پنجشنبه, ۲۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 13 February, 2025
قهرمان «NBA» در آستانه حذف شدن
![قهرمان «NBA» در آستانه حذف شدن](/web/imgs/16/150/6bmsx1.jpeg)
● عصر هورنتز
سن آنتونیو اسپرز بهعنوان قهرمان فصل گذشته پیکارهای لیگ حرفهای بسکتبال آمریکا (NBA) و بهواقع فاتح ۳ دوره از ۵ دوره قبلی این مسابقات قدم به مرحله دوم پلیآف فصل جاری این رقابتها نهاده اما همانطور که پیشبینی میشد، در برابر نیو اورلینز هورنتز، پدیده این فصل و رقیبی که از او پرنشاطتر و جوانتر است، به دردسر جدی افتاده و هر دو بازی نخست را به آنها واگذار کرده است و این میتواند بهمعنای حذف احتمالی مدافع عنوان قهرمانی در این مرحله نسبتا ابتدایی از پیکارهای پلیآف و بهواقع خالق حادثهای بزرگ باشد، هرچند که طبق قواعد NBA تیمها در این مرحله ۷ بار رودررو میشوند و فقط تیمی صعود میکند که ۴ بازی از ۷ مسابقه را ببرد، بنابراین فرصت جبران هنوز برای تیم گرگ پوپوویچ هست.
گریس پل که تا اینجای کار جوان اول هورنتز و از دلایل اصلی پیروزیهای این تیم بوده است، صبح سهشنبه در دیدار دوم هورنتز با اسپرز نیز خوش درخشید و نقش مردان پختهتر سنآنتونیو را که تصور میشد تجربه بسیار بیشترشان در این سطح و درجه از بسکتبال باعث توفیقشان در برابر نیو اورلینز هم بشود، گرفت.
پل در این مسابقه ۳۰ امتیاز و ۱۲ اسیست (پاس گل) را به ثبت رساند و بهجز وی، پژا استویاکوویچ صربستانی نیز در ترکیب تیم برنده درخشید و ۲۵ امتیاز را بهدست آورد. این دومین بار متوالی است که نیو اورلینز با اختلافی زیاد، اسپرز را تسلیم میکند و حاصل آن، عقبافتادن این تیم با حساب صفرـ۲ است که برای اولین بار از سال ۲۰۰۱ به بعد برای اسپرز در مرحله پلیآف اتفاق افتاده است.
در آن سال وقتی سن آنتونیو با چنین نتیجهای از لسآنجلس لیکرز عقب افتاد، در نهایت نیز با نتیجه قاطع و یکطرفه صفرـ۴ به این رقیب باخت و اصلا بالا نرفت.
دیدار سوم دو تیم صبح فردا در شهر سنآنتونیو در ایالت تگزاس انجام میشود اما تا آن زمان هر دو تیم وقت دارند که به وقایع شگرف مسابقه روز سهشنبه فکر کنند چون در دیدار اول دیوید وست ضربات زیادی را به اسپرز وارد کرده بود، مردان اسپرز برای مهار او در دیدار دوم تدابیر زیادی را اتخاذ کردند و ظاهرا موفق نیز بودند زیرا وست این بار از
۱۰ امتیاز فراتر نرفت اما از یک سو وست در زیر سبدها همچنان فعال و بالنسبه موفق بود و
۱۰ ریباند نشانهای از این امر محسوب میشد و از جانب دیگر توجه بیش از حد به او سبب گشت سایر مردان پرتحرک نیو اورلینز آزاد شوند و راحتتر و موفقتر کار کنند. در این ارتباط، بجز کریس پل و استویاکوویچ که پیشتر نام و وصفشان آمد، میتوان به تایسون چندلر نیز اشاره کرد که ۱۱ ریباند انجام داد. در مقطعی از کوارتر چهارم، بازی گروهی و درخشش جمعی نفرات فوق بهحدی موثر بود که اسپرز بهرغم حضور تمامی نامدارانش در صحنه از کسب امتیازات عادی هم بازمیماند.
«تیم دانکن» مرد اول ۱۰ سال اخیر اسپرز این بار نیز با ۱۸ پوئن و ۸ ریباند در جمع یارانش پیشتاز بود و این بسیار بهتر از حاصل کار اسفبار وی در مسابقه اول دو تیم بود که طی آن دانکن از ۵ امتیاز و ۳ ریباند فراتر نرفته و ضعیفترین حاصل کار خود را در سالهای طولانی حضورش در مرحله پلیآف NBA برجای نهاده بود. با این حال در دقایق آخر بازی دیروز فقط میشد دانکن را خارج از میدان و نشسته روی نیمکت و در حالی دید که چانهاش را روی دستش گذاشته و ناامیدانه به جریان مسابقه نگاه میکند.
● از دست رفته
دو ضلع دیگر مثلث طلایی اسپرز هم در این روز چندان موفق نبودند و بر این منوال مائو جینوبیلی آرژانتینی از ۱۳ امتیاز و تونی پارکر فرانسوی از ۱۱ پوئن فراتر نرفتند. پرنت بری ۱۴ امتیاز برای قهرمان دوره گذشته کسب کرد اما تعدادی از آنها در کوارتر چهارم و زمانی حاصل شد که بازی برای اسپرز از دست رفته و شکست این تیم محرز بود. وقتی اسپرز متوجه شد که هوا پس است و حریف بازی تیز و پرنشاط پدیده این فصل «NBA» نمیشود، به پرتابهای ۳ امتیازی روی آورد ولی اینجا نیز از ۲۷ بازی که سبد را نشانه گرفت، بیشتر از ۸ مرتبه به هدف نزد.
کریس پل که امسال روزبهروز بهتر شده است، نهتنها در امر گلزنی موفق نشان داده، بلکه در بازیسازی نیز به درد تیمش خورده و سیاستها و نوع توپ پخش کنی او در هر دو دیدار نخست هورنتز ـ اسپرز باعث عصبی شدن مردان رقیب و انجام خطاهای مکرر از جانب آنان شد. برتری هورنتز بر اسپرز در دو دیدار نخست در تضاد با باور شماری از مردان این تیم قبل از شروع دیدارهای هفتگانه آنان بوده است. تایسون چندلر از تیم هورنتز در جهتهایی که هم تایید کننده ارزشهای تیم اوست و هم نشانگر برخی ضعفهای آن میگوید: «در مصاف با تیمهای بزرگ ما را همیشه تیم کوچکتر و صاحب اقبال کمتر برای کسب پیروزی شمردهاند و این پروسهای است که ما به آن عادت کردهایم، ایرادی ندارد. ما را هرچه حساب کنند، همچنان بازی و نمایش خودمان را ارائه خواهیم داد و فکر میکنم که اگر بردهای ما به همین شکل ادامه یابد، مردم دیر یا زود مجبورند نسبت به ما تغییر موضع دهند و به قدرت ما اعتراف کنند».
برای اولینبار طی ۴ سال اخیر است که تیم جوان نیو اورلینز به دو پلیآف لیگ راه یافته، ولی در همان مرحله اول پلیآف دالاس ماوریکز را ۱ـ۴ و با اقتدار نسبی برد و بسیار پختهتر از تیمی نشان داد که تصور آن میرفت. در همان زمان اسپرز هم با نتیجهای مشابه از سد فینیکس سانز گذشت و در آستانه دیدار دو تیم فوق، بایرون اسکات مربی نیواورلینز گفت این روزها اسپرز بسیار بهتر از زمان حضورش در مرحله اول لیگ بازی میکند. در آن مرحله و در جدول ساوت وست در منطقه غرب لیگ که ۴ تیم آن حداقل ۵۰ برد کسب کردند، نیز اسپرز زیر دست نیواولینز قرار گرفت و پس از این تیم به رتبه دوم رسید و همراه با آن صعود کرد.
● استراتژی به هم ریخته
اسکات امروز و در آستانه دیدار سوم نیواورلینز ـ اسپرز هم میگوید: «واقعاً نمیتوان کار اسپرز را تمام شده دانست، زیرا این تیمی است که راه فتح مسابقاتش در این مرحله را به خوبی بلد است و ابزار این کار را دارد». در آستانه دیدارهای
اسپرز ـ هورنتز هم برخی بازیکنان معروف اسپرز حرف از مصدومیت و خستگی و حتی پیر شدن زده بودند، اما تونی پارکر در شرایطی حرف از پیری و نیاز به مداوای دائمی خود به میان آورده بود که تازه ۲۷ ساله شده است. اضافه بر این پارکر در مرحله اول پلیآف و در تقابل اسپرز با فینیکس صاحب معدلهای عالی ۶/۲۹ امتیاز و ۷ پاس گل در هر یک از مسابقات تیمش شده بود.
با این وجود هورنتز به خوبی توانسته است استراتژی بازی اسپرز را به هم بریزد و برای این مهم روی دانکن زوم کرده است و مهار او راهی عالی و عقلایی برای رسیدن به فینال مسابقات کنفرانس غرب لیگ توصیف شده است.
با این حال خصلت و مشخصه مهم و تاثیرگذار هورنتز نه مهار حریفان بلکه هجوم بردن روی آنها و از میدان بهدر کردن آنها است و دو بازی نخست مرحله دوم پلیآف کنفرانس غرب در برابر اسپرز نشانگر همین مساله بوده است. بیتردید دیترویت پیستونز و قدری پایینتر از آنها باستون سلتیکز در کنفرانس شرق و لسآنجلس لیکرز همانند هورنتز در کنفرانس غرب صعودهای جالبی را به مرحله دوم پلیآف داشتهاند اما هیچکدام نیو اورلینز نشدهاند و چه چیزی بدتر از این برای «اسپرز»ی که ممکن است قربانی این به پا خیزی چشمگیر و حذف شدهای نامدار در عصر جولان هورنتز باشد.
حمید اعتمادی
منبع: Newyork Times
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست