چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

آشپزي در مدارس، راهکاري براي مبارزه با چاقي


ایسنا: پژوهش‌ها نشان مي‌دهد: آموزش مهارت پخت و پز در کنار درس‌هاي آکادميک مدرسه مي‌تواند راهکاري مناسب براي مبارزه با مشکل رو به افزايش چاقي کودکان باشد.

محققان امريكايي با توجه به اين‌كه چاقي در 30 سال گذشته در بين کودکان امريکايي با رشد سه برابري روبه‌رو بوده است، در يک پژوهش جديد، برنامه آموزش تجربي غذا را با نام «برنامه آشپزي با دانش‌آموزان» مورد ارزيابي قرار دادند.

در اين برنامه، دانش‌آموزان غذاهاي جديدي را جست‌وجو و شناسايي کردند و به آماده سازي و تهيه آن از غذاهاي تازه و مقرون به صرفه که از فرهنگ‌هاي مختلف جمع‌آوري شده بود، اقدام کردند. آن‌ها در راستاي يادگيري براي کار کردن گروهي براي تهيه غذاها و لذت بردن از آن آموزش داده شدند.

در اين پژوهش، 178 دانش‌آموز چهارم دبستاني به همراه معلمانشان به دو گروه تقسيم شدند. در گروه اول، آموزش به صورت دوره‌هاي پخت وپز به همراه چشيدن غذا انجام شد و در گروه دوم تنها چشيدن غذا با برنامه‌هاي عادي درسي ادغام شد، از آن‌ها قبل و بعد از آموزش مصاحبه انجام گرفت.

معلمان و دانش‌آموزاني که در کلاس‌هاي دوره اول شرکت کرده بودند، گفتند که تجربه‌هاي مثبتي را کسب کرده‌اند و کساني که تنها در نوع دوم کلاس‌ها حضور داشتند، گفتند فرصت مناسبي بود تا بتوانند مهارت‌هاي اجتماعي خود را افزايش دهند.

به گفته «لسلي کانينگهام سابو» استاديار دانشگاه ايالتي «کولورادو» نتايج حاصل از اين پژوهش ضرورت و اهميت آموزش آشپزي را در کنار برنامه‌هاي درسي نشان مي‌دهد كه خود اين موضوع به عنوان مکانيسمي عملي براي ترويج سلامت و مهارت‌هاي آموزشي و اجتماعي در کودکان مطرح است تا بتواند آن‌ها را براي دوران بزرگسالي آماده کند.