سه شنبه, ۱۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 30 April, 2024
مجله ویستا

مراقب تغذیه خود در ایام نوروز باشید


مراقب تغذیه خود در ایام نوروز باشید

تغذیه افراد در ایام نوروز تغییراتی پیدا می کند چنانکه به گفته کارشناسان بهداشتی نیمی از چاقی های افراد پس از به پایان رسیدن ایام نوروزی ـ ۱۳ فروردین ـ بروز پیدا می کند.
بنابراین …

تغذیه افراد در ایام نوروز تغییراتی پیدا می کند چنانکه به گفته کارشناسان بهداشتی نیمی از چاقی های افراد پس از به پایان رسیدن ایام نوروزی ـ ۱۳ فروردین ـ بروز پیدا می کند.

بنابراین کارشناسان بهداشتی به مردم توصیه می کنند ضمن کم مصرف کردن شیرینی و آجیل در این ایام از برنامه غذایی منظمی پیروی کنند تا دچار اضافه وزن یا سوء تغذیه نشوند.

یکی از این توصیه ها مربوط به غذاهای سرخ کرده است چرا که در این ایام به واسطه میهمانی ها، مصرف غذاهای سرخ کرده افزایش می یابد، در حالی که روزانه نباید بیش از یک وعده غذای سرخ کرده مصرف کرد اما این به معنای حذف گوشت از برنامه غذایی نیست چرا که در هفته دو تا چهار بار، ۸۰ تا ۱۲۰ گرم گوشت باید در برنامه غذایی باشد.

کارشناسان بهداشتی همچنین توصیه می کنند از امعا و احشای حیوانات مانند دل، جگر ، قلوه، سیرابی و کله پاچه بیش از یک بار در ماه استفاده نکنید.

مصرف یک تا سه عدد تخم مرغ در هفته و گنجاندن یک تا دو تکه ماهی - معادل ۱۰۰ تا ۱۲۰ گرم - در برنامه غذایی از دیگر توصیه های کارشناسان بهداشتی است.

** شیرینی ها

شیرینی ها در ایام نوروزی باید به مقدار متعادل مصرف شوند. دسرها نیز به نوعی شیرینی به شمار می روند بنابراین افراد اگر قصد دارند پس از غذا دسر مصرف کنند باید از انواعی که منبع غنی کلسیم هستند، استفاده کنند.

حبوبات

حبوبات از دیگر گروه های غذایی است که باید در برنامه غذایی گنجانده شوند. مصرف یک تا دو وعده عدس، نخود و لوبیا قرمز در هفته برای تامین نیازهای بدن ضروری است. هر وعده حبوبات معادل ۱۰۰ تا ۲۰۰ گرم است.

غلات و سیب زمینی

روزانه حداقل باید سه وعده از ترکیباتی مانند نان، سیب زمینی، برنج، غلات و ماکارونی مصرف شود چرا که این مواد غذایی، قند طبیعی زیادی دارند.

شیر و فراورده های آن

نوجوانان و بزرگسالان تا سن ۲۴ سالگی و زنان شیرده باید سه تا چهار وعده در روز و در هر وعده یک لیوان شیر مصرف کنند. اگر شیر با مزاج فردی سازگار نباشد باید از فراورده های جایگزین مانند ماست و پنیر استفاده شود.

یک پیاله ماست و دو قطعه پنیر به اندازه یک لیوان شیر کلسیم دارند.

میوه ها

اگر یک عدد سیب، یک عدد موز، یک بشقاب توت یا انگور را یک وعده میوه حساب کنیم، باید روزانه دو تا سه وعده مصرف کرد.

سبزی ها

یک وعده سبزی به اندازه ۱۰۰ گرم سبزی خام یا ۱۵۰ تا ۲۰۰ گرم سبزی پخته، ۵۰ گرم کاهو یا ۱۰۰ گرم سالاد مخلوط است.

روزانه سه تا چهار وعده سبزی باید مصرف شود اما حداقل یکی از این وعده ها باید به صورت خام باشد.

نوشیدنی ها

روزانه حداقل یک و نیم لیتر - معادل هشت لیوان - مایعات باید نوشید. البته باید از نوشابه های بدون قند استفاده شود. در مصرف چای، قهوه و نوشابه های گازدار نباید افراط شود و در نهایت از مصرف بیش از حد گوشت و نمک در این ایام باید خودداری شود.



همچنین مشاهده کنید