جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

لیپوساکشن جراحی زیبایی با اعمال شاقه


لیپوساکشن جراحی زیبایی با اعمال شاقه

اصولا زیبایی گرایشی کاملا طبیعی و مشترک بین تمام انسانهاست. اما امروزه گرایش به زیبایی به حدی رسیده که منجر به ظاهرپرستی و خودنمایی شده است. در بسیاری موارد جوانان و حتی میانسالا …

اصولا زیبایی گرایشی کاملا طبیعی و مشترک بین تمام انسانهاست. اما امروزه گرایش به زیبایی به حدی رسیده که منجر به ظاهرپرستی و خودنمایی شده است. در بسیاری موارد جوانان و حتی میانسالا ن به سبب گرایش ها و اقتضای سنی خود و با صرف هزینه های سنگین و به خطر انداختن جسم و روان و جان خود خواهان کسب سهم بیشتری از زیبایی و به قول معروف به دنبال زیباترشدن هستند.

یکی از آخرین نظر سنجی های انجام شده در کشور نشان می دهد که بیش از ۵۰ درصد زنان و ۳۰ درصد مردان قسمتی از جوارح خود را نمی پسندند وخواهان تغییر یا اصلا ح موقت آن هستند. بسیاری از این افراد با صرف هزینه های سرسام آور به انجام این گونه جراحی ها اقدام می کنند با این حال نه تنها تغییر چندانی در شکل و قیافه شان پیدا نمی شود بلکه در مواردی زیبایی اولیه و حتی جان خود را نیز در این راه از دست می دهند. یکی از این جراحی های زیبایی عمل لیپوساکشن یا خارج کردن چربی های زائد در قسمت هایی از بدن از جمله ران و شکم است.

در حال حاضر لیپوساکشن بعد از جراحی بینی رتبه دوم را در جراحی های معمول زیبایی دارد. طبق آمارهای اعلا م شده هر هفته یک نفر در کشور بر اثر انجام عمل لیپوساکشن جان خود را از دست می دهد.

بر اساس این آمارها، از هر ۱۰۰ زنی که اقدام به برداشتن چربی از بدن می کنند معمولا سه تا پنج نفر دچار مشکل می شوند و این در حالی است که روزانه بین ۳۰ تا ۵۰ نفر برای انجام چنین عملی به مطب و کلینیک های خصوصی مراجعه می کنند.

براساس گزارش یکی از کلینیک های تهران خانمی ۴۰ ساله که برای برداشتن چربی های زاید شکمش از محل اقامتش در اروپا به تهران آمده بود بعد از عمل به هوش نیامد و از دنیا رفت. اصولا تمامی پزشکان زیبایی معتقدند بعد از عمل لیپوساکشن دوماه درد شدید وجود دارد بنابراین بسیاری از افراد اگر از این دو عوارض ناشی از آن مطلع باشند هرگز تن به این کار نمی دهند. شایع ترین علت مرگ و میر بیماران لیپوساکشنی بعد از عمل، آمبولی ریه است که این ناشی از حرکت توده های چربی در خون و مسدود شدن رگ های ریوی می باشد.

یک فوق تخصص جراحی پلا ستیک در مورد جراحی لیپوساکشن می گوید: پس از فروکش کردن ورم های مربوط به عمل گاهی به دلیل رعایت نکردن اصول درست جراحی و ساکشن ناهمواری ها و پستی بلند هایی در قسمت هایی که ساکشن شده اند ایجاد می شود و بیمار متوجه می شود که قسمت های ساکشن شده یک نواخت و یک دست نیست و دوباره اقدام به جراحی دیگری می کند که این کار بسیار خطرناک تر است. به اعتقاد این متخصص بیماری که شکم بزرگی دارد و روی گردن و شانه های او فشار می آورد باید تحت عمل جراحی قرار بگیرد تا از بروز آرتروز یا تشدید آن و فاصله پیدا کردن مهره های گردن و نخاع جلوگیری شود.

به گفته وی انجام عمل لیپوساکشن در موارد این چنینی اشکالی ندارد ولی در حال حاضر اکثرا عمل هایی که در مطب ها انجام می شود صرفا جهت زیبایی و تناسب اندام بیماران است و هیچ گونه جنبه درمانی ندارد.

به طور کلی اخیرا لیپوساکشن به صورت یک عمل زیبایی پرطرفدار در میان جوانان رایج شده و متاسفانه هیچ کس به توصیه های پزشکی گوش نمی دهد زیرا اگر عمل لیپوساکشن منجر به فوت فرد نشود خطرات دیگری از جمله عفونت های داخلی را در پی دارد. ماهانه تعداد زیادی پرونده شکایت در این رابطه به نظام پزشکی ارسال می شود که در این گونه پرونده ها اگر بیمار فوت کرده باشد پزشک به پرداخت دیه کامل محکوم می شود و اگر بیمار دچار عارضه بعد از عمل شده باشد مجازات آن فقط توبیخ در پرونده و درج در روزنامه است که این عدم توجه مسوولا ن به جان افراد را نشان می دهد زیرا این عمل ها فقط در کلینیک های خصوصی و بدون گفتن عوارض ناشی از آن به بیماران انجام می شود.

نویسنده : فاطمه گلرخ