چهارشنبه, ۱۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 1 May, 2024
مجله ویستا

کمک های مالی به نوجوانان


کمک های مالی به نوجوانان

کمک کردن به دیگران برای اینکه به اهداف مالی شان دست یابند, کاری باارزش است این کار نه تنها با ارزش, بلکه دشوار و مسوولانه است

کمک کردن به دیگران برای اینکه به اهداف مالی شان دست یابند، کاری باارزش است. این کار نه‌تنها با ارزش، بلکه دشوار و مسوولانه است. شما می‌توانید به جای دادن پول به دوستان، اقوام یا آشنایانتان به آنها با روش‌های پیچیده‌تری کمک کنید، همیشه دادن پول ساده‌ترین راه برای کمک به دیگران است، اما باید از خود بپرسیم بهترین راه نیز هست؟

وقتی به نزدیکانمان پول پرداخت می‌کنیم به نفع آنان توجه داریم؟ یا می‌کوشیم با ساده‌ترین روش‌ها به نحو کاذبی حس مسوولیت‌پذیری خود را اقناع کنیم؟ پول پرداخت می‌کنیم تا دوست داشته شویم؟ یا پول پرداخت می‌کنیم تا نه تنها در کوتاه مدت بلکه در دراز مدت از بروز مشکل در زندگی نزدیکانمان جلوگیری کنیم؟ بعضی از افراد از پرداخت پول یا خرید هدایا به عنوان یک راه جبرانی در روابط خود استفاده می‌کنند، برای فردی که به لحاظ روانی در روابط خود احساس ناتوانی می‌کند، هیچ راه حلی ساده تر از این نیست که تمامی گناهان، کمبودها و خلاء های رفتارهای عاطفی خود را با خرید هدیه و پرداخت پول به نزدیکان خود جبران کند. این مساله‌ای است که در مدل‌های مختلف بازتولید می‌شود. مردی که در آستانه ازدواج با زنی قرار دارد، ممکن است از ایجاد احساس نزدیکی و یگانگی با همسر آینده‌اش ناتوان باشد، ممکن است احساس کند در نظر همسرش به قدر کافی خوش قیافه، تحصیلکرده یا دوست داشتنی و در مجموع مطلوب نیست، در حالی که حل کردن تمامی این مسائل بسیار دشوارند، پرداخت پول و خرید هدیه بسیار آسان است. پدر و مادری که اغلب اوقات خود را در محیط کاری به سر می‌برند و در اوقات فراغت نیز از فرزندان خود غافل هستند راه حلی ساده تر از این در برابر خود نمی‌بینند که برای آسوده کردن وجدان خود هر مبلغی را که فرزندان درخواست کنند به آنها بپردازند. آنها پیش خود استدلال می‌کنند: ما کار می‌کنیم و رفاه فرزندان خود را تامین می‌کنیم. بنابراین والدین خوبی هستیم. در حالی که این رفتارهای مسکن وار بسیار ساده‌اند، جرات مواجه شدن با مسائل با تدابیر عقلی و صرف وقت بسیار دشوار است. در ادامه این نوشتار می‌کوشیم روش مواجهه مسوولانه‌تری را به شما پیشنهاد کنیم.

● به درخواست کمک مالی از جانب فرزند نوجوانمان چه پاسخی بدهیم؟

هنگامی که فرزندان شما از شما درخواست کمک یا توصیه های مالی می‌کنند، باید بسیار هوشیار و مراقب باشید. باید در نظر بگیرید که کودکان و نوجوانان با یکدیگر متفاوت هستند، حتی اگر در یک خانواده و با شرایطی یکسان تربیت شده باشند، بنابراین لازم است که شما هر موقعیت را به صورت منحصر به فرد بررسی کنید و تمامی جزییات را در نظر داشته باشید. اگر یکی از فرزندان شما که همیشه از لحاظ مالی مسوولیت‌پذیر بوده است از شما درخواست کمک مالی کند، قاعدتا واکنش شما باید با پاسختان در برابر درخواست فرزندی که کوچک‌تر است، فرزندی که به لحاظ مالی مستقل نیست یا سایر موقعیت‌ها متفاوت باشد. به‌عنوان مثال اگر فرزند مسوولیت‌پذیر شما در موقعیتی اضطراری قرار گرفته باشد که به پول (حتی مبلغی قابل توجه) نیازمند باشد، باید بکوشید تا حد امکان درخواست وی را برآورده کنید. ممکن است در نظر اول عجیب به نظر برسد، اما توصیه ما این است که به جای پرداخت کمک مالی بلاعوض، این پول را در قالب یک وام به نوجوان خود پرداخت کنید. پرداخت وام به نوجوانی که یک نیاز مالی اضطراری دارد، ممکن است غیرعادی به نظر برسد، اما این اقدام در ظاهر عجیب یک روش بسیار خوب و موثر برای پرورش توانایی مدیریت مالی فرزند شماست. با نوجوان خود در مورد مبلغ دقیق وام، نحوه بازپرداخت و دیگر مسائل توافق کنید. لزومی ندارد تمامی مبلغی را که به او داده‌اید از او باز پس بگیرید. این تنها یک تمرین خوب برای پرورش مسوولیت‌پذیری مالی و حس برنامه‌ریزی اوست. سعی کنید امور را به نحو کاملا جدی برگزار کنید و با او هم چون یک وام گیرنده بزرگسال رفتار کنید.

با این حال واکنش شما در برابر نوجوانی که به لحاظ مالی مسوولیت‌پذیر نیست باید متفاوت باشد، وام دادن یا پرداخت پول به نوجوانی که به علت بی‌مبالاتی قادر به مدیریت مسائل مالی خود نیست، عاقلانه نیست. ممکن است که نوجوان بی‌مبالات شما تمامی پس‌انداز خود را از دست داده باشد، ممکن است از ابتدا هیچ پس‌اندازی انجام نداده باشد و بدتر از آن ممکن است از تنظیم پول‌هایش برای تامین نیازهای روزمره خود نیز ناتوان باشد، بدتر از تمامی اینها ممکن است که وی به دوستان خود مقروض باشد، مبلغ این بدهی‌ها ممکن است بالا یا پایین باشند اما نکته اساسی این است که صرف وجود آنها یک علامت خطر برای آینده مالی فرزند شماست. در برابر چنین نوجوانانی شما به یک برنامه آموزش مدیریت امور مالی نیاز دارید. با همسر خود مشورت کنید و یک برنامه آموزشی ساده تدوین کنید. در تدوین این برنامه ساده لازم نیست حتما از مقالات تخصصی بهره بگیرید. اگر خودتان در مدیریت امور مالی شخصی خود فرد موفقی هستید از تجربیات خودتان بهره بگیرید. این برنامه را به دو بخش تقسیم کنید: مدیریت مالی دراز مدت و کوتاه مدت. شما بیش از هر فردی به نوجوان خود نزدیک هستید، بنابراین شما بهتر از هر کس دیگری می‌توانید به او یاری برسانید تا مشکلات خود را در زمینه مدیریت مالی حل کند. همچنین زیستن در کنار یکدیگر به شما این فرصت را می‌دهد که بهتر از هر معلمی روند دقیق پیشرفت وی را در مدیریت مسائل مالی بررسی کنید. آزمایش‌هایی طرح کنید تا از طریق آنها به میزان تسلط و یادگیری وی پی ببرید. به عنوان مثال از او بخواهید مدیریت مسائل مالی خواهران و برادرانش را بر عهده بگیرد یا حتی یک ماه او را مسوول مدیریت امور مالی منزل کنید. اطمینان داشته باشید این برنامه دراز مدت به همراهی آزمون‌ها و آزمایش‌ها نه تنها راهی بسیار مطمئن‌تر و مسوولانه‌تر برای شما است، بلکه بیش از هر چیز به سود نوجوان شما نیز هست. ضرب‌المثلی مشهور می‌گوید: وقت طلاست. بنابراین دست و دلباز باشید و ارزشمندترین طلایتان را برای فرزندان خود نیز صرف کنید.

مژده جعفری



همچنین مشاهده کنید