چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
۸ نکته کلیدی در خرید تبلت
انتخاب رایانههای لوحهای (tablet) و تلفنهای همراه هوشمند (smartphone) برای خرید با این تنوع بیحد و حصر کار چندان سادهای نیست.
با توجه به این همه مدل و سیستم عامل (OS) اندروید و iOS رایانه لوحهای، ما در اینجا قصد داریم هشت نکته کلیدی مهم را جهت راهنمایی شما برای تصمیمگیری صحیح در انتخاب خرید رایانههای لوحهای یا تلفنهای همراه هوشمند تبلتی شرح دهیم:
۱ـ بزرگی صفحه نمایش
اندازه صفحه نمایش یکی از مهمترین نکتههایی است که باید در انتخاب تبلتها در نظر داشته باشید. البته بزرگی صفحه نمایش رایانه لوحهای دقیقا به نیاز و علاقه شخصی و این که تا چه حد میخواهید قابل حمل باشد، بستگی دارد.
اندازه صفحه نمایش ۹.۷ اینچ مشخصه رایانه لوحهای شرکت اپل، آیپد (iPad) است. گزینه کوچکتر دیگر هفت اینچی است که امروز خیلی طرفدار دارد و تبلتهای Streak۷ شرکت دل و PlayBook شرکت بلک بری از نمونههای آن است.
تبلتها در اندازههای دیگری چون ۸.۹، ۱۰.۱ و موبایل ـ تبلتها در اندازههایی حدود پنج اینچ زیاد است. در بین تلفنهای همراه هوشمند صفحه نمایش چهار اینچی اندازه استانداردی است، اما آنها از نظر کیفیت بسیار متنوعند.
امروزه بسیاری از تلفنهای همراه هوشمند مانند Galaxy S۲ صفحه نمایشهای AMOLED دارند که رنگهای واقعا زندهشان هنگام پخش و استریم محتوای رسانهای (media) بخوبی نمود دارد.
۲ـ سیستم عاملی تبلت
انواع گوناگونی از سیستمهای عامل (زمینه نرمافزاری که تبلتها و تلفنهای همراه هوشمند بر آن به کار میپردازند) برای تبلتها وجود دارد.
یکی از محبوبترین آنها iOs گزینه اپل است که در آیفون (iPhone) و آیپد یافت میشود.
بیشتر تبلتهای سال ۲۰۱۲ با OS اندروید نگارش ۴ (بستنی حصیری) شخصیسازی شده براساس OS گوگل که در تلفنهای همراه کاربرد دارد، میتازد.
بقیه سیستمهای عامل رایانههای لوحهای سال ۲۰۱۱ توسط HP و بلک بری پدید آمده و توسعه یافتند. اکنون ویندوز ۸ و ۷ که شما را قادر میسازد برنامههای رایانههای PC را روی رایانههای لوحهای اجرا کنید، نیز خاستگاه بسیاری از تبلتهاست.
در بین تلفنهای همراه هوشمند Windows Phone ۷ یکی از سیستم عاملهای کاملا پیشرو و یکی از بهترین آنهاست. آیفون و تلفنهای دستی اندرویدی نیز انتخابهای مناسبی به شمار میرود.
۳ـ میزان ظرفیت فضای ذخیره داده تبلت
مقدار ظرفیت فضای ذخیره دادهای که شما برای یک رایانه لوحهای نیاز دارید، بستگی مستقیم به مورد کاربری تبلت شما دارد.
در مجموع یک فضای ذخیره داده ۱۶ گیگابایتی برای یک رایانه لوحهای کاملا کافی به نظر میرسد و شما میتوانید انبوهی از موزیکها و عکسها را در آن جای دهید؛ اما در مورد ویدئوی HD و برنامههای کاربردی پر حجم قضیه فرق کرده و نیاز به حافظه به مراتب بزرگتری دارید.
در صورتی که به ذخیره مقدار زیادی عکس و ویدئو نیاز نداشته باشید، حافظههایی کمتر از این مقدار نیز کافی به نظر میرسد.
محصولات اپل فاقد درگاه کارتخوان هستند، اما بسیاری تبلتهای دیگر در بازار دارای شکافهای کارتهای میکرو SD یا میکرو SDHC جهت توسعه فضای ذخیره داده موجود سیستم هستند.
۴ـ نیاز واقعی به ۳G
همه رایانههای لوحهای از Wi-Fi پشتیبانی به عمل میآورند، بنابراین قادرید آنها را به صورت بیسیم به شبکه خانگی وای ـ فای خود متصل سازید.
برخی از تبلتها نیز دو نوع اتصالپذیری بیسیم و۳G را با هم مورد پشتیبانی قرار میدهد و در نتیجه علاوه بر وای ـ فای شما میتوانید سیمکارتی را که اینترنت موبایلش فعال شده درون آنها قرار دهید و در حال حرکت از اینترنت استفاده کنید.
معمولا سرویس ۳G گرانتر از خدمات معمولی اینترنت موبایل است.
۵- تعداد برنامه نرم افزاری کاربردی قابل انطباق
فروشگاه Apple App Store با بیش از ۳۰۰ هزار برنامه کاربردی، فعلا در بین فروشگاههای App از بیشترین تعداد برنامه برخوردار بوده و همه با دستگاههای آیپد و آیفون قابل استفاده است؛ اما تعداد ۶۵ هزار از این برنامهها مخصوص این دو وسیله طراحی و برنامه نویسی شدهاند.
در مورد اندروید، بیش از ۲۵۰ هزار برنامه نیازهای اساسی این دستگاهها را پوشش میدهد.
سیستمهای عامل دیگر نیز فروشگاههای Apps خاص خود را دارند که در مقایسه با دو فروشگاه ذکر شده، بسیار کوچکتر است.
به هر حال شما باید تبلتی را انتخاب کنید که برای همه کاراییهای آن، برنامه کاربردی در دسترس باشد.
۶ـ وزن و ضخامت تبلت
آیپد ۲ با وزن و ضخامت کم به ترتیب ۶۰۱ گرمی و ۸.۸ میلیمتری خود که لاغرترین تبلت شناخته شده، سر و صدای زیادی برپا کرده است.
اما در این میان تبلتهای دیگری هم هست که از این دو نظر اسم و رسمی کسب کردهاند. رایانه لوحهای پلی بوک بلک بری ۹.۷ میلیمتر ضخامت داشته و فقط ۴۰۰ گرم وزن دارد و گلکسی تب ۱۰.۱ دهم اینچی سامسونگ نیز با ۱۰.۹ میلیمتر ضخامت و وزن ۵۹۹ گرم نیز اسمش سر زبانهاست.
نقطه مقابل همه آنها زوم موتورولا (MotorolaXoom) سنگین وزن ۷۳۰ گرمی است. لاغری و سبک وزنی در تلفنهای همراه هوشمند یکی از محاسنی است که از همه بیشتر مورد توجه قرار میگیرد.
بدنه فلزی اغلب بر وزن وسایل میافزاید، اما از سوی دیگر احساس استحکام و کیفیت بیشتری را منتقل میسازد.
همه این مسائل وقتی بخوبی حس میشود که بخواهید رایانه لوحهایتان را داخل کیف خود حمل کنید، بنابر این پیش از خرید آنها، وزنشان را بخوبی سبک سنگین کنید.
۷ـ دوربین
امروزه بیشتر تبلتها و همه تلفنهای همراه هوشمند مجهز به دوربین هستند که امکان ثبت لحظهها را به صورت تصاویر ثابت و متحرک برای شما فراهم میکند.
بیشتر تبلتها دوربینی روی خود در بالای صفحه نمایش دارند و این به معنای آن است که شما میتوانید برنامههایی چون Skype را برای چت تصویری با آنها به کار ببرید.
تلفنهای همراه هوشمند به دوربینهایی چنان با کیفیت مجهزند که میتوانید عکسهایی حرفهای با آنها بگیرید.
۸ ـ اتصال به تلویزیون
در بسیاری از تبلتها و تلفنهای همراه فوق پیشرفته، امکان اتصال به تلویزیون و صفحه نمایش از طریق کابل HDMI فراهم شده است.
این نکته در مواردی که میخواهید محتوای رسانهای دستگاه خود را در صفحهای بزرگ برای خانواده و دوستان به نمایش بگذارید مزیتی فوقالعاده عالی محسوب میشود.
البته برای این منظور تبلتهایی مانند زوم موتورولا با خروجی HDMI در اندازه کامل مناسبتر است.
جواد ودودزاده
منابع:
http://www.geeky-gadgets.com
http://www.techallin.com
http://www.tich۲.in.com
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست