پنجشنبه, ۲۸ تیر, ۱۴۰۳ / 18 July, 2024
مجله ویستا

بررسی سینتیکی و مقایسه فعالیت کاتالیستهای هیدروتریتینگ در فرایند گوگرد زدایی تیوفن در گازوئیل


بررسی سینتیکی و مقایسه فعالیت کاتالیستهای هیدروتریتینگ در فرایند گوگرد زدایی تیوفن در گازوئیل

در مقاله حاضر, نتایج بررسی فرآیند گوگرد زدایی توسط هیدروژن بر روی دو نوع کاتالیست هیدروتریتینگ, در شرایط مشابه با شرایط عملیاتی, ارایه شده و مورد مقایسه قرار گرفته است

در مقاله حاضر، نتایج بررسی فرآیند گوگرد زدایی توسط هیدروژن بر روی دو نوع کاتالیست هیدروتریتینگ، در شرایط مشابه با شرایط عملیاتی، ارایه شده و مورد مقایسه قرار گرفته است. فعالیت دو نوع کاتالیست تجارتی که تفاوت قابل ملاحظه ای از نظر خواص فیزیکی ساختار داخلی شامل سطح مخصوص و حجم حفرات، اندازه و شکل ظاهری، دارند در دماهای مختلف و فشارهای بالا به منظور گوگرد زدایی از گازوئیل بررسی شده است. کاتالیست (A) از نوع کاتالیستهای حفره ریز و کاتالیست (U) از نوع کاتالیستهای حفره متوسط می باشد.

در این تحقیق، مدل سرعت ذاتی واکنش گوگردزدایی در یک راکتور انتگرالی در شرایط بستر جویباری بدست آمده است. این مدل بصورت یک مدل تجربی قابل انطباق با شرایط عملی در فشارهای بالاتر از ۱.۲ MPa، در دماهای بالاتر از ۲۵۰ °C و در سرعتهای فضایی ۴ hr-۱ تا ۷.۵ استخراج شده است. به منظور تعیین ضریب پیچش کاتالیست، فعالیت کاتالیستهای مورد نظر در واکنش گوگردزدایی با توجه به اندازه و شکل دانه ها در شرایط وجود مقاومت نفوذی مجددا در راکتور انتگرالی مورد بررسی قرار گرفته است و پس از تعیین درصد تبدیل، با کمک ارایه یک مدل ریاضی قابل انطباق با شرایط آزمایش، ضریب تاثیرپذیری، مدول تیل، ضریب نفوذ موثر و در نتیجه ضریب پیچش کاتالیستها تعیین شده است و در دو نوع کاتالیست مورد مقایسه و ارزیابی قرار گرفته است. به نظر می رسد از پارامترهای حاصل در این تحقیق بتوان در مدلسازی و طراحی راکتورهای بستر جویباری در فرآیند گوگرد زدایی استفاده کرد.

عنوان فایل
بررسی سینتیکی و مقایسه فعالیت کاتالیستهای هیدروتریتینگ در فرایند گوگرد زدایی تیوفن در گازوئیل application/pdf
Gas oil.pdf
423 KB
دانلود

شهره فاطمی

گیتی ابوالحمد

سیدمحمدعلی موسویان

یداله مرتضوی