چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

بچه های میزبان , بچه های مهمان


بچه های میزبان , بچه های مهمان

به کودک خود بیاموزید که چگونه در مهمانی ها رفتار کند

اکثر افراد از مهمانی لذت می‌برند، بخصوص کودکان. با این همه و به‌رغم همه هیجانی که یک کودک ممکن است برای مهمانی‌ها داشته باشد، این موضوع نیز حائز اهمیت است که فراموش نکند در یک جمع اجتماعی حاضر شده است و باید رفتار مناسبی داشته باشد. در این جا چند مهارت وجود دارد که می‌توانید آنها را به آهستگی به کودک خود بیاموزید تا اعتماد به نفسش بالا رود و همچنین به یک میزبان یا مهمان کوچولوی عالی تبدیل شود.

● وقتی کودک شما میزبان است

فرستادن دعوتنامه؛ به کودک خود اجازه دهید که دعوتنامه ای را که خودش تهیه دیده است در یک محل عمومی مثلاً در کلاس مدرسه‌اش، با در نظر گرفتن مقررات مدرسه پخش کند، مگر اینکه بخواهد فقط عده خاصی را دعوت کند که در این صورت باید به هرکدام به صورت شخصی دعوتنامه را بدهد. دعوتنامه می‌تواند شامل یکی از نقاشی‌های او به علاوه یک جمله ساده که خودش ساخته و نوشته باشد.

با احتیاط بودن؛ این طبیعی است که کودک شما برای مهمانی خود، مثلا جشن تولدش، هیجان‌زده باشد و بخواهد هر کسی بداند که او یک مهمانی دارد. به او بگوئید که نباید درباره مهمانی‌اش و یا جزئیات آن در مقابل افرادی که دعوت نشده‌اند، صحبت کند. به او توضیح دهید این کار مودبانه‌ای نیست. از او بخواهید که تصور کند که اگر خودش به جای آنها بود، چه احساسی پیدا می‌کرد که تعاریف یک مهمانی را که به آن دعوت نشده، بشنود.

رفتار با مهمان‌ها؛ یک لیست از مواردی را که کودکتان باید در طول مهمانی به یاد داشته باشد، تهیه کنید. یکی از قسمت‌های مهم میزبان خوب بودن این است که میزبان از مهمان‌ها تشکر کند. به کودک خود بیاموزید که چطور به مهمان‌ها لبخند بزند و در مقابل هدیه ای که احتمالاً به او می‌دهند، بگوید «خیلی ممنونم». به او یادآوری کنید پیش از آنکه خود مهمان هدیه اش را نداده، از او نخواهد که کادویش را بدهد. پیش از مهمانی می‌توانید کمی ‌با او تمرین کنید تا بیاموزد که چطور کادو را مهمان بگیرد بدون آنکه به‌خاطر هیجانی که ممکن است داشته باشد، آن را از دستان مهمان قاپ بزند.

رفتار با هدیه داده شده؛ هندی‌ها درست نمی‌دانند که کادو را در مقابل هدیه‌دهنده باز کنند. اما در فرهنگ غرب و همچنین فرهنگ ما باز کردن هدیه در مقابل هدیه دهنده‌نشان دهنده احترام و علاقه ماست. اگر کودک شما هم علاقه دارد که کادو‌ها را در مقابل مهمان‌ها باز کند، یا اصلا این یک بخش از مهمانی است، از این موضوع اطمینان حاصل کنید که نباید در میان باز کردن هدیه‌هایش، ناگهان سرش را برای مثال به یکی از عروسک‌ها گرم کند و باز کردن بقیه هدیه‌ها را فراموش کند. همچنین به او حتماً آموزش دهید که اگر از یک چیز بیش از یک بار هدیه گرفت، برای مثال از یک توپ یا وسایل خانه‌سازی، ناراحتی از خود نشان ندهد. به جای آن، می‌تواند با گفتن جمله ای مثل اینکه «آخ جون یک توپ دیگر، حالا دو تا از آن دارم»، که احساس بهتری به مهمان می‌دهد، با ماجرا برخورد کند. این خیلی بهتر از این است که ناگهان بگوید «قبلاً هم که یکی دیگر از این داده به من»

دوری کردن از حسادت به خواهر و برادرها؛ اطمینان حاصل کنید که کودک شما در تولد خواهر یا برادرش رفتار خوبی خواهد داشت. به او بگوئید که امروز روز خاصی برای خواهر یا برادر اوست و نوبت او هم به زودی می‌رسد و باید با هم جشنی ترتیب دهند. به او یا آنها وظایف کوچکی در برگزاری مهمانی واگذار کنید تا حس کنار گذاشته شدن به آنها دست ندهد.

● وقتی کودک شما مهمان است

پاسخ دادن به دعوت؛ بهترین شروع برای اینکه به کودک خود آموزش دهید که مهمان خوبی باشد این است که به او بیاموزید به دعوت‌ها پاسخ دهد. به او توضیح دهید که وقتی از او برای مهمانی دعوت می‌شود، باید به میزبان تلفن کند و به او اطلاع دهد که آیا در مهمانی شرکت خواهد کرد یا خیر. چرا که برای میزبان اهمیت دارد که اطلاع دقیقی از تعداد مهمان‌ها داشته باشد.

وقت شناس بودن؛ سر وقت در مهمانی حاضر شوید تا کودک شما هیچ بخشی از مهمانی را از دست ندهد. در پایان مهمانی نیز سروقت به دنبال او روید. این به میزبان این امکان را می‌دهد که به استراحتش بپردازد و از شرمسار شدن کودک شما نیز جلوگیری می‌کند.مراقب مکالمات باشید؛ بچه‌ها به مبادی آداب بودن شناخته‌شده نیستند. تا وقتی که در صحبت‌های کودک شما چیز برخورنده‌ای وجود ندارد، در حرف‌هایش و اینکه چه بگوید و چه نگوید دخالت نکنید، اما به او حتما یاد دهید که اگر غذای میزبان را دوست ندارد یا در دیگر موارد مشابه، با صدای بلند احساسش را اعلام نکند.

آموزش رفتار معقول؛ ممکن است آنقدر به کودک شما در مهمانی خوش بگذرد که فراموش کند که چه رفتاری باید داشته باشد. به او یادآوری کنید گفتن «لطفا» و «متشکرم» را فراموش نکند. همچنین به او یادآوری کنید وقتی که هدیه‌ای مربوط به او نیست نباید او آن را باز کند، بلکه باید اجازه دهد کودکی که هدیه برای او آورده شده این کار را انجام دهد. اگر احساس کردید که کودک شما دارد به بچه‌ای که هدیه گرفته حسادت می‌کند، برایش توضیح دهید که او هم در روز تولد خود هدایای زیادی خواهد گرفت.

شیرین نعیمی‌پور