یکشنبه, ۳۰ دی, ۱۴۰۳ / 19 January, 2025
مجله ویستا

سفر رفتن سالمندان و بیماران


سفر رفتن سالمندان و بیماران

سفر رفتن سالمندان به وضعیت سلامت و نوع درمان‌هایی که تحت آن هستند بستگی دارد. توصیه می‌شود یک ماه پیش از سفر با پزشک مشورت کنید.
فرهای طولانی‌مدت به افراد سالمند توصیه نمی‌شود. …

سفر رفتن سالمندان به وضعیت سلامت و نوع درمان‌هایی که تحت آن هستند بستگی دارد. توصیه می‌شود یک ماه پیش از سفر با پزشک مشورت کنید.

فرهای طولانی‌مدت به افراد سالمند توصیه نمی‌شود. اگر شما فرد سالمندی هستید و قصد سفر دارید حتما داروهای مورد نیاز خود را بردارید و کفش فوق‌العاده راحت به پا کنید. در ضمن استفاده از کرم‌های ضدآفتاب و ضدحشرات را فراموش نکنید و آب و غذای سالم بنوشید. اگر با اتومبیل سفر می‌کنید هر دو ساعت یک بار توقف کنید و در شب هرگز نرانید. اگر با هواپیما سفر می‌کنید کیف داروهای‌تان را همراه خود داشته باشید، به اندازه کافی آب بنوشید و هر از چند گاهی راه بروید. استفاده از داروهای خواب توصیه نمی‌شود. به محض رسیدن به محل، خود را با ساعات محلی وفق دهید.

حتی اگر لازم است کمی بیش از معمول بیدار بمانید. در این صورت روزها را بهتر سپری خواهید کرد.* اگر ناراحتی قلبی دارید و وضعیت شما چندان مساعد نیست، بهتر است به سفر نروید اما اگر وضعیت مشخص و ثابتی دارید، سفر مانعی ندارد. در صورتی که دچار نارسایی قلبی، سکته تازه یا پرفشاری خون هستید، سفر با هواپیما توصیه نمی‌شود. توجه به این نکات لازم است که کاهش آب بدن و گرمازدگی می‌تواند سبب افزایش ضربان قلب و سرما سبب افزایش فشارخون شود. به همین دلیل سفر به مکان‌های گرم یا سرد توصیه نمی‌شود. لازم است یک ماه قبل از سفر با پزشک خود مشورت کنید و در مورد مکان سفر با او صحبت کنید. اگر لازم باشد پزشک آزمایشاتی را تجویز می‌کند و سلامت قلب شما را می‌سنجد.

ترجیحا با اتومبیل سفر نکنید چون منبع استرس است اما اگر مجبور شدید هر دو ساعت یک بار توقف کرده و هرگز شب رانندگی نکنید. اگر دچار سینه درد و قلب درد شدید، رانندگی را متوقف کرده و هرگز خود پشت فرمان ننشینید! هرگز بیش از حد مجاز تلاش نکنید، زیاد راه رفتن و ورزش کردن، حمام کردن با آب زیر ۲۰ درجه، زیاد زیر نور آفتاب ماندن و پرخوری کردن توصیه نمی‌شود. اگر دچار هر مشکلی شدید، حتما به پزشک مراجعه کنید و تمام مسایل را با او در میان بگذارید.* اگر مبتلا به دیابت هستید,فرقی نمی‌کند دیابت نوع ۱ باشد یا ۲. تنها در شرایطی امکان سفر وجود دارد که مشکل شما ثبات پیدا کرده باشد، حتی در این شرایط ابتدا با پزشک خود مشورت کنید و اطلاعات لازم را دریافت کنید. پزشک شما مطمئنا اطلاعاتی در مورد زمان و ساعات تزریق، نحوه مراقبت از پاها و وسیله نقلیه مناسب، نوع تغذیه و فعالیت‌های فیزیکی در اختیار شما خواهد گذاشت.

در صورتی که مد‌ت‌هاست به دیابت مبتلایید، ممکن است پاهای‌تان خیلی به درد حساس نباشد و کوچک‌ترین زخمی سبب عفونت آن شود. طی سفر کفش مناسبی به پا کنید و ناخن‌های‌تان را کوتاه کنید تا دچار عفونت قارچی نشوید. احتمال عفونت با پوشیدن صندل‌های پلاستیکی بیشتر می‌شود. کفش نو هم تهیه نکنید چون احتمال آنکه به پای شما طی سفر آسیب بزند، زیاد است. پابرهنه کنار دریا یا روی شن‌ها راه نروید به ویژه اگر شن‌ها گرم بودند.

منبع:doctissimo