چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
رقبای پی پل
درست همانند هر سیستم موفق و پرکاربرد دیگر در دنیای مجازی، پیپل نیز با رقیبانی پرقدرت روبهرو است که با وجود سابقه کمتر در این حوزه و با اتکا به کارشناسان و شهرت خود، میکوشند به سرعت به سهم بیشتری از بازار تراکنشهای مالی آنلاین دست یابند. البته هنوز پیپل اصلیترین و بزرگترین واسطه نقل و انتقال پول در فضای مجازی است و به نظر نمیرسد که به همین زودیها این موقعیت خود را از دست دهد.
● آیا گوگل شکست میخورد؟
سیستم پرداخت الکترونیک گوگل که Google Checkout نام دارد، از بسیاری جهات شبیه به پیپل عمل میکند و کاربران با داشتن یک حساب در این سیستم میتوانند به خرید و فروش و نیز انتقال پول بپردازند. اما این سیستم از چند سال پیش تاکنون توفیق چندانی در جلب کاربر نداشت و به همین دلیل، رشد بسیار کمی نسبت به رقبای خود را تجربه نمود. شاید اصلیترین دلیل این نبود موفقیت را باید در سیاستهایebay جست. از آنجا که حدود ۴۲ درصد از درآمد پیپل فقط به خریدوفروش در سایت ebay منتهی میشود و خود ebay از سهامدارن پیپل است، Google Checkout را در میان شیوههای تراکنش مالی خود قرار نداده و همین سبب شد تا این سرویس گوگل از قافله عقب بماند.
چندی پیش گوگل اعلام کرد که ممکن است سرویس Checkout خود را متوقف کند و در عوض امکانات سیستم کیف پول (Google Wallet) را افزایش دهد. این سیستم که در اصل برای نقل و انتقال پول از طریق تلفن همراه طراحی شده بود، به زودی امکانات دیگری نیز مییابد تا به عنوان رقیبیجدیتر برای پیپل ظاهر شود.
● آمازون
شرکت آمازون با اتکا به بزرگترین فروشگاه مجازی دنیا توانسته سیستمی مشابه پیپل را با نام Amazon Webpay راه اندازی کند. کاربران این سیستم میتوانند براحتی محصولات مورد نظر خود را از طریق سایت آمازون به فروش رسانده یا ازاین سیستم در سایت خود استفاده کنند.
اما برخلاف پیپل کهنهکار، سرویس پرداخت آمازون کاستیهایی نیز دارد که اصلیترین آن را باید محدود بودن واحد پولی مورد قبول به دلار آمریکا باید دانست.
● فیسبوک
سود هنگفت بازار نقل و انتقال مجازی پول آنقدر جذاب است که حتی فیسبوک هم وسوسه شده تا دستی در این بازی داشته باشد. البته طرح اولیهای که این شرکت در حال حاضر پیاده کرده، فقط امکانات اولیهای در اختیار کاربر قرار میدهد. اما به نظر میرسد این شرکت نیز به اتکای تعداد زیاد کاربران خود در آیندهای نهچندان دور، به رقیبیجدی برای پیپل تبدیل شود.
● بیت کوین: جوجه اردک زشت
شاید شما هم «جوجه اردک زشت» را که متفاوت از اردکهای دیگر بود و البته بعدها به یک قوی زیبا بدل شد به خاطر بیاورید. برخی از کارشناسان بر این باورند که شاید روزی این سرنوشت در انتظار «بیت کوین» (Bitcoin) باشد.
بیت کوین برخلاف واحدهای پولی دیگر که از سوی دولتها منتشر و پشتیبانی میشوند، وجود خارجی ندارد و صرفا به شکل محتوای دیجیتالی روی رایانه کاربر ذخیره میشود. اصلیترین ویژگی بیت کوین که آن را از پیپل و رقبای آن مجزا میکند، ناشناس بودن نقل و انتقال در آن است. از آنجایی که اطلاعات مربوط به تراکنش در هیچ سرور مرکزی ذخیره نمیشود و غیرقابل ردیابیاست، این شیوه سبب ایجاد رویکردی جدید در پرداختهای الکترونیک شد.
برای استفاده از این سرویس کافی است نرمافزار ویژه آن که در اصطلاح «کیف پول» (Wallet) نامیده میشود را دانلود و اجرا کنید. همچنین امکان جستجو برای یافتن بیت کوینهایی بیشتر که در اصطلاح mining نام دارد نیز فراهم است.
با اینکه بیت کوین امکانات پیش رو برای تجارت الکترونیکی را افزایش داده، اما تهدیداتی را نیز با خود به همراه دارد. پولشویی و نیز تجارت بیدردسر محصولات ممنوعه نظیر سلاح و مواد مخدر از اصلیترین این تهدیدات است.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست