پنجشنبه, ۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 23 January, 2025
کاهش اختلالات شناختی سالمند
اسیدهای چرب موجود در غذاهای دریایی در فرونشاندن التهابات مزمن موثر است. علاوه بر این اسیدچرب امگا۳ موجود در ماهی بر قسمتی از مغز که در بهبود روحیه نقش دارد، تاثیرگذار است. از این رو توصیه می شود تا حداقل سه وعده در هفته از ماهی های چرب نظیر سالمون، ساردین، تن و ... در برنامه غذایی استفاده شود.
همچنین مصرف منظم ماهی، قدرت بالقوه ای در تخفیف آلزایمر داشته و احتمال بروز اختلالات شناختی مرتبط با سن را کاهش می دهد. علاوه بر این بنابر تحقیقات انجام گرفته ارتباط مستقیمی بین احتمال بروز بیماری های قلبی و میزان مصرف ماهی ثابت کرده است. این در حالی است که اگرچه مصرف کلسترول در کسانی که از ماهی مصرف می کنند کمی بیشتر از سایرین است اما احتمال بروز بیماری قلبی کشنده در آنها تا ۵۰ درصد کمتر است زیرا شواهد حاکی از آن است اسیدچرب امگا۳ با کم کردن احتمال لخته شدن خون، به پائین آمدن کلسترول نیز کمک می کند.
همچنین افرادی که حداقل یک بار در پنج روز ماهی مصرف می کنند تا ۳۰ درصد کمتر از سایرین لکه های پوستی ناشی از قرار گرفتن در معرض نور آفتاب که در بروز سرطان موثرند را تجربه می کنند.
نویسنده: سمانه آگاه نیا
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست