یکشنبه, ۲۳ دی, ۱۴۰۳ / 12 January, 2025
علت درد در قفسه سینه
درد قفسه سینه عارضه شایعی است که اغلب افراد از آن شکایت دارند و می تواند علل و انواع مختلفی داشته باشد. زمانی که درد قفسه سینه با احساس تنگی، فشار و انقباض سینه همراه باشد، به احتمال زیاد به قلب و عملکرد آن مربوط است و باید جدی گرفته شود. آگاهی از انواع و علل درد قفسه سینه به اتخاذ راهکار مناسب در این زمینه کمک می کند.
عملکرد صحیح قلب هیچ علامتی به همراه ندارد و درد قفسه سینه و احساس فشار معمولا به اختلال در عملکرد این عضو حیاتی مربوط می شود.
مهمترین علل احساس درد و تنگی قفسه سینه
قلب تحت فشار زیاد قرار داشته باشد
پس از فعالیت سنگین ورزشی، تغییر ناگهانی دمای هوا و صرف یک وعده سنگین غذایی، فعالیت قلب به شدت بالا می رود تا خون کافی در بدن جریان یابد، متناسب با این شرایط، ضربان قلب افزایش می یابد. در این زمان درد و تنگی قفسه سینه احساس می شود.
آنژین
آنژین هنگامی رخ می دهد که عضله قلب خون کافی دریافت نمی کند. آنژین ممکن است به صورت ناراحتی یا درد در قفسه سینه به صورت احساس فشار، سنگینی، سوءهاضمه یا سوزش سر دل باشد. درد آنژین ممکن است در گردن، شانه ها، فک، پشت، و بازوها احساس شود. در صورت بروز چنین حالتی باید به پزشک مراجعه کرد.
حمله قلبی
حمله قلبی زمانی روی می دهد که جریان خون بخشی از قلب قطع شود و ماهیچه ها غیر فعال شوند. ایجاد لخته خون یکی از مهمترین دلایل حمله قلبی است که در صورت اقدام سریع، با راهکارهای پزشکی رفع می شود. افرادی که تجربه آنژین و حمله قلبی را دارند، درد حمله قلبی را مشابه ولی با شدت بیشتری توصیف می کنند. احساس درد و فشار به ویژه در حالت استراحت، درد در ناحیه فک و بازو، تنگی نفس و غش از مهمترین علایم حمله قلبی است.
فشار خون
فشار خون مزمن به مرور زمان سبب ضخیم شدن و رشد بعضی عضلات قلب می شود و این حالت از نظر علم پزشکی هیپرتروفی بطن چپ نام دارد و درد قفسه سینه، گردن، شانه ها، پشت و بازوها و تنگی نفس از علایم آن است.
نارسایی سمت راست قلب
این عارضه نیز یکی از عوارض جانبی فشار خون بالاست و می تواند منجر به احساس درد و سنگینی در ناحیه قفسه سینه شود.
تاکی کاردی یا ضربان قلب بالا
60 تا 100 ضربان قلب در دقیقه، ضربان عادی در بزرگسالان است. در حالت تاکی کاردی، ضربان قلب به بیش از 100 ضربه در دقیقه افزایش می یابد. گاهی این عاضه هیچ علامت ظاهری ندارد، ولی در هر صورت احتمال حمله قلبی و سکته مغزی را افزایش می دهد. درد قفسه سینه از جمله علایم این عارضه است. فشار خون بالا، بیماری های قلبی و استفاده از داروهای بخصوص، از جمله علل تحریک کننده این عارضه هستند.
بیماری های قلبی عروقی مهمترین عامل مرگ و میر در سراسر جهان محسوب می شوند. فشار خون، قند خون و کلسترول بالا، استعمال دخانیات، چاقی و مصرف ناکافی میوه و سبزیجات، از مهمترین عوامل خطر این عارضه محسوب می شوند. بر اساس گزارش WHO، حدود 80 درصد مرگ و میر ناشی از بیماری های قلبی با اتخاذ شیوه سالم زندگی و فعالیت بدنی قابل اجتناب هستند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست