یکشنبه, ۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 26 January, 2025
مواردی که در حاملگی باید از آن پرهیز شود
۱) مصرف هرگونه دارو و مواد شیمیائی
مصرف هر نوع دارو در طول دوره بارداری ممنوع است مگر اینکه با تجویز پزشک صورت گیرد. مصرف خودسرانه هر نوع دارو در حاملگی میتواند سبب عوارض سوء بر جنین شود این مطلب بهخصوص در سه ماهه اول بارداری که دوره تشکیل ارگانها و اندامهای جنین است اهمیت بسیار دارد و تأثیر داروها در این دوره به شکل نقایص مادرزادی در جنین ظاهر میشود. مصرف لوازم آرایش و رنگهای شیمیائی نیز میتواند سبب بروز عوارضی شود و بهتر است مادران در هنگام بارداری در مصرف اینگونه مواد احتیاط کنند.
۲) عکسبرداری
از عکسبرداری با اشعه ایکس در دوره حاملگی باید خودداری شود چنانچه انجام اینکار بسیار ضروری است باید با گذاشتن پوشش مخصوص بر روی رحم و لگن زن صورت پذیرد. به مادران باید توصیه کرد که حتماً حاملگی خود را به پزشک رادیولوژی اطلاع دهند. در هر صورت عکسبرداری از شکم و لگن به هیچوجه مجاز نیست و بیتوجهی نسبت به این امر عواقب جبرانناپذیری برای جنین به همراه خواهد داشت مانند نقص در تشکیل اندامها و ایجاد انواع سرطانهای مادرزادی.
۳) مصرف دخانیات
استعمال سیگار نیز باعث افزایش مرگ و میر نوزادان خواهد شد گذشته از این، نوزادان مادران سیگاری دارای وزن کمتری نسبت به سایر نوزادان هستند. بنابراین برای ابتلاء به انواع بیماریها مستعدتر خواهند بود. این نوزادان همچنین از رشد جسمانی و عصبی کافی برخوردار نیستند.
مادران سیگاری اغلب اشتهای کمتری نسبت به سایر مادران دارند و بدینلحاظ از نظر تغذیه دچار مشکل میشوند که عواقب آن در درجه اول متوجه جنین و در نهایت خود مادر خواهد شد.
مراجعات زن باردار به پزشک یا کلینیک بهداشت خانواده
لازم است زن حامله در ۷ ماه اول بارداری هر ماه یک بار، در ماه هشتم هر ماه دو بار و در ماه آخر هر هفته یک مرتبه، برای مراقبت به پزشک یا مرکز بهداشتی درمانی مراجعه نماید. در هر نوبت، فشار خون و وزن او کنترل میشود وضعیت جنین بررسی میشود و در موارد مختلف به مادر آموزش داده میشود و برای زایمان آماده میگردد.
حاملگیهای پرخطر
۱) حاملگی قبل از سن ۱۸ و بعد از ۳۵ سالگی
۲) فاصله بارداری کمتر از ۲ سال
۳) حاملگی چهارم به بعد
۴) مادری که قدش از ۱۴۵ سانتیمتر کمتر باشد.
۵) مادری که وزن او قبل از بارداری کمتر از ۳۸ کیلوگرم باشد.
۶) حاملگیهای چندقلو
۷) سوءتغذیه مادر
۸) سابقه سقط و زایمان مشکل در مادر
در این حاملگیها باید از مادران مراقبت ویژه بهعمل آید و فواصل مراقبتها نیز کمتر باشد.
بهداشت روانی دوران بارداری
بارداری، جدای از تغییراتی که در جسم زن ایجاد میکند سبب تغییرات روحی و روانی در مادر نیز میگردد. احساسات مادر نسبت به بارداری، همسر و نوزادش در این تغییرات مؤثرتر هستند. مسائل خانوادگی، وضعیت اقتصادی خانواده، روابط حاکم بر خانواده نیز در این تغییرات تأثیر دارند.
تغییرات هورمونی دوران بارداری نیز به بروز این حالات کمک میکنند. تمام این عوامل دست به دست هم داده، ممکن است مادر باردار را زودرنج، کمحوصله و عصبی نمایند.
گهگاه اندوهی ناخودآگاه به سراغ زنان باردار میآید و آنها را دچار اضطراب میکند. ترس از زایمان و مسائل همراه آن نیز به آن دامن میزند.
در این حال وظیفه اطرافیان و مخصوصاً شوهر بسیار مهم و کمککننده است. آنها با ایجاد جوی عاطفی و صمیمی میتوانند باعث ایجاد اعتمادبهنفس در زن باردار شده، فضا و محیطی آرامشبخش در خانواده ایجاد کنند تا مادر این دوران را با سلامتی و اطمینان طی نماید.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست