پنجشنبه, ۲۰ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 9 May, 2024
مجله ویستا

دفن یا سوزاندن


دفن یا سوزاندن

دستگاه های زباله سوز ۸۹ درصد آلاینده ها را حذف می کنند

تولید زباله و پسماند های شهری و صنعتی موضوعی است که سالیان زیادی است تحقیقات و پژوهش های فراوانی را به خود اختصاص داده است و مبالغ و هزینه های زیادی توسط مراکز و سازمان های دولتی و خصوصی جهت این امر صرف شده است.

در تقسیم بندی زباله و متدهای دفع، گروه بندیهای مختلفی وجود دارد که یک گروه از متدهای دفع عبارت از بازیافت، کمپوست، انهدام (تبدیل به برق) و قابل دفن است.

فرآیند نهایی جهت دفع زباله که کشورهای پیشرفته برای معضل زباله استفاده می کنند با ترکیب این چهار روش است . ابتدا با تفکیک زباله های عفونی (خطرناک) و عمومی این دو گروه را به دو مسیر جداگانه هدایت می کنند که زباله های عمومی رابه خطوط بازیافت و کمپوست و نهایتا به مراکز دفن انتقال می دهند. زباله های عفونی و خطرناک را که امکان بازیافت نمی باشد را به کارخانه زباله سوز و تولید برق با رعایت استانداردهای محیط زیست حمل می کنند.

عموما زباله های عفونی را پسماندهای بیمارستان، آزمایشگاه ها،مراکز دارویی و سایر بخش های پزشکی، و تحقیقات تشکیل می دهند.

زباله ها پس از تخلیه در دپوی مرکزی، فرآیند شیرابه گیری را طی کرده و به داخل کوره ها شارژمی گردد.

حاصل سوختن زباله سه عنصر خاکستر، حرارت و دود است مدیر واحد تولید، تحقیقات و مهندسی شرکت سازنده دستگاه های زباله سوز و متخصص و سازنده دستگاه های زباله سوز معتقد است برای هر سه عنصر خاکستر، حرارت و دو روش احیا و بهره وری در علوم محیط زیست و مهندس بهداشت محیط در نظر گرفته شده است.

مهندس کامران ناوندپور می گوید: خاکستر حاصله پس از انتقال به دپوی مرکزی خاکستر جهت دفن و باز یافت آماده می شود که از نظر استانداردهای محیط زیست بازگشت این خاکسترها بدلیل بالا بودن حرارت کوره های زباله سوز (۱۲۰۰ درجه سانتی گراد) بلامانع است.

ناوندپور در خصوص حرارت حاصل از دستگاه های زباله سوز می گوید: در هر واحد حجم زباله جامد، میزان زیادی حرارت نهفته وجود دارد که با سوزاندن آن می توان گالری قابل استفاده برای تبدیل آب به بخار را دریافت نمود. پس از انتقال حرارت از کوره به مبدل های حرارتی که در مسیر نصب می گردند . آب به بخار با فشار بالا تبدیل و بخار حاصله به توربین ها انتقال می یابد و انرژی تولیدی ژنراتورها را به حرکت در می آورد و الکتریسیته تولیدی به خطوط انتقال برق مرکزی شهر وصل می گردد.

وی عنصر دود را دارای سه بخش آلایندگی می داند و می گوید: اولین بخش گرد و غبار و ذرات معلق است که دارای وزن ها و اندازه های مختلفی است که توسط فیلترهای مخصوص حذف و به دپوی خاکستر انتقال می یابد.

و دومین بخش گازهای آلاینده شیمیایی ماننده Sox، NOx، IICI، CD است که توسط پیش فیلترها (مانند نانوفیلترهای کربن و ...) و تزریق اکسیژن، گازها آماده جذب و توسط فیلتر های شیمیایی آنها از مسیر دود حذف می شود.

سازنده دستگاه های زباله گازهای سرطان زای Puran و Dioxin را سومین بخش آلایندگی عنصر دود ذکر می کند و می گوید: این گاز هم توسط فیلترهای اختصاصی که به تازگی تکنولوژی فیلترهای آن از چند کشور اروپایی، توسط شرکت مثلث کو خریداری شده است ، حذف می شود.

وی معقتد است، نتیجه و حاصل این فرایند حذف آلاینده ها با بازده عمومی ۸۹ درصداست.

مدیر واحد تولید، تحقیقات و مهندس شرکت مثلث کو می گوید: سیستم فیلترها توسط یک سیستم آنالیز گازهای خروجی تمام اتوماتیک و پیشرفته که توسط متخصصین ایرانی تولید شده است کنترل می شود و دائما فیلترها به صورت هوشمند و اتوماتیک اقدام به سرویس و کالیبره نمودن خود می کنند، این آنالیزور گازهای خروجی به صورت متصل به کارخانه سازنده و یا در صورت نیاز متصل به مرکز نظارت محیط زیست سازمان متولی است و میزان آلاینده های خروجی را اعلام می کند.

وی می گوید: خروجی گازهای دودکش مطابق با استانداردهای اروپا است که لازم به ذکر است آخرین حد استاندارد محیط زیست ایران صرفا میزان ذرات معلق است که شرکت مثلث کو با طراحی این سیستم توانسته است حد استانداردهای اروپا که سایر آلاینده ها هم است را کسب کند و بدیهی است که نوع و کیفیت این فیلترها میزان خروجی آلاینده ها را تعین می کند .

ناوندپور اظهار دارد: تمامی مراحل ورود زباله تا خروجی های این سیستم تمام اتوماتیک و توسط سیستم های هوشمند PIC و کنترل کامپیوتر مرکزی اپراتوری هدایت می شود و طی تحقیقات و مکاتبات به عمل آمده طی شش سال اخیر از مراکز بین المللی اندام محیط زیست و متولی های زباله در سراسر دنیا توسط این شرکت مشخص شد که به طور متوسط تمامی کشورهای پیشرفته زباله های بیمارستانی خود را درمجموعه های Power Plan به انرژی الکتریکی تبدیل می کنند.

وی می گوید: کشور ژاپن و آلمان ۸۳ درصد از پسماندهای عفونی مراکز بهداشتی و بیمارستانی خود را به کارخانه تولید برق می سپارند و همچنین در کشور ژاپن از خاکستر حاصله با ترکیب با رزین ، پروفیل و پانل های ضد حریق تولید می شود و همچنین از شیرابه های جذب شده مقدار قابل ملاحظه ای آهک استخراج می کنند. در سیستم حذف الاینده با قرار دادن تاسیسات تولید گازهای صنعتی بخشی از گازهایی را که مابه نام آلاینده با قرار دادن تاسیسات تولید گازهای صنعتی بخشی از گازهایی را که ما به نام آلاینده یاد می کنیم، را جمع آوری و به عنوان گازهای قابل مصرف در صنایع مختلف استفاده می شود.

وی می گوید: در لیست سفارشات شرکت VONROLL NOVA که یکیاز شرکت های بنام بین المللی است تا سال ۲۰۰۹ تعداد زیادی کارخانه های تولید برق از زباله را از کشورهای سویس، ژاپن، آلمان و همچنین انگلیس سفارش گرفته است.

bazyaft-m.blogfa.com