چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

اثر سیر بر پرفشاری خون


اثر سیر بر پرفشاری خون

هنگامی که رگ های خونی بر اثر رسوبات و پلاک های چربی، تنگ می شوند، برای این که قلب بتواند خون را در کیلومترها رگ به جریان اندازد، باید سخت تر و شدیدتر کار کند. از همین روست که سخت …

هنگامی که رگ های خونی بر اثر رسوبات و پلاک های چربی، تنگ می شوند، برای این که قلب بتواند خون را در کیلومترها رگ به جریان اندازد، باید سخت تر و شدیدتر کار کند. از همین روست که سخت شدگی شریان ها (تصلب شرایین) موجب افزایش فشار خون می گردد. این عمل هم به نوبهٔ خود کار قلب را سنگین تر کرده، آسیب دیدگی رگ های خونی را به دنبال می آورد. به این ترتیب باز هم رسوبات چربی فزون تری جدار رگ ها را می پوشاند و در نهایت این فرآیند به سکتهٔ قلبی یا مغزی می انجامد. فشار خون زیاد یکی از عوامل خطرناک شمرده می شود به طوری که گاه به کلسترول پهلو می زند. فشار خون طبیعی، ۱۲۰ سیستولیک (فشار خون حداکثر) روی ۸۰ دیاستولیک (فشار خون حداقل) است.

سیر روی کاهش فشار خون هم موثر است، ولی اثرش نسبتاً ضعیف می باشد. حال آنکه برای درمان چربی خون و انعقاد خون به اندازهٔ داروهای شیمیایی پر قدرت و اثربخش است. لیکن آن چه شایان توجه است این که سیر قادر است فشار خون را منظم کرده و از نوسانات خطرآفرین آن جلوگیری کند.