دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
تیم کوک کوکِ سازِ اپل
تیموتی دی «تیم» کوک در اول نوامبر سال ۱۹۶۰ میلادی، در آلاباما در آمریکا متولد شد. او در حال حاضر، مدیرعامل و عضو هیئت مدیره شرکت اپل است.
معرفی
کوک در مارس ۱۹۹۸ به اپل پیوست و در ۲۴ اوت ۲۰۱۱، بعد از استعفاء استیو جابز رسما مدیر عامل جدید شرکت اپل شد. نخستین مسئولیت وی مدیریت عملیات «روزانه» به عنوان نایب رییس، در این شرکت بودهاست. در سال ۲۰۱۲، یک میلیون سهام اپل به او اهدا شد. تیم کوک یکی از مدیران با بالاترین دستمزد در دنیا است. کوک پیش از پیوستن به اپل، نایب رییس بخش مواد شرکت، در کامپک بود و به مدت ۱۲ سال در شرکت اینتل فعالیت میکرد. کوک پیش از آن در شرکت اینتلیجنت الکترونیکس به عنوان مدیر ارشد عملیاتی در بخش فروش فعالیت میکرد.
در آوریل سال ۲۰۱۲ میلادی، تایم، تیم کوک را به عنوان یکی از ۱۰۰ انسان تاثیرگذار در دنیا معرفی کرد.
از تیم کوک به عنوان نابغه پشت استیو جابز یاد میشود.
کوک دارای مدرک امبیای از دانشگاه دوک و مهندسی صنایع از دانشگاه آوبرن است.
طبق نظرسنجی انجام شده توسط گلسدور، تیم کوک با کسب امتیاز ۹۷%، محبوبترین مدیر جهان در سال ۲۰۱۲ معرفی شد. کوک در این نظرسنجی بالاتر از افرادی چون لری پیج، اریک اشمیت و لری الیسون قرار گرفت.
تیم کوک به ورزشهایی چون کوهنوردی، دوچرخه سواری و ژیمناستیک علاقه دارد. او فعالیتهایش را هر روز از ساعت ۴:۳۰ شروع میکند.
تسخیر امپراتوری
در سال ۲۰۰۴ در پی بیماری استیو جابز؛ مدیرعامل اپل، تیم کوک به مدت دو ماه به جای وی در این سمت خدمت کرد. همچنین در سال ۲۰۰۹ وقتی جابز برای پیوند کبد به مرخصی رفته بود ریاست شرکت را برای چند ماه در اختیار داشت. در ژانویه سال ۲۰۱۱ نیز، کوک جای خالی جابز را وقتی پر کرد که او با اجازه هیئت مدیره برای مداوا شرکت را ترک کرد.
سرانجام در آگوست سال ۲۰۱۱ استیو جابز طی نامهای استعفای خود را به هیات مدیره شرکت اپل اعلام کرد و تیم کوک را به عنوان جانشین خود پیشنهاد داد و با این پیشنهاد موافقت شد.
آغاز کار کوک در اپل
بعد از کناره گیری استیون پل جابز از سمت مدیرعاملی و انتخاب تیم کوک به عنوان جانشین جابز و مدیرعامل شرکت جدید اپل٬ او با ارسال ایمیلی به کارمندان این شرکت اعلام کرد که روند رو به رشد اپل با این جابجایی ها تغییری نخواهد کرد. متن نامه الکترونیکی تیم کوک برای کارمندان اپل به شرح زیر است.
«من مشتاقانه منتظرم تا از این فرصت بدست آمده برای خدمت در پست مدیر عامل نوآورترین و خلاق ترین شرکت جهان استفاده کنم. پیوستن به شرکت اپل بهترین تصمیمی بود که تاکنون گرفتهام و همچنین افتخار من اینست که بیش از ۱۳ سال از سالهای عمرم را در این شرکت و در کنار استیو جابز خدمت کرده ام. من هم همانند استیو جابز به آینده درخشان اپل خوشبین هستم و تصمیمات استیو را برای آینده اپل در نظر خواهم گرفت. استیو یک رهبر و مدیر شگفت انگیز و بی مانند برای من و نیز کل تیم اجرایی و کارکنان اپل است. ما واقعا مشتاقانه دنباله روی تفکرات و هدایت مداوم استیو بوده و نظرات او به عنوان رئیس مان را همچنان در نظر خواهیم گرفت. من از شما می خواهم اعتماد به نفس خود را از دست ندهید زیرا تغییراتی در روند فعالیت شرکت صورت نمیگیرد. من اصول و ارزش های منحصربفرد اپل را گرامی و حفظ خواهم کرد. استیو شرکت و فرهنگی را بنا کرده است که همانندی در هیچ کجای دیگر در جهان ندارد و ما همچنان در این مسیر صحیح خواهیم ماند. ما همچنان به تولید بهترین محصولات جهان که مشتریان از آنها لذت می برند و کارمندان مان از تولید محصولات جادویی که به آنها افتخار می کنند ادامه خواهیم داد. من عاشق اپل هستم و مشتاقانه و با تمام نیرو وظایف جدیدم را انجام خواهم داد. حمایت های همه جانبه هیات مدیره٬ تیم اجرایی و بسیاری از شما من را دلگرم و نیرو بخش من خواهد بود و من مطمئن هستم بهترین سال ها را پیش رو خواهیم داشت و با هم برای ساختن اپل به عنوان یک مکان جادویی برای تولید محصولات جادویی ادامه خواهیم کرد.»
کوک از نگاه خبرنگاران
یوکاری ایواتانی کین از خبرنگاران سابق وال استریت ژورنال در کتاب خود به نام «امپراطوری تسخیرشده: اپل بعد از استیو جابز» در مورد مدیریت تیم کوک نیز مطالبی نوشته است که خواندن آنها خالی از لطف نیست.
بخشی از کتاب:
زمانی که تیم کوک در سال ۱۹۹۸ فعالیت خود در اپل را آغاز کرد، اپل به شدت بدنبال مدیری بود که با قابلیت های خود روند تولید محصولات را بهبود ببخشد. بر خلاف سایر هم پستی های سابق کوک که در کنار گروه اجرایی خود کار میکردند، کوک درخواست دفتری کوچک در طبقه مدیران اجرایی اپل را کرد که جایی نزدیک به دفتر استیو جابز بود و میتوانست از نزدیک شاهد رفتار و روش ریاست جابز باشد.
او از تمامی افرادی که تحت نظر او کار میکردند انتظارات بسیار بالایی داشت و به شکلی رفتار میکرد که گویی اپل شرکتی ۲۰ میلیارد دلاری است، در حالیکه در آن زمان اپل تنها ۶ میلیارد دلار ارزش داشت. او انتظار بهترین محصولات با بهترین عرضه و قیمت را داشت.
تیم کوک برای برخی از افراد مانند ماشین و برای برخی دیگر مانند پرچین بود. او میتوانست به شدیدترین شکل ممکن زیر دستانش را ترور شخصیت کند و از طرفی چنان به آنها انگیزه بدهد که فقط به خاطر شنیدن یک تحسین کوچک از طرف او، از صبح تا شب را مشغول کار بر روی پروژه مورد نظر باشند.
برخلاف استیو جابز که چندان در قید و بند مشاوره و برگزاری جلسات نبود، کوک جلسات هماهنگی خود را بطور دقیق و منظم برگزار میکرد و بطور جز به جز تمامی موارد را در نظر میگرفت و سعی میکرد در این جلسات تمامی اشکالات را پیدا کند و این کار گاهی اوقات تا ۶ ساعت به طول میانجامید. به گفته کین برخی اوقات این جلسات باعث وحشت بعضی از کارمندان نیز میشد.
جلسه با تیم کوک میتوانست بسیار وحشتناک باشد. او دارای آرامشی فوقالعاده و ذن مانند بود و هیچ زمانی را تلف نمیکرد. وقتی کوک با کسی صحبت میکرد، به قدری او را سوال پیچ میکرد تا به جوابش برسد. او پشت سر هم میگفت چرا؟ یعنی چی؟ متوجه نمیشوم؟ چرا واضح تر توضیح نمیدهی؟ او در برخی موارد یک سوال را ۱۰ بار تکرار میکرد تا به جواب برسد.
بر خلاف جابز که به وضوح ناراحتی خود از موضوعی را بروز میداد، کوک زمانیکه از موضوعی ناراضی بود سکوت مرگباری را اختیار میکرد. برای مثال اگر کسی قادر به پاسخگویی به سوال کوک نبود، او با سکوتش تمام اتاق را به سکوتی وحشتناک هدایت میکرد و به چشم آن شخص خیره میشد و منتظر جواب میماند.
درهر حال، پس از انتصاب کوک بعنوان مدیرعامل اپل او سعی کرد که این شرکت را نسبت به زمان ریاست جابز کمی آزادتر اداره کند. او ارتباط خود با کارمندان را از طریق پیامهای الکترونیکی، جلسات متعدد و ملاقات در رستوران و افزایش داده است و تا به اینجا به خوبی از عهده ریاست اپل که پرسودترین شرکت جهان محسوب میشود بر آمده است.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست