سه شنبه, ۱۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 30 April, 2024
مجله ویستا

فوتبال آلمان, دشمن بازیکنان تکنیکی


فوتبال آلمان, دشمن بازیکنان تکنیکی

فوتبال آلمان, فوتبالی سیستماتیک و تاکتیکی است که در آن بازی گروهی و قدرت بدنی نقش اول را ایفا می کند و بارها دیده ایم با اتکا به نظم گروهی حریفان ریز و درشت خود را از سر راه برداشته و مقام های شایسته ای را در سطح ملی و باشگاهی به کارنامه خود افزوده است

فوتبال آلمان، فوتبالی سیستماتیک و تاکتیکی است که در آن بازی گروهی و قدرت بدنی نقش اول را ایفا می کند و بارها دیده ایم با اتکا به نظم گروهی حریفان ریز و درشت خود را از سر راه برداشته و مقام های شایسته ای را در سطح ملی و باشگاهی به کارنامه خود افزوده است. در این راه نقش ستاره ها نیز زیاد اهمیت ندارد یعنی اینکه بازی گروهی ژرمن ها با نبود یک ستاره متوقف نمی شود و به عنوان نمونه در همین مسابقه اخیر تیم ملی آلمان مقابل ولز شاهد بودیم عدم حضور بازیکنی در حد بالاک هم نتوانست مانع نتیجه گیری تیم یوآخیم لو گردد.

اکثر ستاره های غیربومی شاغل در این لیگ به دلیل فصل فشرده بدنسازی در تیم ها دچار آسیب دیدگی شده و ماه ها باید دور از میادین باشند و این مسأله یعنی هدر رفتن هزینه ای که صرف خرید فوق ستاره ها شده است. از جمله این اتفاقات را می توان در باشگاه بایرن مونیخ به عنوان یک قطب بزرگ ورزشی که بیشترین افتخارات را برای فوتبال این کشور رقم زده دید که همیشه سعی کرده بیشترین خریدهای غیربومی را داشته باشد.

در فصول قبل والرین اسماعیل مدافع بزرگ فرانسه به دلیل آسیب دیدگی یک فصل کامل دور از میدان بود یا علی کریمی ستاره درخشان خط میانی فوتبال ما که با یک مصدومیت جدی، کاملاً از جریان بازی بایرن خارج شد و پس از شروعی طوفانی مجبور به تحمل نیمکت نشینی مداوم و سرانجام وداع با این تیم باواریایی شد! زمانی که در تابستان جاری بایرن چند ستاره بزرگ از جمله لوکاتونی را خرید، همگان منتظر درخشش او بودند که در ۴ هفته ابتدای نیز اینچنین شد اما سرانجام آسیب دیدگی دامان این مهاجم بزرگ را هم گرفت تا ثابت شود مشکل مصدومیت بازیکنان به نوع نگاه مربیان بدنساز آلمانی برمی گردد و تمرینات آنها متناسب با قدرت تمام بازیکنان نیست.

سخت گیری و پشتکار در کنار نظم و انضباط از جمله اصول اولیه کل جامعه آلمان است که این مسأله در کلیه سطوح و مسائل جامعه تبلور یافته اما همین مورد در عرصه ورزش فوتبال مشکل ساز است. بدین ترتیب که جمعی از بهترین بازیکنان را که سرمایه های کشور خود محسوب می شوند ماه ها از میادین و مراحل آرمانی دور می کند.

به نظر شما اگرایتالیادرپیشانی خط حمله اش از لوکاتونی مقابل فرانسه بهره می برد، درصد موفقیتش درگلزنی افزایش نمی یافت؟!قطعاً نمی توان نقش مهاجم ارزنده ای همچون اورا کتمان کرد. کما اینکه همان آسیب دیدگی باعث شد حتی نام وی را از لیست مردان لاجوردی جهت رویارویی با اسکاتلند خارج نمایند که بدین ترتیب او ۲ مسابقه مهم را از دست داد!

البته با نگاهی به آمار مصدومان در تیم های آلمانی درمی یابیم نفرات ملی پوش این کشور هم در سال های اخیر زیاد مصدوم شده اند از جمله دایسلر، متزلدر، اشتایگر، شول و نووتنی که اولی به عنوان یکی از پدیده های این کشور مجبور به وداعی زودهنگام با مسابقات شد که این مسأله هم به نوعی سرمایه سوزی است و باید دید در کشوری که کارها مبتنی بر اصول و قواعد است آیا برای چنین معضلی راهی اندیشیده خواهد شد یا خیر؟!

در هر حال به نظر می رسد بوندس لیگا برای مهره های فانتزی محل مناسبی جهت بروز استعدادها نیست و باید منتظر صدمه دیدگی بازیکنی همچون ریبری از فرانسه هم باشیم که در این لیگ و با پیراهن بایرن مشغول بازی کردن است.در حقیقت او نیز جزو پدیده های بزرگی است که توان بازی در سایر لیگ ها را داشت اما بایرن را انتخاب کرد.حال باید دید تا کی می تواند بدون آسیب دیدگی طولانی مدت به راهش ادامه دهد، هرچند که همین حالا هم مقداری ضرب خوردگی دارد!



همچنین مشاهده کنید