دوشنبه, ۱۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 3 February, 2025
تفاوت های اقتصاد سالم و ناسالم
به طور كلی یكی از شاخصههای توسعه یافتگی، رشد اقتصادی است كه این امر نیز به سالم بودن سیستم اقتصادی در آن كشور بر میگردد. در كشورهای رشد یافته، بكارگیری سیاستهای مناسب اقتصادی از اولویت خاصی برخوردار بوده، به گونهای كه وجود رشد اقتصادی مستمر و كنترل نرخ تورم از ویژگیهای یك اقتصاد سالم محسوب میشود. از سوی دیگر تقویت بعد نظارتی از سوی دستگاههای ذیربط، روند حركت مستقیم اقتصادی را به سوی رشد و توسعه هدایت میكند.
ارسلان فتحی پور، عضو كمیسیون اقتصادی مجلس در گفت و گویی با اشاره به ویژگیهای یك اقتصاد سالم، گفت: در یك اقتصاد سالم رابطهای مستقیم و منطقی میان تولید، تجارت، اشتغال و مهارتهای بازاریابی وجود دارد در حالی كه یك اقتصاد ناسالم همواره درگیر موجهای تصنعی ناشی از گرانی و تورم تا بیكاری و اشتغال كاذب است.
وی با بیان آن كه اقتصاد سالم یك رابطه مستقیم و اساسی با مجموعه علم و قانون دارد، خاطر نشان كرد: این در حالی است كه اقتصاد ناسالم بر رانت و ویژهخواری استوار بوده و مفاسد اقتصادی در آن منحنی رشد را نشان میدهد.
عضو فراكسیون مبارزه با مفاسد اقتصادی مجلس، با تاكید بر وجود یك الگوی سازمانی قانونمند در یك اقتصاد سالم، تصریح كرد: شرایط باید به گونهای فراهم شود تا سیاستهای منسجمی در نهادهایی نظیر بانك مركزی، بازار پول و سرمایه و سایر نهادهای اقتصادی بكار گرفته شود تا در مجموع به افزایش نرخ رشد اقتصادی منجر شود.
فتحی پور با اشاره به آن كه توزیع ناعادلانه سود و سرمایه، فرصتها را به دلیل رانتخواری عدهای، تحت الشعاع قرار میدهد، اظهار داشت: فراكسیون مبارزه با مفاسد اقتصادی مجلس پس از اتمام رسیدگی به لایحه بودجه كه تمامی نمایندگان درگیر آن بودند، اكنون با جدیت تمام بحث مبارزه با مفاسد اقتصادی را دنبال میكند.
وی با بیان آن كه طرحها و برنامههای جدیدی در این فراكسیون در حال تدوین است، یادآورشد: این فراكسیون با بهرهمندی از نقطه نظرات مركز پژوهشهای مجلس و نیز با استفاده از نظریات كارشناسان و اساتید دانشگاهی، مصمم است تا گامهای موثری را در خصوص مبارزه با ویژهخواری و رانتخواری بردارد.
این نماینده مجلس افزود: جلسات منظم ماهیانهای از روند فعالیت این فراكسیون با دستگاههای ذیربط در حال برگزاری است.
در همین خصوص هادی حق شناس، عضوكمیسیون برنامه و بودجه مجلس به خبرنگار ما گفت: مهمترین اصل در یك اقتصاد سالم، ضرورت توجه به تعیین قیمتها توسط عرضه و تقاضاست.
وی با تاكید بر این كه مكانیزم تعیین قیمت در بازار باید به طور قطع توسط عرضه و تقاضا تعیین شود، خاطر نشان كرد: تنها در این صورت افزایش تولید صورت خواهد پذیرفت و تعادل واقعی در اقتصاد ایجاد میشود.
عضو كمیسیون برنامه و بودجه مجلس با اشاره به مزایای یك اقتصاد آزاد، تصریح كرد: وقتی صحبت از اقتصاد باز میشود، این به معنای عدم كنترل و نظارت دولت نیست، بلكه به این معنی است كه تعیین مقدار و قیمت تولید از سوی دولت ضروری نبوده و دولت تنها باید نقش سیاستگذار را ایفا كند.
حق شناس با بیان آن كه فاكتورهای مختلفی در برقراری یك اقتصاد سالم موثر است، اظهار داشت: در واقع در صورتی كه هر یك از بازارهای پول و سرمایه و یا نظام حقوق و دستمزد كه خروجیهای حیاتی در یك اقتصاد به شمار می روند، به سمت و سوی واقعی رشد خود هدایت نشوند، سیستم اقتصادی هر كشوری را دچار بحران میكند.
این نماینده مجلس تصریح كرد: از سوی دیگر وجود تعامل میان اقتصاد ملی با اقتصادهای بین المللی و تناسب لازم قوانین بیمه و كار با رشد اقتصادی، از ویژگیهایی است كه موجب تمایز اقتصاد سالم از اقتصادهای زیرزمینی میشود.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست