پنجشنبه, ۲۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 13 February, 2025
مجله ویستا

انگور و خواص آن


انگور و خواص آن

درخت انگور با نام علمی Vitis vinifera از خانواده انگورسانان Vitaceae است. در این خانواده حدود ۱۱ جنس و بیش از ۶۰۰ گونه وجود دارد. مهمترین جنس این خانواده جنس انگور است. این گیاه حالت بوته‌ای و رونده …

درخت انگور با نام علمی Vitis vinifera از خانواده انگورسانان Vitaceae است. در این خانواده حدود ۱۱ جنس و بیش از ۶۰۰ گونه وجود دارد. مهمترین جنس این خانواده جنس انگور است. این گیاه حالت بوته‌ای و رونده دارد و دارای پیچک در مقابل بعضی از برگها می‌‌باشد. انگور یا مو یکی از انواع گیاهان دو لپه‌ای می‌باشد. انگور یکی از مهمترین میوه‌هایی است که از زمانهای بسیار قدیم مورد استفاده بشر قرار گرفته است. بطورکلی ، دو نظریه متفاوت در مورد دیرینگی انگور وجود دارد. عده‌ای معتقدند که انگور ، حتی قبل از پیدایش غلات ، مورد استفاده بشر قرار گرفته است. انگور بطور وحشی و به مقدار فراوان در جنگلها وجود داشته و انسانهای نخستین از برگ و میوه آن بهره می‌جستند. انگور میوه‌ای است بهشتی که شامل ویتامینهای A , B ، C می‌باشد هچنین دارای مقداری منیزیم ، کلسیم ، آهن ، فسفر ، پتاسیم و آلبومین است. انگور یکی از میوه‌های ضد سرطان شناخته شده است و این به خاطر خواص ضد عفونی کنندگی آن است.

ارزش غذایی انگور

انگور از نظر ارزش غذایی و خواص بهداشتی ، دارای سودمندیهای بسیاری است. از مهمترین مواد قندی موجود در حبه‌های انگور تازه ، ساکارز ، گلوکز و دکستروز می‌باشد. از اسیدهای آلی اسید فرمیک ، اسید مالیک ، اسید سیتریک و اسید تارتاریک را می‌توان نام برد. نمک‌های کانی مانند آهک ، منیزیم ، آهن ، منگنز ، سیلیس وجود دارد. مقدار انرژی موجود در هر ۱۰۰ گرم انگور تازه ۶۷ کیلوکالری است.

مشخصات انواع انگور

انگورها را به ۲ گروه می‌توان تقسیم کرد. یکی انگورهای کشمشی که برای تهیه سبزه و دیگر کشمش مورد استفاده قرار می‌گیرند. دیگری انگورهایی که غالبا دانه‌دار بوده و برای تهیه آب انگور به مصرف می‌رسند.

خواص انگور

میوه بسیار مفیدی است که خاصیت قلیایی دارد و باعث قلیایی شدن خون می‌شود. و از این لحاظ هر کیلوی آن معادل یک لیتر آب معدنی است. به علت وجود مواد قندی زیاد انرژی‌زا است و حرارت بدن را تامین می‌کند. به علت داشتن پتاسیم مقوی قلب و یک داروی موثر برای کم خونی است زیرا دارای آهن ، منگنز و منزیم است. آب انگور در رژیم غذایی افراد چاق که بخواهند لاغر شوند زیاد مصرف می‌شود و به علت کم داشتن مواد چربی مانع افزایش وزن می‌شود.انگور پوست را شاداب و روشن می‌کند

میوه انگور برای تقویت و طراوت پوست و روشن کردن رنگ پوست مفیدست .میوه انگور بسیار مقوی و مغذی است، میوه انگور برای طراوت پوست صورت بسیار مفیدست؛‌ آب انگور تازه را با یک تکه پنبه به صورت بمالید و پس از ۱۰ دقیقه با آب نیم‌ گرم محتوی کمی جوش شیرین بشویید. انگور خون را تصفیه و سینه و ریه را صاف و تمیز می‌کند. همچنین انگور برای درمان ورم معده و روده مفید و یبوست را برطرف می‌کند و در درمان سل ریوی و سیاه سرفه مؤثرست. از این میوه برای درمان اسهال خونی استفاده می‌شود، افرادی که معده ضعیف دارند باید انگور را بدون پوست بخورند زیرا پوست آن دیر هضم و موجب دل درد، نفخ و عوارض دیگر می‌شود.همچنین: خواص طبی غوره را هم در این جا بیان خواهم کرد:

۱) در درمان ورم مخاط دهان و نرمی لثه‌ها مؤثرست.

۲) آب غوره برای درمان چاقی مفرط مفیدست.

۳) بیماری اسکوربوت که به علت کمی ویتامین"C" در بدن است با آب غوره درمان می‌شود.

۴) آب غوره چون دارای تارتارات پتاسیم است برای درمان سیاتیک و رماتیسم حاد بسیار مفیدست.

۵) در دفع زردی مؤثرست.

۶) خوردن آب غوره بلوغ دختران را جلو می‌اندازد.

۷) حرارت و صفرای بدن را دفع و روده‌ها را ضدعفونی می‌کند.

۸) آب غوره تقویت‌کننده کبد است.

۹) برای برطرف کردن ورم گلو آب غوره قرقره کنید.

۱۰) برای دفع کرم روده و تقویت معده باید به مدت پنج روز آش آب غوره همراه با زیره سیاه مصرف کنید البته در این مدت باید از خوردن غذاهای سنگین اجتناب نمایند.

۱۱) آب غوره درمان کننده پا درد و کمردرد است. برای معالجه می‌توان به مدت ده روز آش آب غوره مصرف نمود البته از خوردن غذاهای سنگین در این مدت باید اجتناب کرد.

۱۲) ترشی غوره نیز رماتیسم و سیاتیک را درمان می‌کند.