سه شنبه, ۲۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 11 February, 2025
سرنوشت ال گور در انتظار براون
![سرنوشت ال گور در انتظار براون](/web/imgs/16/119/4rh8f1.jpeg)
صحنه سیاسی در انگلیس و كانون قدرت آن یعنی خیابان «داونینگ» روزهای كم سابقه ای را تجربه می كند. تونی بلر در قدرت است اما در همه جا حتی درون پارلمان همه در انتظار رفتن او هستند. گوردون براون وزیر دارایی بلر هم آشكارا خود را برای نخست وزیری آماده می كند. اما آنچه این روزها در انگلیس می گذرد شباهت زیادی با وقایع انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۰۰ آمریكا دارد. نسبت براون و بلر كه اكنون رقابتشان به نوعی جنگ قدرت تبدیل شده شبیه نسبت ال گور به بیل كلینتون است.
ال گور معاون وقت رئیس جمهور در سال ۲۰۰۰ به سنت سیاست در آمریكا، بعد از دو دوره ریاست جمهوری بیل كلینتون، از سوی دمكرات ها به عنوان نامزد انتخابات ریاست جمهوری معرفی شد. اما مرتكب اشتباهی شد كه به قیمت از دست دادن كاخ سفید و به گفته بسیاری از روشنفكران آمریكایی، شروع دورانی تیره در تاریخ سیاست آمریكا با به قدرت رسیدن جورج بوش تمام شد.
كلینتون و بلر هر دو مبدع استراتژی «راه سوم» و چپ جدید در كشورهایشان و در سطح جهان بودند. اما گور این استراتژی را در تبلیغات انتخاباتی سال ۲۰۰۰ نادیده گرفت و با شعار «مردم علیه قدرتمندان»،وبا تكیه بر اصول قدیمی دمكرات ها وارد عرصه انتخابات شد.
مطبوعات انگلیس اخیراً نوشتند «باب شرام» مشاور تبلیغاتی دمكرات ها كه در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۰۰ به ال گور توصیه تبلیغاتی می كرد اكنون یكی از مشاوران گوردون براون است. بیشتر طرفداران براون در درون حزب كارگر هم مخالفان استراتژی راه سوم بلر و از سنت گرایان این حزب هستند.
بنابراین براون در انتخابات سال ۲۰۰۹ انگلیس بدون شك با فاصله گرفتن از استراتژی های بلر و با رویكرد سنتی وارد عرصه تبلیغات انتخاباتی می شود. با توجه به نتایج نظرسنجی های اخیر كه از كاهش شدید محبوبیت بلر حكایت دارد، این كه براون از سیاست های او فاصله بگیرد و حتی آن ها را نفی كند طبیعی است.
محبوبیت كلینتون حتی در اوج بحران رسوایی مونیكا لووینسكی دوبرابر محبوبیت كنونی بلر بود. اكنون حزب كارگر، بلر را مسئول قرار گرفتن این حزب در جایگاه سوم بعد از محافظه كاران و لیبرال دمكرات ها می داند. نظرسنجی كه اخیراً روزنامه دیلی تلگراف در لندن انجام داده نشان می دهد محافظه كاران حزب توری از حمایت ۴۷ درصدی لندنی ها برخوردارند و حزب كار فقط ۲۲ درصد حامی دارد. بنابراین در بهترین شرایط اگر براون بتواند رأی دهندگان انگلیسی را متقاعد كند كه بار دیگر به حزب كارگر اعتماد كنند، این حزب فقط می تواند به دولتی بدون اكثریت قابل توجه در انتخابات سه سال دیگر امیدوار باشد.
نیلوفر قدیری
n-ghadiri@hamshahri.org
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست