سه شنبه, ۱۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 30 April, 2024
مجله ویستا

تنها راه جلوگیری ۹۵ از تصادفات رانندگی


تنها راه جلوگیری ۹۵ از تصادفات رانندگی

در این مقاله سعی دارم طرحی را پیشنهاد کنم که تا ۹۵ از تصادفات می کاهد

من برنامه ی چند ماه پیش شُوک را درباره راهنمایی و رانندگی دیدم. شاهد تصادفات وحشتناک و کشت و کشتارها و مصدومین و خونریزی های تصادفات دلخراش بودم. برنامه ی دیشب برنامه ی شُوک که در باره راهنمایی و رانندگی بود را هم دیدم و واقعاً متاسفم، هم برای سازندگان خودروها و هم برای فرهنگ مردم کشورمان.

حتی من شاهد برخی از برنامه های راهنمایی و رانندگی بوده ام که چگونه جلوی متخلفین را در جاده های مختلف می گرفتند. و شاهد تعقیب و گریز راندده های متخلف توسط پلیس راهنمایی و رانندگی بوده ام.

حتی بارها و بارها توصیه ها و نکات و مقررات را از زبان بزرگان که با خواهش و التماس به خاطر حفظ جان مردم بیان فرمودند، را شنیده ام که راننده های عزیز رعایت کنید.

اما تا کی باید این همه حرف زده شود؟!

اما تا کی باید این همه تبلیغ و آگاهی داده شود؟!

آیا نباید به فکر راهکار اساسی تری بود؟!

شاهد و ناظر این هستید که قوانین در اکثر موارد رعایت نمی شوند و سند آن همین گزارشات و آمار وحشتناک تصادفات است.

تا کی می خواهیم نقص فنی خودروها را بهانه ی تصادفات کنیم؟!

تا کی می خواهیم با وضع قوانین شدید بهانه ی تصادفات را کم کنیم؟!

در این مقاله سعی دارم طرحی را پیشنهاد کنم که تا ۹۵% از تصادفات می کاهد. امیدوارم مسئولین مربوطه اگر واقعا به فکر مردم این ملت هستند و دوست دارند که تصادفات و جرائم کمتر و کمتر شوند، به این طرح توجه ویژه نمایند و با تمام قدرت به فکر اجرای آن باشند.

طرح پیشنهادی :

من عمیقاً روی این برنامه ها و حرفهای گفته شده فکر کردم و بر اساس آمار وحشتناک مجدد تصادفات و کشته ها و مجروحها فهمیدم این طرح ها تا حدودی مفید بودند اما کافی نبودند و باز هم نقص دارند و تنها راهکار و پیشنهاد و راه حلی را که تا ۹۵% از تصادفات جلوگیری می کند، به ذهنم خطور کرده است.

اما این راهکار نیازمند رسیدگی شدید پلیس راهنمایی و رانندگی جمهوری اسلامی ایران و همکاری شدید مجلس جمهوری اسلامی ایران و همکاری شدید مسئولین رتبه بالای مربوط به این ماجراها می باشد.

من نوعی بی سواد اکیداً و شدیداً تقاضا دارم و خواهشمندم از کلیه ی ارگانهای مربوطه که قوانینی وضع کنند که سازندگان خودروهای ایرانی موتورهایی که می سازند قدرت سرعت آنها بالاتر از ۱۱۰ کیلومتر در ساعت نباشد. چرا که دلیل اصلی تصادفات رانندگی متاسفانه متاسفانه به دلیل سرعت بالا و بیش از حد مجاز می باشد. این طرح نه تنها در ایران، بلکه باید زمینه ی اجرای آن در سایر کشورها فراهم شود تا میزان تصادفات جهانی تا حداکثر ممکن کاهش یابد.

فواید و مزیتهای طرح پیشنهاد شده :

از جمله فواید طرح پیشنهاد شده این است که به یقین جلوی تصادفات تا ۹۵% گرفته خواهد شد.

از دیگر فواید این طرح حفظ امنیت و جان رانندگان و مسافرین می باشد.

از دیگر مزایای این طرح خدمتی است که به نیروی انتظامی و پلیس و پلیس راهنمایی و رانندگی جمهوری اسلامی ایران در تعقیب و گریزهای مجرمین می باشد که در کمترین زمان ممکن منجر به فرونشانی این تعقیب و گریز می باشند.

موانع اجرای طرح :

یکی از موانع اجرای این طرح که از اساسی ترین آنهاست، سودجویی شرکتهای سازنده ی این خودروهاست. چرا که هر ماشینی که از لحاظ سرعت کیفیت بالا داشته باشد، بی شک گرانتر است.

از دیگر موانع این طرح باند بازی هایی است که دست های پشت پرده حامی آن هستند که باز برمی گردد به همان سودجویی. چرا که حامی هم سهمی دارد و حاضر به کسر سود نیست.

البته موانع دیگری هم هست که در صورت بیان به ضرر ماست و همان بهتر که گفته نشوند

استثناهای طرح :

البته این طرح شامل استثناهایی هم می باشد که از مهمترین این استثناها ماشینهای مختص پلیس راهنمایی و رانندگی است که باید سرعت آنها بیشتر از این باشد چرا که بنا به وظیفه اقتضا می شود که سرعت این عزیزان بیشتر از رانندگان عادی باشد تا در صورت تخلفات خاص در کمترین زمان ممکن جلوی این عامل را بگیرند.

البته این استثنا شامل نیروی انتظامی و پلیس جمهوری اسلامی ایران هم می باشد و به نفع پلیس و نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران هم هست چرا که در تعقیب و گریز مجرم در کمترین زمان ممکن مجرم را دستگیر می کنند.

از استثناهای این طرح، شامل ماشینهای مخصوص مسابقه می باشد.

یک خواهش و التماس :

من از مسئولین ذیربط تقاضا دارم و خواهشمندم این طرح را مورد بررسی قرار داده و صرفه نظر از باند بازی ها و سودجویی ها، این طرح را نه تنها برای سلامتی و حفظ جان رانندگان و مسافرین، بلکه برای ارتقای امنیت در کشور عزیزمان جمهوری اسلامی ایران اجرا نمایند.

اگر پلیس راهنمایی و رانددگی به کمک مجلس جمهوری اسلامی ایران و کلیه مسئولین مربوطه اقدام اساسی نمایند برای اجرای این طرح، بی شک حدود ۹۵% از تصادفات رانندگی کاسته می شود و جان هزاران راننده و مسافر که در تصادفات کشته یا مجروح یا فلج می شوند، گرفته می شود. علاوه بر این، کشور ما با اجرای این طرح یک الگوی اساسی و نمونه برای کاهش دادن به تصادفات رانندگی می شود و چه بسا که سایر کشورها با پیروی از این طرح اقدام نمایند و طرح ملی ما طرحی جهانی شود.

حرف آخر :

حرف آخری که دارم این است اگر این طرح اجرا نشود، اول این که نشان داده شده تمام حرف و حدیث ها و دلسوزی ها ظاهری بوده است، دوم این که به گردن تمام کسانی که در تصادفات کشته می شوند و یا مجروح می شوند و یا فلج می شوند، حق عظیمی دارید و این را می دانید که خداوند از حق بندگانش نمی گذرد مگر رضایت داشته باشند.

« به امید ایرانی سرافراز و سربلند »

سید احسان راستگو سوق



همچنین مشاهده کنید