یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

مین گذاری درمسیر دموکرات ها


مین گذاری درمسیر دموکرات ها

کارل روو, معاون سابق ستاد کارکنان کاخ سفید که تا پیش از استعفایش به مغز متفکر جورج بوش رئیس جمهور آمریکا مشهور بود, بار دیگر به عنوان یک استراتژیست مطرح در سیاست آمریکا ظاهر شده و در نظر دارد با نظرات و طرح های خود در انتخاب رئیس جمهور آینده آمریکا تأثیرگذار باشد

کارل روو، معاون سابق ستاد کارکنان کاخ سفید که تا پیش از استعفایش به مغز متفکر جورج بوش رئیس جمهور آمریکا مشهور بود، بار دیگر به عنوان یک استراتژیست مطرح در سیاست آمریکا ظاهر شده و در نظر دارد با نظرات و طرح های خود در انتخاب رئیس جمهور آینده آمریکا تأثیرگذار باشد.

او عموماً با کاندیداهای جمهوریخواه در اغلب رقابت های انتخابات محلی و ایالتی آمریکا همکاری داشته و در سال ۲۰۰۴ در مقام طراح اصلی برنامه های انتخاباتی، بوش را در سمت ریاست جمهوری ابقا کرد.

او تا ۳۱ اوت ۲۰۰۷ در دولت بوش فعالیت می کرد اما در جریان افشای نام والری پلیم جاسوس سابق CIA پای وی نیز به این جریان باز شد و سرانجام وادار به استعفا شد. روو پس از چندماه دوری از رسانه ها و فعالیت های جدی سیاسی به عرصه بازگشته است. او از این پس در هفته نامه نیوزویک مقالاتی منتشر خواهد کرد. نخستین مقاله وی شامل توصیه هایی به باراک اوباما، نامزد دموکرات ها در انتخابات مقدماتی ریاست جمهوری برای شکست هیلاری کلینتون دیگر نامزد دموکرات ها بود. او بار دیگر در روزنامه فایننشال تایمز بریتانیا ۶ توصیه قابل تأمل دیگر به اوباما ارائه کرد و بدین ترتیب وی را ترغیب کرد که با اتکا بر این راهکارها زمینه پیروزی خود بر هیلاری کلینتون را فراهم سازد تا خود به عنوان کاندیدای نهایی دموکرات ها به رقابت های ریاست جمهوری فرستاده شود. به باور تحلیلگران، روو در این در مقاله رویکردی ماکیاولیستی در پیش گرفته و در حرکتی مرموز به جای حمایت از کاندیداهای حزب خود (حزب جمهوریخواه) به یاری اوبامای دموکرات شتافته است.

به نظر می رسد که روو در یک بازی تاکتیکی همچنان حامی جمهوریخواهان است اما برای ایجاد اختلاف یا برخورد در میان دموکرات ها به سوی دو کاندیدای مطرح آنان نشانه رفته است تا با تضعیف آنان شانس جمهوریخواهان را افزایش دهد. نظرسنجی ها حاکی از آن است که کلینتون شانس بیشتری نسبت به اوباما داشت وحتی با رسوایی هایی که اخیراً از او به رسانه ها درز پیداکرده ، به احتمال زیاد کاندیدای نهایی دموکرات ها برای انتخابات ریاست جمهوری خواهد بود؛ چرا که وی به واسطه همسرش بیل کلینتون و حضور در کاخ سفید چهره ای شناخته شده تر در جامعه آمریکاست و اوباما به دلیل ویژگی های نژادی در جایگاه پائین تری قرار دارد. او ۶ سال آغازین زندگی اش را در مالزی گذراند و بالاترین مقامی که بدان دست یافته فرمانداری ایالت ایلینویز است. او در مقایسه با هیلاری ارتباط کمتری با کاخ سفید و رأس قدرت در آمریکا داشته است و چهره اش در مقایسه با هیلاری برای مردم آمریکا چندان شناخته شده نیست. به همین دلیل هیلاری دست بالاتر را دارد و رویارویی با وی دشوارتر است. به همین دلیل روو می کوشد با توصیه هایی به اوباما نیروی کاذبی به وی بدهد تا جمهوریخواهان تنها با کاندیدایی روبه رو شوند که جایگاه لرزانی دارد.

روو که به «معمار» قدرت گیری جمهوریخواهان معروف است اخیراً در یک سخنرانی در تگزاس اعلام کرد: رقابت های انتخاباتی دشواری در پیش داریم. ما جمهوریخواهان عملکرد خوبی خواهیم داشت اما عالی خواهد بود اگر رقابت های بهتری داشته باشیم. او افزود که هیلاری کلینتون قادر نخواهد بود به مرحله نهایی مبارزات برسد.

با نزدیک شدن به انتخابات کمیته حزبی دموکرات ها در ایالت آیووا روند گزینش کاندیدای نهایی به مرحله حساسی رسیده است. انتخابات آیووا مهمترین مرحله آغازین در روند تبیین کاندیدای نهایی است و در اغلب موارد کاندیدایی که بیشترین آرا را از آن خود می کند قابلیت آن را خواهد یافت که به ریاست جمهوری برسد. سوم ژانویه ۲۰۰۸ دموکرات های آیووا پیش از ایالت بزرگی مانند کالیفرنیا پیشگام گزینش کاندیدای اصلی خواهند شد و آرای این ایالت می تواند تغییراتی اساسی در دیدگاه های سایر ایالت ها به وجود آورد. کارل روو نیز بیم آن دارد که هیلاری با پیروزی در این ایالت پیروزی زودهنگام خود را تثبیت کند و جمهوریخواهان را دست کم برای ۴ سال از رأس قدرت کنار بزند.

با نزدیک شدن به سوم ژانویه موقعیت هیلاری کلینتون رو به تزلزل می گذارد. اوباما در نظرسنجی ها خود را به او نزدیک تر کرده و در صورت یکنواخت ماندن طرح های هیلاری امکان دارد که رقیب از او پیشی بگیرد. بخشی از حامیان هیلاری به سرعت به سوی اوباما می روند زیرا بر این باورند که هیلاری به جمهوریخواهان نزدیک است و سیاست های او برای حزب رقیب جذابیت بیشتری دارد. آنان به این نتیجه رسیده اند که هیلاری نمی تواند به نفع دموکرات ها تأثیرگذار باشد. در هر دو حالت جامعه آمریکا با تردیدهایی مواجه است که آیا آمریکا آمادگی آن را دارد یک زن یا یک سیاهپوست آمریکایی - آفریقایی را به عنوان رئیس جمهور بپذیرد یا نه. جدال این دو رقیب همفکر در سایه افکار مرموز کارل روو فضایی مبهم و مه آلود در آمریکا به وجود آورده است، به طوری که به راحتی نمی توان حتی درباره احتمالات نیز سخن گفت. توصیه های روو به اوباما برای شکست دادن هیلاری کلینتون از این نظر مهم است که بدون تردید جمهوریخواهان امیدوارند که رقابت نفسگیری میان آن دو رخ دهد تا خود در مرحله نهایی با حریفی خسته و قابل شکست روبه رو شوند.

هرمز برادران



همچنین مشاهده کنید