چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
۷ اشتباه رایج درباره آبمیوه
۱) آبمیوه که چاق نمیکند!
از کجا به این نتیجه رسیدهاید؟ هر قاشق چایخوری آبمیوه، ۵ گرم قند دارد و هر گرم قند، ۴ کیلوکالری انرژی. یعنی یک پاکت آبمیوه آماده، لااقل ۸۰ کیلوکالری انرژی دارد و طبیعی است که افراط در مصرف چنین آبمیوهای، مساوی است با چاقی. البته برخی آبمیوهها مانند آب پرتقال، سیب، آناناس، گریپفروت، گوجهفرنگی و هویج، اندیس گلایسمی کمتری دارند؛ یعنی قندشان آرامتر جذب میشود و از این جهت، خطرشان کمتر است.
۲) آبمیوه چه ربطی دارد به پوسیدگی دندان؟
قند موجود در آبمیوهها باعث پوسیدگی دندان میشود. از طرفی، مواد نگهدارندهای که به بیشتر این آبمیوههای آماده اضافه میشود، در درازمدت عوارض خطرناکی دارد. با این وجود، همین آبمیوهها خیلی بهتر از نوشابههای گازدارند و البته آبمیوههای طبیعی هم خیلی بهترند از این آبمیوههای آماده.
۳) آبمیوه، سالمترین نوشیدنی دنیاست؟
در اینکه آبمیوهها از نوشابههای گازدار بهترند شکی نیست؛ ولی تمام تعریف و تمجیدها شامل حال آبمیوههایی میشود که واقعا آب میوه باشند؛ نه مثل خیلی از این آبمیوههای بازاری که فقط ۵ تا ۱۰ درصدشان آب میوه طبیعی است و بقیهاش آب است و شکر! اگر میخواهید سالمترین نوشیدنی دنیا را بشناسید، مورد چهارم را بخوانید.
۴) آب که خاصیتی ندارد؛ آبمیوه بخور!
اشتباه میکنید! هیچ چیز جای آب را نمیگیرد. ۵۰ درصد وزن آقایان و ۶۰ درصد وزن خانمها را آب تشکیل میدهد و طبیعی است که اگر میزانش کم و زیاد شود، توازن بدن به هم میریزد و حتی میتواند باعث مرگ شود. به خاطر همین است که پزشکان توصیه میکنند حداقل روزی ۸ لیوان آب بنوشیم. سنگ کلیه، سرطان روده بزرگ، سرطان سینه و نارسایی دریچه میترال قلب در کمین آنهایی نشسته است که عادت به نوشیدن منظم آب ندارند.
۵) در سنین رشد، مصرف آبمیوه هیچ محدودیتی ندارد؟
اینطور نیست. کالری و قندی که آبمیوههای آماده دارند، نزدیک است به قند و کالری نوشابههای گازدار، پس خطر افزایش وزن، اولین خطر افراط در مصرف آبمیوه است. اسیدی بودن آبمیوه هم مزید بر علت است و باعث میشود دندانها با خطر پوسیدگی مواجه شوند. پس مراقب باشید بچههایتان در مصرف آبمیوه زیادهروی نکنند و اگر نمیتوانید جلوی آنها را بگیرید، لااقل آبمیوههایشان را کمی با آب رقیق کنید.
۶) چشمت تار شده؟ آبهویج بخور!
این هم از آن حرفهاست! بینایی ما به هزار و یک علت ممکن است افت کند و طبیعتا تشخیص و درمانش با چشم پزشک است، نه آبهویج؛ البته اینکه میگویند آبهویج چشم را تقویت میکند، یک منطق علمی دارد: هر ماده غذایی حاوی ویتامین «آ» برای متابولیسم چشم مفید است؛ یعنی تقریبا تمام انواع میوه و سبزی، مخصوصا میوههای قرمزرنگ. اما حرف، همان حرف اول است: بینایی ما به هزار و یک علت ممکن است افت کند و برای درمان، اول باید مشکل را تشخیص داد؛ یعنی باید رفت دکتر.
۷) نکتار همان آب میوه است؛ چه فرقی میکند؟!
آبمیوه طبیعیتر است چون فقط آب به آن افزوده میشود؛ ولی به نکتار، علاوه بر آب، مقداری اسانس و نگهدارنده هم اضافه میشود. در این فرآورده برای هر نوع میوه باید حداقل میوه محتوی که طبق استاندارد مشخص شده است، رعایت شود؛ مثلا در نکتار سیب و زردآلو باید حداقل ۳۵ درصد و در نکتار گلابی و هلو باید حداقل ۴۰ درصد میوه وجود داشته باشد.
دکتر محمد کیاسالار
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست