یکشنبه, ۱۶ دی, ۱۴۰۳ / 5 January, 2025
مجله ویستا

خودرو شما تاب تحمل سرما را دارد


خودرو شما تاب تحمل سرما را دارد

نکاتی در رابطه با بازدید زمستانه خودرو

هر چند سوز سرمای هوا هنوز زمستانی نشده است و در دومین ماه پاییز قرار داریم، اما کارشناسان خودرو توصیه می‌کنند بازدید زمستانه خودرو خود را قبل از سرمای شدید هوا و در پاییز آغاز کنید تا با سرد شدن ناگهانی هوا دستتان در حنا نماند.

بازدید زمستانه یا همان پاییزه که در ابتدای هر بارندگی و آغاز سرمای هوا انجام می‌شود، شامل بازدیدی کلی از خودرو و مجهز کردن آن در مقابل سرما است. داود اسماعیلی، یک کارشناس خودرو توصیه می‌کند تجهیز خودرو در مقابل سرما را از همین حالا آغاز کنید؛ زیرا سرمای هوا ناگهان بر سر خودرو هوار می‌شود.

این کارشناس صنعت خودرو بررسی وضعیت ضد یخ را به عنوان اولین نکته ضروری می‌داند و می‌گوید: با آغاز سرما حتما ضدیخ را چک کنید و مطمئن شوید که خودرو ضدیخ داشته باشد. او همچنین تاکید می‌کند اگر خودرویتان ضدیخ دارد، مراقب باشید از عمر آن نگذشته باشد؛ زیرا عمر ضدیخ‌ها با توجه به نوع کارخانه سازنده متفاوت است. برای آگاهی از مقدار مورد نیاز ضدیخ در خودرو می‌توانید به اطلاعاتی که روی قوطی ضدیخ وجود دارد، توجه کنید.

نکته بعدی که لازم است به آن توجه داشته باشید چک کردن فشار باد لاستیک‌ها است؛ زیرا با آغاز فصل سرما هوای داخل لاستیک دچار تغییراتی می‌شود که لازم است با دمای هوا تنظیم شود.

اما نکته‌ای که در رابطه با لاستیک‌ها کمتر به آن توجه می‌شود چک کردن عاج لاستیک‌ها است. اگر عاج لاستیک خودرو شما صاف شده باشد، احتمال تصادف در فصل بارندگی بیشتر می‌شود. یک کارشناس خودرو تاکید دارد که بهتر است لاستیک‌هایی که عاجشان صاف شده است به هیچ‌وجه در لاستیک‌های جلو استفاده نشود و حتما از لاستیک‌های عاج‌دار برای چرخ‌های جلو استفاده شود. دلیل اصلی استفاده از این لاستیک‌ها این است که همیشه فشار بیشتری روی چرخ‌های جلو وجود دارد و فرمان نیز در چرخ‌های جلو قرار دارد. به این ترتیب چنانچه لاستیک‌های جلو عاجشان صاف شده باشد، خطر سُر خوردن خودرو در سر پیچ‌ها وجود دارد.

● با باک پر رانندگی کنید

نکته دیگر در فصل سرما این است که در مسافرت‌های بین شهری طولانی همیشه با باک پر در جاده‌ها حرکت کنید و باک بنزین خود را زود به زود پر کنید. این اقدام به این دلیل است که اگر احتمالا مشکلی در مسیر برای خودرو پیش آمد، حداقل بتوانید تا دو ساعت با بخاری روشن منتظر نیروهای امدادی بمانید. برای مثال در فصل سرد سال همیشه ۴۰ تا ۵۰ لیتر بنزین اضافه برای مواقع ضروری در باک خودرو داشته باشید.

استفاده از مایع مخصوص در مخزن شیشه شوی خودرویتان را نیز هیچ گاه فراموش نکنید. مایع مخصوص شیشه شوی که در فروشگاه‌های لوازم جانبی خودرو به وفور یافت می‌شود، باعث می‌شود که چربی‌های روی شیشه خودرو به راحتی از بین برود.

این چربی‌های روی شیشه از گِل‌هایی که بر روی شیشه شما می‌پاشند، می‌آیند و چرب بودن آنها نیز به دلیل آلوده بودن اولین باران‌های سال است.

اما بعد از بررسی مایع مخصوص داخل محفظه، نگاهی به تیغه‌های برف پاک کن خودرو ضروری است. اگر تیغه‌های برف پاک کن خودرویتان روی شیشه را خط می‌اندازد حتما با مراجعه به فروشگاه‌های معتبر، تیغه برف پاک کن را تعویض کنید تا به واسطه یک تیغه ناسالم شیشه خودرو از بین نرود.

یک تیغه نامناسب برف پاک کن می‌تواند باعث مات شدن شیشه خودرو هم شود، این موضوع می‌تواند رانندگی در شب را بسیار سخت کند. مات شدن شیشه‌ها باعث پخش شدن نور خودرو جلویی در شیشه خودرو شده و همین اتفاق می‌تواند دید راننده را مختل کرده و خطرات زیادی را در پی داشته باشد. پس با هزینه‌ای اندک برای تیغه‌های برف پاک کن خودرو، از هزینه‌های جدی‌تر جلوگیری کنید.

● بخاری‌ها گرم هستند؟

چک کردن بخاری خودرو و نوارهای لاستیکی درها، هر دو با سرد شدن هوا ضروری هستند؛ زیرا اگر بخاری خودرو سالم باشد، اما لاستیک‌های درزگیر ناسالم، تمام حرارت داخل به هدر می‌رود.

امتحان سلامت بخاری خودرو کار سختی نیست، کافی است با سرد شدن هوا یک بار بخاری خودرویتان را روشن کنید تا متوجه شوید که کار می‌کند یا خیر. بهتر است این کار را در یک صبح زود که هوا سردتر از ساعات دیگر است انجام دهید تا نتیجه آزمایش شما واقعی باشد. حواستان باشد اگر خودرو شما ترموستات ندارد، حتما ترموستات آن را باز گردانید. برخی صاحبان خودرو برای اینکه در فصل تابستان خودرویشان همیشه در حالت خنک کار کند و داغ نشود ترموستات خودرو را خارج می‌کنند که البته این کار از جانب کارشناسان خودرو اصلا توصیه نمی‌شود زیرا به برخی قطعات خودرو آسیب فراوان وارد می‌کند. اگر خودرویی فاقد ترموستات باشد در فصل سرد سال اصلا گرم نمی‌شود.

از دیگر نکاتی که بهتر است در فصل سرد سال به آن توجه کنید به همراه داشتن زنجیر چرخ و همچنین علائم هشداردهنده جاده‌ای است که مثلث احتیاط از جمله این وسایل است. این وسایل خصوصا هنگام پنچرگیری یا مواقعی که خودرویی به علت یک نقص در جاده می‌ماند، برای جلوگیری از حادثه استفاده می‌شود. همیشه در خودرویتان برای مواقع ضروری یک پتو یا لباس گرم به همراه داشته باشید.

نکته دیگری که توجه به آن ضروری به نظر می‌رسد این است که اگر روی خودرو خط و خشی وجود دارد، پیش از شروع فصل بارندگی آن را برطرف کنید تا به این ترتیب باران‌های اسیدی باعث خوردگی بیشتر رنگ خودرو و زنگ زدگی آن نشوند. چک کردن شل گیرهای داخل گلگیر خودرو نیز ضروری است زیرا آب و گِلی که ممکن است از راه شل‌گیرها به داخل خودرو راه پیدا کند، می‌تواند به پشت چراغ‌ها رسوب یا به سیم‌کشی خودرو صدمه وارد کند.