دوشنبه, ۱۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 6 May, 2024
مجله ویستا

موقع جاروزدن چگونه بایستیم؟


موقع جاروزدن چگونه بایستیم؟

شرایط فیزیکی بدن برای انجام هر کاری باید طوری باشد که کمترین فشار به مفاصل، عضلات و رباط‌ها وارد شود. ادامه هر وضعیت به مدت طولانی روی مفاصل و عضلات آن ناحیه فشار غیرعادی می‌آورد …

شرایط فیزیکی بدن برای انجام هر کاری باید طوری باشد که کمترین فشار به مفاصل، عضلات و رباط‌ها وارد شود. ادامه هر وضعیت به مدت طولانی روی مفاصل و عضلات آن ناحیه فشار غیرعادی می‌آورد و تغذیه و خون‌رسانی را دچار مشکل می‌کند و در نهایت، به صورت خستگی غیرعادی و با درد خودش را نشان می‌دهد.

مثلا هنگام برداشتن یک بار از روی زمین اگر مهره‌ها در حالت عمودی روی هم باشند، کمترین فشار و آسیب را به کمر وارد می‌کند و اگر شخص به حالت خم شده باشد و مهره‌ها در حالت افقی قرار گیرند، بیشترین فشار وارد می‌شود و آسیب ستون فقرات کمتری ایجاد می‌کند.

در مورد انجام کارهای منزل هم این قانون صادق است. نشستن روی زمین به مدت طولانی، زانوزدن هنگام نظافت و جاروکردن در وضع نامناسب بدن و اندام‌ها هم مشمول همین اصل است. تفاوت عمده جاروزدن سنتی با جاروی دستی که در آن بدن باید در حالت خمیده قرار می‌گرفت و فشار زیادی به کمر و لگن وارد می‌شد با استفاده از جاروی برقی که امکان جاروزدن در وضعیت ایستاده وجود دارد، در همین است.

باید هنگام جاروزدن جای دست‌ها مرتب عوض شود تا به یک ناحیه خاص از بدن مثلا آرنج و مچ دست فشار وارد نشود و درد و التهاب عضله و تاندون‌ها مانند بیماری آرنج تنیس‌بازان یا نشانگان تونل کارپ در اثر فشار غیرعادی و طولانی‌مدت ایجاد نشود. در مورد اندام تحتانی مثل مچ پا، زانوها، لگن و کمر هم باید با تغییر وضعیت اندام‌ها از آسیب‌دیدن آنها، پیشگیری کرد و در طول مدت جارو زدن، مدام روی جارو خم نشد و به صورت کاملا ایستاده و با کمری کاملا صاف، دسته جاروبرقی را در دست گرفت.

دکتر تقی بغدادی

استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران