چهارشنبه, ۱۰ بهمن, ۱۴۰۳ / 29 January, 2025
التهابآفرینی رژهای حجمدهنده
دکتر بهروز باریکبین میگوید استفاده از این حجمدهندهها باعث بروز التهاب پوستی در لب میشود
از آنجا که درم زیرین لبها، مستعد از دست دادن آب است لذا اغلب گلیکوزآمینوگلیکانها محتوای آب خود را از دست میدهند و مولکولهای کلاژن سخت و شکننده شده و به لبها نمای خوابیده، پوستهپوسته و غیرجذاب میدهند. آبدار شدن درم لبها به آنها نمایی پف کرده و براق بخشیده و در ظاهر بسیار جذابتر خواهند بود. در اصل ژل هیالورونیک اسید هم که داخل درم لبها تزریق میشود علاوه بر حجم دادن به لبها، با آبی که جذب میکند، عامل جذابتر شدن نمای لبها بعد از تزریق است.....
«رژلب حجمدهنده لب»؛ حتما شما هم نام این محصول را از فروشگاههای لوازم آرایش شنیدهاید. اینها محصولاتی هستند که ظاهرا لب را حجیم میکنند ولی برخی از تولیدکنندگان این محصولات موادی را در آنها به کار میبرند که باعث آسیب به لبها میشود. دکتر بهروز باریکبین، متخصص پوست و مو، در مورد این محصولات، توصیههای جالبی دارد.
رژلب حجمدهنده بهتر است یا تزریق در لب؟
ـ ببینید؛ مهمترین شاخصه زیبایی، طبیعی بودن آن است. به دنبال رغبت نشان دادن عده قابل توجهی از خانمها به بزرگ کردن لبها توسط تزریق ژل، شرکتهای آرایشی بهداشتی به فکر افتادهاند تا رژلبهای حجمدهنده را ساخته و روانه بازار نمایند.
این فرآوردهها برای بسیاری از افراد ایدهآل هستند زیرا تزریق ژل داخل لب هزینه بسیار بیشتری داشته و از طرفی دردناک است. خطرات زیادی هم دارد. در واقع این روش از تزریق مواد مضر به لب بهتر است و انتخاب بین بد و بدتر است.کلا پوست لب نسبت به پوست سایر قسمتهای بدن متفاوت است و این تفاوتها آن را نیازمند مراقبت خاص میکند.
پوست بیشتر قسمتهای بدن دارای یک اپیدرم ضخیم است که از دست رفتن آب را محدود میکند. با این وجود لبها یک اپیدرم (لایه فوقانی پوست) نازک داشته که آن را نسبت به از دست دادن آب بسیار حساس میکند و در صورت خشک شدن شاهد پوسته پوسته شدن و ترک خوردن آن خواهیم بود.
به صورت طبیعی چه چیزی باعث حجیم شدن لب میشود؟
ـ درم (قسمت میانی پوست)، حاوی شبکهای از کلاژن و آب است که ماکرو مولکولهایی مثل گلیکوزآمینوگلیکان را در خود نگه میدارند و این مجموعه موجب خاصیت پف داشتن، الاستیک بودن و ارتجاعپذیری و نرمی میشود.
رژلبهای حجمدهنده چه کار میکنند؟
ـ امروزه محصولاتی به نام lip explosion وارد بازار شدهاند که فرمولاسیون آنها به گونهای است که با مصرف موضعی، نمای لبها را ظرف چند دقیقه پس از استعمال، پفآلود کرده و قرمزتر میکند.
این محصول حاوی پپتیدی جدید به نام Pal-GHK (پالیتونیل تریپپتید) است که یک مرطوب کننده موثر، پفدهنده و افزایشدهنده قرمزی، آنتیاکسیدان و البته معطر است.
در یک مطالعه که روی ۱۰ خانم دارای لبهای نازک و خشک به دنبال مصرف ۳ بار در روز و به مدت یک ماه از lip explosion انجام شده، این نوع رژلب موجب ۵۰ تا ۶۰ درصد بهبود قابل توجه و هیدراتاسیون (رطوبت) لب شده است.
همچنین در ۱۰ تا ۳۰ درصد موارد موجب کاهش چینهای لب شده بود. همه بیماران خودشان از وضعیت لبهایشان رضایت داشتهاند. ۷۰ درصد بیماران احساس نرمی و کاهش خشونت لبها را تجربه کرده بودند. حجم لبها در ۴۰ درصد موارد افزایش قابل توجهی پیدا کرده بود.
lip explosion به غیر از Pal- GHK حاوی مواد دیگری مانند نیاسین (که یک گشادکننده عروق ثابت نشده است) نیز هست که به طور موقت خونرسانی لب را افزایش میدهد و موجب قرمزتر شدن، پف کردن و جذابتر شدن لبها میشود. گالفورونتول نیز احساس خنکی و شادابی به لبها میدهد.
پس چرا این محصولات گاهی باعث التهاب شدید لب میشوند؟
ـ چون برخی از این محصولات حاوی عصاره گیاه گزنه هستند که باعث التهاب شدید و ورم لبها میشود و در افرادی که آلرژی دارند، این واکنش حساسیتی میتواند بسیار شدید و خطرناک باشد.
نازنین دربندی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست