگانی کند. وی هم چنین به ایجاد رقابت بیشتر در بازارهای دارو و خدمات بیمه معتقد است. سناتور اوباما بهبود وضعیت مالی و افزایش هزینه به منظور انجام تحقیقات در زمینهی بیماری ایدز و راهکارهای پیشگیری از آن را خواستار است.
▪ مهاجرت (Immigration)
مک کین - معتقد است که می توان به مهاجران غیر قانونی راهی جهت برخورداری از حق شهروندی یا تابعیت ارائه کرد. او این بحث را عنوان کرده که وجود ۱۴ میلیون مهاجر غیر قانونی در ایالات متحده خود عملا به معنای عفو و بخشودگی این افراد است. مک کین از اعمال جریمه، تعیین دورههای انتظار جهت کسب عنوان شهروندی و دیپورت مهاجران غیر قانونی بسته به شرایط و الزامات حمایت میکند. وی معتقد است اصلاحات جامع و همه جانبه از برقراری امنیت در مرزها شروع میشود.
اوباما - به ارایه راهی برای مهاجران غیر قانونی جهت برخورداری از حق شهروندی معتقد است؛ اما در عین حال میگوید که فرد مهاجر خود باید به دنبال این راه باشد. وی از گسترش گشتهای مرزی و ایجاد موانع و سیم خاردار در مرزها حمایت میکند و معتقد است که کارفرمایان باید نسبت به استخدام کارگران فاقد مجوز اقامت، مسئول و پاسخگو باشند.
▪ اشتغال و بیکاری (Jobs & Unemployment)
مک کین - وی حامی سرسخت ایجاد تشکلهای صنفی نیست، اما به حمایت و تقویت کشاورزان دارای زمینهای کوچک اعتقاد دارد.
اوباما - معتقد است که حداقل دستمزد کارگران باید در حد میزان پول کافی برای امرار معاش این قشر باشد. وی اظهار داشته که بار سنگین جهانی سازی به دوش کارگران است. اوباما گفته که کاهش مالیات برای اقشار متمول و ثروتمند به ایجاد مشاغل کمک نمیکند و در عوض این اتحادیهها و تشکلهای صنفی هستند که باید بیش از پیش تقویت شوند.
▪ حقوق هم جنس گرایان (LGBT Rights)
مک کین - معتقد است که تصمیمگیری در خصوص ازدواج هم جنس گرایان برعهده ایالتها است و سیاست "نپرس و جواب نده" در برخی ایالتها مفید و نتیجه بخش بوده و باید ادامه داشته باشد.
اوباما - بر این باور است که گرایشات جنسی باید جزئی از قوانین ضد تبعیض باشد. وی از اتحادیههای مدنی قدرتمند و تفویض حقوق برابر و مساوی حمایت میکند، اما تاکنون از ازدواج هم جنس گرایان مرد حمایت نکرده است.
▪ امنیت ملی (National Security)
مک کین - با بکارگیری روشهایی نظیر شکنجه و انتقال مخفی مظنونان عملیاتهای تروریستی به شدت مخالف است. او معتقد است رهبران سیاسی ارتش آمریکا باید دارای سوابق و کارنامه نظامی باشند و فرمانده کل قوای آمریکا (شخص رییس جمهور) باید بیش از دانستههای مکتوب از تجربیات کافی برخوردار باشد.
اوباما - حمایت از کهنه سربازان ارتش آمریکا را امری لازم و ضروری میداند و به حد اعلا رساندن آموزش نظامیان و ارایه بهترین تجهیزات و امکانات به آنها را در دستور کار قرار داده است. وی از جمله حامیان افزایش شمار نظامیان ارتش آمریکا است.
▪ تامین اجتماعی (Social Security)
مک کین - نسبت به محدودیت بر نرخ مالیات بر دستمزد یا حقوق افراد نظرمساعد دارد.
اوباما - معتقد است هر گونه تلاش برای خصوصی سازی نظام تامین اجتماعی باید متوقف گردد.
▪ سیاستهای مالیاتی (Tax Policy)
مک کین - وی با طرح کاهش مالیاتی دولت بوش مخالفت کرد اما اکنون احساس میکند که کاهش مالیات باید ادامه داشته باشد. مک کین معتقد است نظام مالیاتی آمریکا باید تسهیل یافته و راههای گریز جهت کسب منافع خاص باید هر چه سریعتر بسته شود.
اوباما - معتقد است که طرح کاهش مالیات ارایه شده توسط دولت بوش بیشتر به نفع شرکتها و تعاونیها بوده و برای طبقه متوسط جامعه مفید نبوده است. وی با افزایش مالیات در نظر دارد در جهت بهبود وضعیت خدمات درمانی و صرف هزینهها در سایر مسایل و بخشهای مهم گام بردارد.
▪ جنگ علیه تروریسم و موضوع عراق (War on Terror & Iraq)
مک کین - فلسفه اعتقادی مک کین این است که اعزام نیروهای بیشتر به منزله اتمام و تکمیل عملیات و ماموریت جنگ در عراق است. وی معتقد است که بحث جنگ در عراق مهمترین و کلیدیترین رکن مبارزات انتخاباتی اوست و باید در جنگ علیه تروریسم جنگید و در آن به پیروزی رسید. وی به تعیین جدول زمانی مشخص برای خروج نظامیان آمریکایی از عراق اعتقادی ندارد و همه گونه تصمیمگیری را منوط به شرایط و اوضاع حاکم بر میدان جنگ میداند. البته طبق نظرسنجی پایگاه خبری سی.ان.ان، ۵۳ درصد مردم آمریکا معتقدند مک کین در صورت کسب پیروزی در انتخابات چهارم نوامبر بهتر از اوباما قادر است جنگ در عراق را اداره و رهبری کند. در این نظرسنجی ۴۳ درصد اوباما را فرد مناسب برای رهبری جنگ در عراق میدانند.
اوباما - از خروج تدریجی و برنامهریزی شده از عراق حمایت میکند و گفتوگوی بیپرده با ایران و سوریه را خواستار شده است. وی معتقد است که تمرکز اصلی جنگ علیه تروریسم باید بر القاعده در پاکستان و طالبان معطوف باشد.
▪ بودجه و مخارج دولت (Budget & Spending)
مک کین - معتقد است که مخارج و هزینههای دولت باید به طرز چشمگیری کاهش یابد. وی حذف تمامی لوایح مرتبط با هزینه کردن در پروژههای محلی جهت جلب آراء را خواستار شده است.
اوباما - از مخالفان صریح سیاستهای بودجه دولت بوش است.
▪ محیط زیست (Environment)
مک کین - به حفظ و صیانت از منابع طبیعی و توسعه پارکهای ملی و فضاهای سبز اعتقاد دارد. وی دستیابی به پیشرفتهای اقتصادی و حفظ محیط زیست را لازم و ملزوم یکدیگر میداند.
اوباما - وی از حامیان کاهش آلایندهها و گازهای گلخانهای است. سناتور اوباما اظهار داشته مقولهی تغییرات آب و هوایی مسالهای که است به مسوولیت خود مردم به آن توجه خاصی نمیشود.
▪ تجارت و جهانی سازی (Trade & Globalization)
مک کین - وی از بازار آزاد تجاری و پیمان نفتا (NAFTA) و گات
(General Agreement on Tariffs and Trade) و همچنین عضویت آمریکا در سازمان تجارت جهانی حمایت میکند. سناتور مک کین عقد قراردادهای تجاری را بر حفظ سیاست حمایت از صنایع داخلی (Protectionism) ارجحتر میداند. مک کین اعلام کرده حاضر است با هر کشوری که خواهان مذاکره عادلانه با آمریکاست در خصوص عقد قرارداد تجاری آزاد مذاکره و گفتوگو کند.
اوباما - با آن دسته از توافقنامهها و قراردادهای تجاری که پایبند به موازین و استانداردهای زیست محیطی و شغلی نیست، مخالف است. وی اعلام داشته "جهانی سازی اجتناب ناپذیر است و تصور نمیکنم آمریکایی از رقابت هراسی به دل راه دهند".
تهیه و تنظیم مجموعه گزارش از مترجم ایسنا: حسین آقایی
منابع و ماخذ:
- www.issues۲۰۰۸.com
-www.welt-de/english-news/article۲۶۰۵۱۱۹
- www.cnn.com/ELECTION/۲۰۰۸
- www.barackobama.com
- www.johnmccain.com
- http://media.economist.com/media/pdf/US_election-۲۰۰۸.pdf
- http://en-wikipedia.org/wiki/United_states_ presidential_election_۲۰۰۸
-www.elections.state.md.us/pdf/۲۰۰۸_Pres_election_calendar.pdf
-http://elections.nytimes.com/۲۰۰۸/index.html
-http://makunews.com
-http://en.wikipedia.org/wiki/Mccain
-http://www.ft.com/indepth/uselections۲۰۰۸
-http://www.telegraph.co.uk
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست