یکشنبه, ۱۶ دی, ۱۴۰۳ / 5 January, 2025
مجله ویستا

کامپایل هسته لینوکس


کامپایل هسته لینوکس

برای کاربر جدید گنو لینوکس و حتی کاربران حرفه ای آن,تصور کامپایل مجدد هسته پیچیده است چه برسد به اینکه جرات کامپایل هسته را بکنند

برای کاربر جدید گنو/لینوکس و حتی کاربران حرفه ای آن،تصور کامپایل مجدد هسته پیچیده است چه برسد به اینکه جرات کامپایل هسته را بکنند. اگرچه این مسئله می تواند درست باشد ولی شما زمانی را خواهید یافت که کامپایل هسته همانند دیگر کارهای پشتیبانی سیستم ساده خواهد شد.

● مقدمه

ما در این مقاله سعی خواهیم کرد مراحل دریافت کد هسته، پیکر بندی، کامپایل و تنظیمات مربوطه را جهت کار با هسته ی جدید، گام به گام بررسی نموده و بر روی توزیع SuSE ۹.۳ از سیستم عامل گنو/لینوکس۱ اجرا نماییم.

● هسته چیست؟

مطمئناً شما پیش از این شنیده اید که هسته قلب هر سیستم عامل nix * ( سیستم عاملهای مبتنی بر unix و minix) است. در گنو/لینوکس تعریف فوق می تواند قدری گمراه کننده باشد. گنو/لینوکس برای همه مقاصد و کاربردها می باشد و در واقع چیزی نیست جز هسته. توزیعی که شما استفاده می کنید، آن چیزی است که باقی سیستم عامل را شکل می دهد، به عبارت ساده تر هسته پایین ترین سطح نرم افزار در سیستم شماست و نقش هدایت کننده را برای همه سیستم عامل بازی می کند.

این هسته است که در مورد اولویت اجرای برنامه ها تصمیم می گیرد و تقریباً برای همه ی نرم افزارها، با سخت افزار در سیستم ارتباط بر قرار می کند.

حال این سوال مطرح می شود که چرا می خواهیم هسته را مجدداً کامپایل نماییم؟ به این دلیل که سیستم عامل گنو/لینوکس بر روی انواع مختلف بسته های سخت افزاری قابل استفاده باشد، هسته ی ‘general’ (عمومی) در زمان نصب هر توزیع از این سیستم عامل برای کامپیوتر شما در نظر گرفته می شود که طبعاً بهینه ترین حالت نمی باشد. بی شک مهم ترین دلیل کامپایل مجدد بهینه شدن هسته در قبال نیازهای شما خواهد بود، و شما در واقع سیستم عامل سفارشی برای خود ساخته اید.

● قدم اول در اختیار داشتن کد برنامه هسته

برای کامپایل کردن هسته سیستم عامل در اختیار داشتن کد برنامه هسته می باشد که می توان آن را از دیسک نصب توزیع مربوطه، منوط به اینکه هنگام نصب بسته نرم افزار ‘kernel sources‘را انتخاب کرده باشیم و یا پس از نصب از طریق install and remove program در اختیار داشته باشیم، اگر از این حالت استفاده نماییم، مسیر ما /usr/src/linux خواهد بود که به کمک فرمان ls –l /usr/src/linux می توان از وجود آنها اطمینان حاصل کرد.

اگر می خواهید به مجموعه کاملی از نسخه های مختلف هسته دسترسی داشته باشید ما وب سایت http://www.kernel.org را به شما پیشنهاد می کنیم.

اگر هسته جدید تفاوت زیادی با هسته فعلی شما دارد، شما چاره ای جز دریافت کامل هسته و کامپایل کامل آن نخواهید داشت ولی اگر هسته جدید اندکی با هسته فعلی متفاوت باشد کافیست patch های مورد نیاز را گرفته و استفاده نمایید.

حال حالت اول را پی گیری می کنیم:

#cd

# fetch http://ftp.kernel.org/pub/linux/kernel/v۲.۶/linux-۲.۶.۱۴.۵.tar.gz