جمعه, ۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 24 January, 2025
مجله ویستا

سیستم الكترونیكی بینایی، چشم را میان بر می زند


سیستم الكترونیكی بینایی، چشم را میان بر می زند

سیستم شبكیه جلوی پیشانی از یك سربند خاص جهت تحریك انتخابی گیرنده های مكانیكی واقع در پوست استفاده كرده و به افرادی كه دچار نقص بینایی هستند در دیدن اشیای روبه روی آنها كمك …

سیستم شبكیه جلوی پیشانی از یك سربند خاص جهت تحریك انتخابی گیرنده های مكانیكی واقع در پوست استفاده كرده و به افرادی كه دچار نقص بینایی هستند در دیدن اشیای روبه روی آنها كمك می كند. سیستم شبكیه جلوی پیشانی نتیجه پژوهشی است كه با همكاری آزمایشگاه تاكی در دانشگاه توكیو و كمپانی EyePlusPlus صورت گرفته است. سیستم شبكیه پیشانی از حس لامسه برای ارائه تصویری از طرح كلی اشیا كمك می گیرد. این امر افراد مبتلا به نقص بینایی را در دیدن چیزهایی كه در مقابل آنها قرار دارد، یاری می كند. در اینجا با نحوه كار این سیستم آشنا می شوید:

یك دوربین مینیاتوری كه بر روی یك عینك كار گذاشته شده است، تصویری از منظره روبه رو ارائه می كند.

تصویر دیجیتالی پردازش شده و از طریق دو فرآیند به اطلاعات لمسی تبدیل می شود. در اولین فرآیند از یك الگوریتم فضایی برای استخراج خطوط كلی شئ واقع در میدان بینایی استفاده می شود. در این روش كناره ها درشت نمایی می شوند. فرآیند دوم فیلتری است كه در آن اطلاعاتی كه به لحاظ زمانی متفاوت هستند، مورد توجه قرار می گیرند.

در پایان تصویر پردازش شده بینایی توسط محرك های الكتریكی به حس لامسه تبدیل می شود. الكترودهای موجود در سربند مخصوص، گیرنده های مختلف مكانیكی موجود در پوست پیشانی را به صورت انتخابی تحریك می كنند. سیستم شبكیه جلوی پیشانی از سه نوع محرك مكانیكی متفاوت در پوست پیشانی استفاده می كند: سلول های مركل، جسمینه های مایسنر و پاسینی. این ابزار به یك سیستم رنگی سه گانه آبی، سبز، قرمز شبیه است. بدین ترتیب سیستم شبكیه پیشانی می تواند به نوعی توانایی تشخیص رنگ ها را توسط سیستم بینایی شبیه سازی كند. البته این سیستم هنوز به مرحله تولید نرسیده است اما نسل اول آن ساخته شده و در كنفرانس ها و مدارس مخصوص نابینایان در سراسر جهان به نمایش درآمده است.

۲۰۰۶ ,۴Aug. LiveScience.com

بیل كریستنسن