چهارشنبه, ۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 22 January, 2025
مشخصات لثه سالم
رنگ لثه سالم، صورتی روشن است. البته رنگ لثه وابسته به نژاد و رنگ پوست نیز هست، به طوری که در پوستهای تیرهتر ممکن است رگههایی از رنگ قهوهای در لثه دیده شود. رنگ صورتی روشن بیانگر جریان خون مناسب است، در صورتی که جریان خون از اندازه طبیعی زیادتر شود رنگ صورتی به سمت قرمز تغییر رنگ مییابد.
قوام لثه:
قوام لثه در حالت طبیعی محکم است و در عین حال خاصیت ارتجاعی دارد، به طوری که با فشار ملایم نوک انگشت روی لثه فرورفتگی مختصری در آن ایجاد میشود که با برداشتن انگشت، فرورفتگی ایجاد شده از بین رفته و لثه به حالت طبیعی برمیگردد بدون اینکه خونریزی ایجاد شده باشد.
نمای لثه:
نمای طبیعی لثه حالت دانه دانه یا پوست پرتقالی است: در آغاز بیماریهای لثه با تغییر میزان مایع میان بافتی، نمای پوست پرتقالی بتدریج از بین رفته و حالت صاف و نازک ایجاد میشود.
شکل لثه:
شکل لثه از برجستگیهای ریشه و ناحیه گردنی دندان طبعیت میکند، به طوری که د رنواحیای که ریشه برجستهتر شده، لثه نیز برجستهتر میشود. در حاشیه دندان، لثه حالت کنگره دارد. لبه کنگرهای لثه حالت نازک و لبه چاقویی داشته و به ملایمت روی دندان قرارمی گیرد.
سایر خصوصیات:
هیچ ناحیه قرمز نداشته، تورم و التهابی ندارد، هیچ درد و ناراحتی ندارد.
علائم هشداردهنده بیماریهای لثه
۱) خونریزی هنگام مسواک و نخ زدن لثهها.
۲) لثههای قرمز، متورم
۳) فاصله گرفتن دندانها.
۴) خروج چرک از میان لثه و دندان در هنگام فشردن انگشت روی لثه مجاور آن
۵) لق شدن دندان دائمی و حرکت مختصر آن
۶) هرگونه تغییر در جفت نمودن دندانها، به این معنی که فرد برای جلوگیری از ناراحتی یا درد گرفتن دندان نحوه جفت شدن دندانها را تغییر میدهد.
۷) تغییرات در دندانهای مصنوعی متحرک یا ثابت و لثه مجاور آن.
۸) بوی بد دهان که بیانگر باقی ماندن غذا در حفرههای ایجاد شده است که با روشهای معمول بهداشت دهان و دندان تمیز نمیشود.
بیماریهای پریودنتال (لثه)
در بیماریهای پریودنتال بافتهای حمایت کننده وتثبیتکننده دندان مورد تهاجم قرار میگیرد و با پیشرفت آن لقی دندان ایجاد میشود. دو بیماری رایج در این گروه از بیماریها التهاب لثه و التهاب بافتهای اطراف ریشه دندان است. هر دو نوع بیماری با وجود باکتریها و ترشحات آن ایجاد میشود. التهاب لثه هنگامی رخ میدهد که ترشحات حاصل از باکتریهای موجود در زیر یا روی لثه باعث ملتهب شدن لثه میشود. التهاب لثه در کودکان نیز ایجاد میشود و مشخصه آن خونریزی لثه در هنگام مسواک و نخ دندان است.
بیماریهای پریودنتال شایعترین عامل از دست دادن دندان در بزرگسالان است. این بیماری دارای مراحل اولیه، متوسط و شدید است.مراحل بیماری با توجه به شدت تخریب استخوان مجاور دندان تقسیمبندی میشود. بیماریهای پریودنتال در بچهها شایع نیست.
بهترین راه درمان بیماریهای پریودنتال این است که اجازه شروع بیماری داده نشود. شیوه کلیدی پیشگیری نیز رعایت بهداشت دهان و دندان به طور روزانه با مسواک و نخزدن دندانها و معاینات دورهای توسط دندانپزشک است که ارزانترین وسادهترین راه درمان است.
دکتر محمد امین نریمانی
متخصص ارتودنسی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست