سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
فناوری های ارتباط آرامش زندگی را مختل می کند
همیشه از نظر افراد مسئول، تمام کردن وظایف کاری قبل از استراحت بسیار مهم است. اما اشکال کار اینجاست که به نظر می رسد کار هرگز پایانی ندارد. بررسی ها نشان می دهد کارکنان اداری به طور متوسط روزانه ۱۰۸ پیامک می فرستند یا دریافت می کنند. انبوه این کارها می تواند موجب ساعت ها کار فراوان برای ما شود. امروزه همه ما با وجود تلفن های همراه، همواره در دسترس هستیم و درست است که این وسیله سبب راحتی و آسودگی شده، اما ما برای این راحتی هزینه هایی هم می پردازیم.
هم اکنون تکنولوژی امکان انجام کارهایی را به ما می دهد که تا قبل از آن قادر به انجامش نبودیم و حتی به نظر هم امکان پذیر نبود، اما جنبه منفی تکنولوژی این است که اعتیادآور است و انسان را به روش های بسیار خسته کننده وابسته می سازد. در واقع سرعت اختراعات و نوآوری های تکنولوژی زندگی را لذتبخش تر نکرده، شاید هم نتیجه عکس داشته است. طبق بررسی های انجمن روانشناسی آمریکا ۴۸ درصد آمریکایی ها معتقدند ظرف پنج سال گذشته زندگی شان بسیار پردغدغه تر از گذشته شده است.
انسان ذاتا تمایل شدیدی دارد کارهایی را که می تواند، انجام دهد. حال اگر این اضطرار و تمایل شدید را با ارتباطات الکترونیکی آسان ترکیب کنیم به نظر می رسد دیگر استراحت و آرامشی وجود نخواهدداشت. بنابراین باید حد و مرزهایی برای استفاده از تکنولوژی تعیین کرد. امروزه امکان ارتباطات الکترونیکی دسترسی را بسیار آسان و در هر زمان میسر ساخته است، اما حجم بسیار زیاد اطلاعات جدید می تواند موجب استرس شود زیرا جست وجو در آنها پایان ناپذیر است.
درحال حاضر اطلاعاتی که ظرف ۷۲ ساعت می توان به آن دست یافت، بیش از اطلاعاتی است که والدین ما ظرف مدت یک ماه به دست می آوردند. اما اکثریت مردم مهارت رویارویی با این حجم اطلاعات را ندارتد و درحالی که در معرض ورود اطلاعات جدید قرار می گیرند، نمی توانند از تاثیرات اطلاعات قبلی رها شوند. اگر هجوم اطلاعات خام درباره سلامت جسمی باشد، بی تردید تهدیدی برای زندگی افراد به شمار می رود. بسیاری از بیماران با جست و جو در سایت های مختلف، نشانه های بیماری یا روش های درمان را می یابند و با یک برگه اطلاعات کامپیوتری نزد پزشک رفته و خواستار تغییر روش درمان می شوند.
پروفسور دوناسویت از دانشگاه کانزاس، نگران این اطلاعات گمراه کننده است که بیماران ازطریق کامپیوتر به دست می آورند. او می گوید: «من بیماران هوشمند زیادی هم داشته ام اما بسیاری از بیماران اطلاعات مشکوکی دارند که کاملا هم متوجه آن نشده اند. یکی دیگر از جنبه های تکنولوژی امروز ارتباط به شکل پیام است.متخصصان معتقدند: هر پیام ذهن را درگیر جنبه های متفاوتی از آن می کند و پرسش های بسیاری را در ذهن ایجاد می کند که هر سؤال خود سبب استرس شخص شده و به سیستم عصبی او فشار زیادی وارد می کند. صحبت رودر رو، یا حتی تلفنی متفاوت است زیرا از تن صدا، از ایما و اشارات و حرکات دست و صورت می توان مفاهیمی دریافت کرد و به بسیاری از سؤالات پاسخ داد که این در روش ارتباطی با ایمیل یا نظایر آن امکان پذیر نیست.
یکی دیگر از تحولات دیجیتالی کار یا وظایف چندگانه است، یعنی انجام بیش از یک کار در یک زمان، که تقریبا همیشه حداقل یکی از آن کارها به شکل ضعیفی انجام خواهدشد. دکتر هالوول می گوید؛ انسان می تواند دو کار ساده را در یک زمان انجام دهد، مانند مرتب کردن وسایل و گوش دادن به رادیو، اما برای کارهایی با سطح دقت بالاتر مانند خواندن یک گزارش به ظرفیت کامل مغز نیاز است و حتی اضافه کردن یک کار بسیار ساده مانند نگاه کردن به تلویزیون سبب کاهش ادراک ما می شود.تحقیقات نشان می دهد کارها با وظایف چندگانه شامل یکسری از هم گسیختگی های دائمی و شروع و پایان هایی است که سبب کاهش کیفیت مطلوب کار به لحاظ ذهنی و حرکتی می شود. به رغم تمامی این موارد باید اذعان کرد عصر بیسیم ها- ایمیل، تلفن همراه، اطلاعات وب سایت ها و... سد یکنواختی را برای انسان درهم شکسته است.
سزاوار
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست