پنجشنبه, ۲۸ تیر, ۱۴۰۳ / 18 July, 2024
همه چیز درباره دانه های سفید برنج
![همه چیز درباره دانه های سفید برنج](/web/imgs/16/22/7vxwk1.jpeg)
برنج یکی از پرمصرف ترین غلات است که غذای اصلی تقریبا نیمی از مردم دنیاست و ۲۰% نیاز انسان به انرژی را تامین می کند. حدود ۲۰۰۰ نوع برنج در سراسر دنیا کشت می شود که ترکیبات، خواص و طعم آن ها به عوامل مختلفی مانند آب و هوا، زمین و ... بستگی دارد. این ماده غذایی که در بسیاری از غذاها استفاده می شود، خواص تغذیه ای فراوانی دارد.
مسلما نخستین نکته ای که در مورد برنج باید گفت این است که این دانه های سفید، جز گروه غذایی غلات هستند و شامل قندهای پیچیده می شوند که به تدریج در بدن آزاد شده و نیازهای بدن را تامین می کند. اما خواص برنج تنها به این مطلب خلاصه نمی شود. برنج یک منبع غنی از ویتامین های گروه ب و همچنین منیزیوم است. همچنین باید این نکته را مدنظر داشت که با توجه به مقدار مصرف برنج در آسیا، این ماده غذایی مهم ترین منبع انرژی، پروتئین ها، آهن، کلسیم، ویتامین ب۱ (تیامین)، ویتامین ب۲ (ریبوفلاوین) و ویتامین ب ۳ (نیاسین) به حساب می آید.
از دیگر مزایای برنج این است که هیچ ترکیب شیمیایی یا ماده افزودنی به آن اضافه نمی شود. نکته جالب دیگر اینکه، برنج باعث چاقی نمی شود. متخصصان تغذیه توصیه می کنند که از آنجا که ۵۰% دریافت انرژی بدن از قندهاست، مواد نشاسته ای حتما باید در برنامه غذایی گنجانده شود. برنج نیز مانند دیگر غلات، با سبزیجات سازگاری دارد و مصرف غلات با سبزیجات در هر وعده غذایی، برای سلامتی بسیار مفید است.
تحقیقات نشان می دهد که مصرف غلات کامل از جمله برنج کامل، در کاهش ابتلا به بیماری های قلبی- عروقی، دیابت، چاقی و حتی برخی سرطان ها مفید است. برنج کامل یعنی برنج همراه با سبوس که از نظر خواص غذایی غنی تر است. به نظر می رسد که این تاثیرات به ارتباط مواد مختلف تشکیل دهنده غلات کامل مانند فیبرها، آنتی اکسیدان ها، ویتامین ها و مواد معدنی مربوط می شود. به همین دلیل امروزه سعی می شود تا به کمک روش های نوین، خواص سبوس در برنج سفید حفظ شود.
برنج دم کشیده، آرد برنج و لعاب برنج برای درمان اسهال خفیف مفید است و در واقع نشاسته برنج، این مشکل را بهبود می بخشد. این غذاها نخستین چاره این مشکل است اما در موارد اسهال عفونی و یا برای نوزادان فایده ای ندارد.
به افرادی که نسبت به گلوتن (پروتئین گندم و دیگر غلات) حساسیت دارند، توصیه می شود برنج مصرف کنند. این بیماران با خوردن غلات دچار مشکلات عمده روده ای می شوند که به کمبود مواد غذایی منجر می شود. از آنجا که برنج گلوتن ندارند، این گروه با آرامش خاطر می توانند این ماده غذایی مفید را میل کنند.
نوش جان!
تعمیرکار درب برقی وجک پارکینگ
دورههای مدیریتی دانشگاه تهران
فروش انواع ژنراتور دیزلی با ضمانت نامه معتبر
مسعود پزشکیان ایران دولت چهاردهم محمدجواد ظریف پزشکیان دولت دولت سیزدهم ترور ترامپ علی باقری رهبر انقلاب انتخابات رئیس جمهور
هواشناسی پلیس پلیس فتا تهران پلیس راهور آلودگی هوا قتل شهرداری تهران گرما تیراندازی زلزله حوادث
واردات خودرو قیمت خودرو حقوق بازنشستگان قیمت طلا قیمت دلار بازار خودرو بازنشستگان اربعین قیمت سکه دلار مالیات مسکن
تلویزیون سینما فضای مجازی سریال فیلم اوشین امام حسین سینمای ایران دفاع مقدس لیلی رشیدی وزارت ارشاد فرهاد مشیری
محصولات کشاورزی دانشگاه تهران ماه آزمون سراسری
آمریکا دونالد ترامپ جو بایدن رژیم صهیونیستی غزه اسرائیل روسیه فلسطین جنگ غزه چین طوفان الاقصی لبنان
پرسپولیس فوتبال استقلال مهدی طارمی باشگاه پرسپولیس سپاهان تراکتور علیرضا بیرانوند نقل و انتقالات رئال مادرید لیگ برتر ایران لیگ برتر
گوشی هوش مصنوعی اینترنت عیسی زارع پور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ناسا روزنامه
کاهش وزن خیار سرطان گرمازدگی بارداری استرس لاغری افسردگی صبحانه