دوشنبه, ۲۴ دی, ۱۴۰۳ / 13 January, 2025
قتل عام پستانداران توسط گربه ها
مطالعات جدید نشان میدهد که عامل اصلی مرگ و میر پرندگان و پستانداران، گربههای ولگرد هستند. «موسسه زیستشناسی حفاظت اسمیتسونیان» و «سرویس ماهی و حیاتوحش آمریکا»، بازنگری جدیدی را در ژانویه ۲۰۱۳ انجام دادهاند که نشان میدهد میزان مرگ و میر پرندگان و پستانداران ناشی از گربههای ولگرد بسیار بالاتر از نسبت گزارش شده پیش از این است.
به طوری که به تنهایی در ایالات متحده سالانه شکار ۴/۱ تا ۷/۳ میلیارد پرنده و ۹/۶ تا ۷/۲۰ میلیارد پستاندار توسط گربههای ولگرد گزارش شده است. این مطالعه که جامعترین تحلیل مقایسهای اطلاعات در زمینه شکار گربههای ولگرد را ارائه میدهد براساس جمعبندی ۹۰ مطالعه قبلی شکل گرفته است. این پژوهش را دکتر پیتر مارا و اسکات لاس پژوهشگران موسسه زیستشناسی حفاظت اسمیتسونیان و تام ویل از بخش پرندگان مهاجر «سرویس ماهی و حیاتوحش آمریکا» انجام دادهاند و جمعبندیشان نشان میدهد که مشکلات، بسیار پیچیدهتر از آن است که تصور میشد.
● اثر گربهها بر جانوران و محیط
دکتر جورج فنویک، رئیس مرکز «حفاظت از پرندگان آمریکا»، یکی از گروههای بنام و سازمانهای پیشرو در حفاظت پرندگان آمریکا میگوید: «این مطالعه که براساس استانداردهای علمی سختگیرانهای برای گنجاندن دادهها انجام گرفته، نشان میدهد که نقش گربه بر شکار پرندگان و پستانداران تهدیدی جدی و حتی بزرگتر از حد تصور ما بر محیط زیست و اکولوژی گونهها دارد. برای حفظ یکپارچگی اکوسیستم، ما باید به حفاظت از جانورانی که نقش جداییناپذیر در آن اکوسیستم دارند بپردازیم. با از دست دادن هر یک از گونههای پرنده و یا سرکوب جمعیت آنها، اکوسیستمهای بسیاری را تغییر میدهیم که به عنوان انسان به آنها وابسته هستیم.» نتیجه این مطالعه اعتبار بسیار بالایی دارد و همه تصورات گذشته که گربههای ولگرد به عنوان عضو جدید و بیضرر برای محیط هستند را نقض میکند.
● زنگ خطر برای جانوران در معرض انقراض
فنویک میگوید این هشداری است برای صاحبان گربه و جوامع که باید قبل از آسیب بیشتر زیست محیطی جدی در نظر گرفته شوند. برآورد مرگ و میر پرندهها ناشی از گربهها، به مراتب بیش از آنچه پیشتر برآورد شده بود است. در واقع، این میزان مرگ و میر ممکن است بیش از تمام منابع انسانی بر مرگ و میر پرندهها و پستانداران موثر باشد. از منابع دیگر مرگ و میر پرندگان، برخورد با پنجرهها، ساختمانها، برجهای ارتباطی، وسایل نقلیه و مسمومیت با آفتکشها است. این مطالعه برآورد میکند که تعداد متوسط پرندگان کشته شده توسط گربهها هر سال ۴/۲ میلیارد و متوسط تعداد پستانداران کشته شده ۳/۱۲ میلیارد است. حدود ۶۹ درصد از مرگ و میر پرندگان حاصل از شکار گربه و ۸۹ درصد از مرگ و میر پستانداران حاصل از گربههای ولگرد است. گربههای ولگرد شامل گربههای مزرعه یا انباری یا گربههای ولگرد شهری، گربههای موجود در مراکز نگهداری و گربههای وحشی شده هستند. پراکندگی وسیع گربهها باعث شده که ۳۳ گونه از پرندگان، پستانداران و خزندگان توسط اتحادیه جهانی حفاظت در فهرست سرخ قرار گیرند.
● گونههای بومی به عنوان طعمه اصلی
گونههای بومی اکثریت پرندگانی را تشکیل میدهند که گربهها شکار میکنند. به طور متوسط، در ده مطالعه مشخص شد تنها ۳۳ درصد از پرندگان شکار شده غیربومی بودند. مطالعات انجام شده از پستانداران در حومه شهرها و مناطق روستایی نشان میدهد که ۷۵ تا ۱۰۰درصد از پستانداران شکار شده، موشهای بومی، موشهای صحرایی، سنجابها و خرگوشها بودهاند که همه به عنوان منابع غذایی خوب برای پرندگان شکاری مانند بازها، جغدها و عقابها به شمار میروند. این مطالعه نشان میدهد که سیاستهای مدیریتی جدی و جدیدی برای گربهها باید اتخاذ شود. مدیریت گربههای ولگرد از طریق تلهگذاری، نازاکردن و خارج کردن آنها از زیستگاههای طبیعی میتواند موثر باشد.
زینب اسدی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست