شنبه, ۱۵ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 4 May, 2024
مجله ویستا

درمان های خانگی برای خشکی گلو


درمان های خانگی برای خشکی گلو

آیا تاکنون با خشکی و ناراحتی دهان رو به رو شده اید؟ شب ها از فرط تشنگی از خواب بیدار می شوید؟ به سختی غذا را قورت می دهید؟ آیا غذاهای مورد علاقه شما طعم دیگری پیدا کرده است؟ اگر …

آیا تاکنون با خشکی و ناراحتی دهان رو به رو شده اید؟ شب ها از فرط تشنگی از خواب بیدار می شوید؟ به سختی غذا را قورت می دهید؟ آیا غذاهای مورد علاقه شما طعم دیگری پیدا کرده است؟ اگر جواب این سوال ها مثبت است، شما از عارضه خشکی گلو رنج می برید.به گزارش سایت «ehow» این عارضه، قورت دادن و صحبت کردن را دشوار می سازد و حرف زدن را نیز به یک معضل تبدیل می کند. اگر چه خشکی دهان یک بیماری تلقی نمی شود اما می تواند علامت بیماری های متعددی باشد که روند تولید طبیعی بزاق دهان را کند و یا متوقف می کند. کمبود بزاق دهان که در روند خوردن غذا نقش مهمی دارد می تواند تاثیر منفی روی سلامت فرد بگذارد. آب دهان، غدد چشایی را تحریک می کند و باعث ارسال پیام طعم به مغز می شود. در این عارضه، به علت کمبود آب دهان، غدد چشایی عملکرد خوبی ندارد و در نتیجه فرد یا طعم غذا را حس نمی کند و یا این که طعم متفاوتی را حس می کند. با بی مزه شدن دهان، مصرف نمک و ادویه افزایش یافته و در نتیجه ناراحتی های جسمی مانند فشار خون بروز می کند. خشکی گلو با قرار دادن دندان ها در معرض اسیدهای مضری که باعث خرابی دندان می شود، بهداشت دهان را از بین می برد.

علائم:

تشنگی مکرر

بوی نامطبوع دهان

سختی در جویدن و قورت دادن

تنفر ناگهانی از غذاهای خشک

تغییر در شناخت طعم ها

خشکی لب

زخم دهان مکرر

سوزش و یا سوزن سوزن شدن زبان

غلیظ شدن آب دهان

خشکی مکرر بینی

افزایش ناراحتی های دندانی

گلو درد

قرمزی زبان.

درمان:

درمان های خانگی به خشکی گلوی خفیف جواب می دهد. در صورت حاد بودن وضعیت فرد، حتما به پزشک مراجعه شود. در طول روز آب بخورید. آب نه تنها گلو را نرم می کند بلکه اسیدهای موجود در دهان را که باعث خرابی دندان ها می شود خنثی می کند. قبل از خوابیدن نیز یک لیوان آب کنار تخت خود بگذارید. مخلوطی از چای کم رنگ حاوی عسل را چند بار در روز بخورید تا گلودرد خفیف را رفع کند. مکیدن آب نبات و یا قرص های سرفه باعث نرم شدن گلو می شود اما به علت مقدار قند موجود در آن مصرف زیاد می تواند باعث خرابی دندان شود. روزی ۲ - ۳ بار از دهان شویه فاقد الکل استفاده کنید. غرغره کردن با آب نمک نیز می تواند در این امر مفید باشد. قبل از خواب، دستگاه مرطوب کننده در اتاق قرار دهید تا از میزان رطوبت داخل اتاق مطمئن شوید. از خوردن غذاهای خشک و چرب مانند نان، سیب زمینی سرخ شده و نوشیدنی های شیرین بپرهیزید. رژیم غذایی سرشار از نمک می تواند این عارضه را حادتر کند. از استعمال دخانیات پرهیز کنید. مصرف چای و قهوه را که باعث ادرار مکرر می شود به حداقل برسانید.