دوشنبه, ۲۴ دی, ۱۴۰۳ / 13 January, 2025
مجله ویستا

نارسایی مفاهیم دینی در مسیحیت


نارسایی مفاهیم دینی در مسیحیت

در کتاب اثبات وجود خدا یکی از علت های ایمان نیاوردن برخی از دانشمندان به خدا نارسایی مفاهیم دینی در مسیحیت شمرده شده است ; یعنی تصویر ناقصی که از خدا به انسان می دهند. نویسنده …

در کتاب اثبات وجود خدا یکی از علت های ایمان نیاوردن برخی از دانشمندان به خدا نارسایی مفاهیم دینی در مسیحیت شمرده شده است ; یعنی تصویر ناقصی که از خدا به انسان می دهند. نویسنده می گوید :

در خانواده های مسیحی اغلب اطفال در اوایل عمر به وجود خدایی شبیه انسان ایمان می آورند; مثل این که بشر به شکل خدا آفریده شده است . این افراد هنگامی که وارد محیط علمی می شوند و به فرا گرفتن و تمرین مسائل علمی اشتغال می ورزند این مفهوم انسانی شکل و ضعیف خدا نمی تواند با دلایل منطقی و مفاهیم علمی جور در بیاید و بالنتیجه بعد از مدتی که امید هرگونه سازش از بین می رود مفهوم خدا نیز به کلی متروک و از صحنه فکر خارج می شود (علت مهم این کار آن است که دلایل منطقی و تعریفات علمی وجدانیات یا معتقدات پیشین این افراد را عوض نمی کند) و احساس این که در ایمان به خدا قبلا اشتباه شده و همچنین عوامل دیگر روانی باعث می شوند که شخص از نارسایی این مفهوم بیم ناک شود و از خداشناسی اعراض و انصراف حاصل کند . (۱ )

شهید مطهری در تایید این سخن می گوید :

این سخن سخن بسیار درستی است . مسلما علت انکار و اعراض بسیاری از افراد تحصیل کرده این است که مفاهیم مذهبی و دینی به طرز صحیحی به آنها تعلیم نشده است ; در واقع آن چیزی که آنها انکار می کنند مفهوم واقعی خدا و دین نیست ; چیز دیگری است ... بسیاری از افراد تحت تاثیر تلقینات پدران و مادران جاهل یا مبلغان بی سواد افکار غلطی در زمینه مسائل مذهبی در ذهنشان رسوخ کرده است و همان افکار غلط اثر سو بخشیده و آنها را درباره حققیت دین و مذهب دچار تردید و احیانا انکار کرده است . از این رو کوشش فراوانی لازم است صورت بگیرد که اصول و مبانی مذهبی به صورت صحیح و واقعی خود به افراد تعلیم و القا شود . (۲ )

باید اذعان کرد که شهید مطهری خود یکی از کسانی بود که این رسالت را تا پایان عمر به خوبی انجام داد و در راه تعلیم صحیح و معقول مفاهیم دینی و مذهبی کوشید . (۳ )

پاورقی :

.۱ جان کلوور مونسما اثبات وجود خدا ص .۶۰

.۲ انسان و سرنوشت ص .۱۰۸

.۳ عوامل و ریشه های دین گریزی از منظر قرآن و حدیث ص ۱۷۸ و ۱۷۹