جمعه, ۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 26 April, 2024
مجله ویستا

روزه داری و ورزش آماتوری


روزه داری و ورزش آماتوری

از ورزش های کم مصرف استفاده کنید

روزه فواید جسمی و روحی فراوان دارد، شفابخش جسم و توان‌بخش جان است، در ساختن فرد صالح و اجتماع بسامان بسیار مؤثر است و در تهذیب و تزکیه نفس و رهاندن انسان از روزمرگی و واماندگی تأثیر بسزایی دارد.

در مورد فواید طبی و بهداشتی روزه بسیار صحبت شده که شاید دیگر نیاز به توضیح و تکرار نداشته باشد. اما آیا در این ماه مبارک می‌توان به ورزش نیز پرداخت.

بله قطعاً فعالیت ورزشی منافاتی با روزه‌داری ندارد اما بهتر است نکاتی را در نظر داشته باشید.

در اوایل ماه مبارک رمضان برای تطبیق بهتر بدن با شرایط روزه‌داری و ورزش کردن بهتر است از فعالیت‌های سنگین ورزشی که خود باعث مصرف انرژی زیاد می‌شود پرهیز کنیم.

برای تطابق بدن با شرایط ماه رمضان فعالیت ورزشی سبک با مصرف کم انرژی از جمله پیاده‌روی و تمرینات سبک هوازی توصیه می‌شود. در این ایام بدن را با فعالیت‌های سنگین خسته نکنید، می‌توانید از انواع حرکت‌های کششی و حرکت‌های ایروبیک برای تحرک بهره بگرید، پس از چند روز با تطبیق بدن با روزه‌داری می‌توانید مانند گذشته به کارهای روزمره و تمرینات ورزشی بپردازید.

● آب کافی بنوشید

سعی کنید در فاصله افطار تا سحر آب کافی بنوشید. به ‌خصوص اگر زیاد عرق می‌کنید. مصرف آبمیوه، به‌ خصوص آبمیوه‌هایی که حاوی ویتامین و قند هستند مفید است. این ‌کار موجب می‌شود کمبود آب و املاح بدن که در اثر تعریق صورت می‌گیرد تا حدودی جبران شود.

● اجتناب از ورزش‌های سنگین

اگر ورزشکار حرفه‌ای نیستید از فعالیت‌های ورزشی درازمدت که علاوه بر مصرف انرژی زیاد، تعریق زیادی نیز به همراه دارد پرهیز کنید. اگر در فعالیت‌های سنگین ورزشی شرکت نمودید حتماً در هنگام افطار و سحر به مقدار کافی مواد قندی مصرف کنید. همچنین خوردن لبنیات، به ‌خصوص شیر فراموش نشود.

● تغییر رژیم غذایی

خوردن مغزهای گردو، فندق، بادام و پسته از ضعف بدن که معمولاً در اوایل روزه گرفتن به دلیل گرسنگی بر بدن عارض می شود تا حدودی جلوگیری می‌کند.

مصرف پروتئین در یکی از وعده‌های سحر یا افطار توصیه می‌شود. در فعالیت‌های ورزشی بیشتر نیاز به مواد قندی و کربوهیدرات‌ها احساس می‌شود که مقدار ذخیره آن‌ها در بدن محدود است و در مردم عادی که به صورت غیر حرفه‌ای ورزش می‌کنند، حداکثر میزان ذخیره این مواد ‌‌۳۵۰ گرم است و به دلیل این‌که مغز انسان تنها مواد قندی مصرف می‌کند ممکن است ورزشکار با کمبود مواد قندی در بدن مواجه شود. خوردن خرما و عسل در این زمینه کمک مؤثری خواهد بود.

دکتر علی اخوان بهبهانی



همچنین مشاهده کنید