دوشنبه, ۲۴ دی, ۱۴۰۳ / 13 January, 2025
GPS به کمک ایمپلنت دندانی میآید
ایمپلنتهای دندانی انقلابی در علم دندانپزشکی ایجاد کرده است که میتوان بهوسیله آنها بدون تراش دادن دندانهای کناری، دندانهای از دست رفته را جایگزین کرد. از سالها پیش تاکنون ایمپلنتها تغییرات شگرفی کردهاند و هر روز تکنولوژی جدید به کمک ایمپلنتها آمده و جایگزینی آنها در فک را آسانتر و برای بیماران بیدرد کرده است.
ایمپلنت (کاشت دندان) از رشتههایی با تغییرات گوناگون است که به روز شدن دانش در زمینه ایمپلنت از بعد علمی و درمانی برای بیماران سودمند است.
به کارگیری سیستم مسیریاب در ایمپلنت که سبب افزایش دقت در کارگذاری ایمپلنت شده و تورم، خونریزی و... بیمار را به حداقل میرساند، بارگذاری فوری ایمپلنت پس از کشیدن دندان و طراحی ایمپلنتهایی که تحلیل استخوان لثه را به حداقل ممکن میرساند.
تکنیسینهای دندانسازی با وجود اقداماتی که به منظور ارتقای سطح تحصیلی آنها از کاردانی به کارشناسی صورت گرفته به علت تغییرات سریع این رشته هنوز از خلأ آموزشی رنج میبرند که برپایی همایشهای مرتبط با ایمپلنت، اقدامی جبرانی برای پر کردن خلأ فوق است.
نسل جدید ایمپلنتها، تحلیل استخوان فک را به حداقل میرساند. ایمپلنتهای با اتصال مخروطی (نسل جدید ایمپلنتها) تحلیل استخوان فک را به حداقل میرساند.
امروزه سازندگان ایمپلنت بیشتر ایمپلنتهای کوتاه و باریک تولید میکنند تا دندانپزشکان عمومی بتوانند، بدون نیاز به تکنیکهای پیچیده جراحی و تغییردر سینوسها و فک از آنها استفاده کنند. این اقدام شرکتهای سازنده ایمپلنت، اقدامی در جهت هر چه عمومیتر کردن استفاده از ایمپلنت به شمار میرود.
یکی از مشکلات دندانپزشکان در کارگذاری ایمپلنت، شکافتن کامل لثه است که علاوه بر مشکلات تورم، درد، خونریزی و تروما (صدمات) طراحی دقیق محل کارگذاری ایمپلنت توسط دندانپزشک را دشوار میسازد.
امروزه سیستم مسیریاب که شبیه GPS عمل میکند، قادر به تعیین دقیق محل جاگذاری ایمپلنت قبل از جاگذاری است.
با طراحی سه بعدی دندان توسط کامپیوتر و انتقال آن به دستگاه این امکان فراهم شده که کامپیوتر با در نظرگیری طول، قطر و محل قرارگیری ایمپلنت در عالم مجازی و انتقال اطلاعات به دستگاه لیزر پلیمر مایع، مدل دندان را برای ارائه به لابراتوار دندانسازی تحویل دهد.
از مزایای مهم دیگر این روش، علاوه بر دقت جاگذاری محل ایمپلنت، ساخت پروتز دندان پیش از عمل کاشت دندان است و دندانپزشک را قادر میکند، پس از کاشت ایمپلنت، تاج دندان را در همان روز در محل ایمپلنت قرار دهد. این در حالی است که در گذشته بیمار ماهها باید بدون دندان میماند که این امر مشکلاتی را برای وی به دنبال داشت.
دکتر کاوه سیدان
متخصص پروتز دندانی و ایمپلنتهای دندانی
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست