شنبه, ۲۹ دی, ۱۴۰۳ / 18 January, 2025
مجله ویستا

بررسی تغییر شاخصهای قندی منطقه شفاف فولیکول در طی چرخه تخمدانی


بررسی تغییر شاخصهای قندی منطقه شفاف فولیکول در طی چرخه تخمدانی

از آنجائیکه تمام سلولها در روی سطوحشان کربوهیدراتها را به اشکال گوناگون گلیکوپروتئینها, گلیکولیپیدها, پلی ساکاریدها حمل مینمایند و از طرفی کربوهیدراتها حاوی پتانسیل فوق العاده ای برای کشف رموز اطلاعات بیولوژیکی بوده و همچنین در ماتریکس خارج سلولی هم موجود میباشند

از آنجائیکه تمام سلولها در روی سطوحشان کربوهیدراتها را به اشکال گوناگون گلیکوپروتئینها، گلیکولیپیدها، پلی ساکاریدها حمل مینمایند و از طرفی کربوهیدراتها حاوی پتانسیل فوق العاده‌ای برای کشف رموز اطلاعات بیولوژیکی بوده و همچنین در ماتریکس خارج سلولی هم موجود میباشند لذا این پژوهش با هدف شناسائی قندهای انتهایی منطقة شفاف در طی روند تکاملی فولیکولها انجام گردید ناحیه ای که بعنوان ماتریکس خارج سلولی، حاصل همکاری مشترک اووسیت و سلولهای فولیکولی در حین تکامل فولیکول تشکیل میگردد.

تعداد شصت راس موش بالغ که دارای علایمی از سیکل تخمدانی بودند انتخاب شدندو تخمدانهای آنها خارج گردید. بعد از طی مراحل پاساژ در بلوکهای پارافینی قرار داده شدند و از آنها برشهایی با ضخامت سه میکرون تهیه گردید و سپس مقاطع با روش هیستوشیمی لکتینی رنگ آمیزی شدند. دراین مطالعه از پنج نوع لکتین BSA۱ ، PNA ، WGA ،DBA ،Con A استفاده گردید.

واکنشها نسبت به لکتین BSA۱ در طی چرخه تخمدانی منفی بود ولی نسبت به لکتینCon A کمی دیده شد که بیانگر درگیری بسیار کم گلوکز، مانوز و گالاکتوز میباشد و با توجه به واکنش نسبت به لکتینهای DBA،WGA،PNA حضور بقایای ان-استیل گالاکتوز آمین و ان-استیل گلوکز آمین و اسید سیالیک در طی روند تکوینی فولیکولها مورد بررسی قرار میگیرد.

اهمیت حضور بقایای ان-استیله گالاکتوز و گلوکز شایان توجه است که در این مطالعه توسط دو لکتین اختصاصی آنها به اثبات رسید.

عنوان فایل
بررسی تغییر شاخصهای قندی منطقه شفاف فولیکول در طی چرخه تخمدانی application/pdf
baresi taghire shakheshaye ghandi.pdf
914 KB
دانلود

محمد بربرستانی

سیدمحمد حسینی پناه

علیرضا فاصل

مهران حبیبی رضایی

مصطفی حسینی

محمد اکبری

فرید ابوالحسنی

میرعباس عبدالوهابی