سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
مجله ویستا

توکل و فصل نتیجه گیری


توکل و فصل نتیجه گیری

برخی فرآیند ها در عالم طبیعت حاصل حل معادلات و استفاده از فرمول ها نیستند یعنی خیلی محسوس نیستند, چرا که اگر برای من و شما قابل درک بودند, حتما نکات مربوط به آنها را هم در کلاس های کنکور تدریس می کردند حتما بودند کسانی که دفاتری را تاسیس می کردند و به سردر دفتر خود همین عناوین را می زدند

برخی فرآیند‌ها در عالم طبیعت حاصل حل معادلات و استفاده از فرمول‌ها نیستند یعنی خیلی محسوس نیستند، چرا که اگر برای من و شما قابل درک بودند، حتما نکات مربوط به آنها را هم در کلاس‌های کنکور تدریس می‌کردند. حتما بودند کسانی که دفاتری را تاسیس می‌کردند و به سردر دفتر خود همین عناوین را می‌زدند.

یکی از این فرآیند‌ها در کنکور مبحث «توکل» است. این عنوان نه‌تنها در پروژه کنکور، بلکه در تمام ادوار زندگی کاربرد دارد. وقتی سرنوشت افراد موفق را می‌خوانی، یک نکته بین همه آنها مشترک است و اتفاقا این عمل را در صدر عوامل موفقیت خود می‌دانند. آیا تا به حال به این موضوع فکر کرده‌ای که اگر امروز سالم و در حال فعالیت برای رسیدن به موفقیت هستی، حاصل چیست؟ اگر دارای ذهنی هستی که براحتی مسائل را به یاد می‌آوری، نتیجه چه فرآیندی است؟ اگر گاهی اوقات دچار استرس می‌شوید، ولی با اجرای این نسخه نانوشته به آرامش می‌رسی، تاثیر کدامین داروست؟ و هزاران سوال از این تیپ که همگی دارای یک جواب مشترک هستند و آن در کلمه توکل خلاصه می‌شود. خوش به حال قدیمی‌ها با آن اعتمادشان. با همه بی‌سوادی‌شان چقدر زیبا مشاوره می‌دادند و با همان صداهای دلنشین‌شان می‌گفتند: تو کارت را انجام بده، توکلت به خدا باشد، نتیجه هر چه بود حتما صلاح تست، براستی اگر فقط برای لحظه‌ای کوتاه با خودمان خلوت کنیم و به این فکر کنیم که ما مخلوق هستیم و حتما در هر زمانی خدای متعال برای ما خیر و صلاح را رقم می‌زند، گرچه ما با توجه به ظرفیت اندک‌مان شاید خیلی متوجه این لطف و صلاح نباشیم.

دوست من آیا تا به حال شده در اوج ناامیدی و یاس، روزنه‌ای از امید به رویت باز شده باشد؟ در زمانی که دست نیازت از همه جا کوتاه شده باشد، دستی از غیب به یاری تو آمده باشد؟ یا به قول همان روایت معروف هر وقت خواستی خدا را ببینی به یاد آر که اگر در میان دریا در حال غرق شدن باشی، به یاد چه کسی برای کمک و یاری خواهی افتاد؟ او همان یار مهربان ماست. همانی که گفته مرا بخوانید تا شما را اجابت کنم. همانی که فرموده من از رگ گردن به شما نزدیک‌ترم. پس چگونه است که فراموش می‌کنیم چنین پشتیبان محکم و مهربانی داریم؟ مگر نشنیده‌ای که یاد او آرام‌بخش دلهاست، پس چرا موقع استرس و اضطراب از یادش غافل می‌شوی و تلاش می‌کنی جای او را با کس یا کسانی دیگری پر کنی؟ به قول معروف و مصطلح، دوست من توکلت کجاست؟ این فصل آخر تلاش و کوشش و کار و فعالیت است.

الان زمان چیدن محصولات، فرا رسیده. دیگر کاشتن بذر فایده‌ای ندارد، باید به فکر دروی محصول باشی و دیگر اینجا فقط می‌توانی به ذات مقدسش توکل کنی و بخواهی بهترین نتیجه را با توجه به زحمت تو برایت رقم بزند. دیگر اینجا به روش مطالعه، تست، کتاب و دفتر نیازی نداری، اکنون باید به دنبال آرامش و دوری از تنش باشی و اینجا باید بخوانی: ای معبود من! ای مهربان! من آنچه باید، تلاش کردم دیگر نتیجه با تو... .

● توصیه‌های قبل از آزمون و حین شرکت در آزمون:

با هر سختی و آسانی دوره آمادگی شما به پایان رسید. به روز موعود نزدیک شده‌اید و فصل نتیجه‌گیری نزدیک شده است. توجه داشته باشید رعایت برخی نکات در شب قبل از آزمون موجب آرامش شما و نتیجه‌گیری بهتر شما خواهد شد، این نکات عبارتند از:

۱ ـ محل حوزه را قبل از آزمون شناسایی کنید، فاصله محل زندگی تا حوزه را محاسبه کنید و وسیله ایاب و ذهاب خود را بررسی کنید تا صبح روز آزمون دچار اضطراب نشوید.

۲ ـ شب قبل از آزمون بخوابید. از فعالیت‌هایی مثل زدن تست، مرور خلاصه‌نویسی‌ها، فکرکردن به نتیجه و صحبت با دوستان که دارای افکار منفی هستند، جدا بپرهیزید.

۳ ـ وسایل آزمون خود را چک کنید و آنها را در گوشه‌ای که در دسترس شما هستند مرتب کنید تا صبح هنگام برای یافتن وسایل‌تان دچار اضطراب نشوید، این موضوع شامل آماده‌کردن لباس‌های مناسب هم برای آزمون می‌شود.

۴ ـ خوردن صبحانه کامل در صورتی که آزمون شما صبح باشد و صرف ناهار در صورت عصر بودن آزمون بسیار ضرروی است. البته فراموش نکنید که صبحانه و ناهار شما باید کامل و سبک باشد.

۵ ـ بهتر است همراه خود یک بطری آب و چند شکلات یا خرما داشته باشید. در برخی موارد مشاهده شده که کاهش قند داوطلب بر نتیجه آزمون تاثیر منفی گذارده است.

۶ ـ به احتمال زیاد ابتدای جلسه دچار اضطراب خواهید شد، سعی کنید ذهنتان را با تفکر در موارد دیگری بجز آزمون منحرف کنید. باور داشته باشید تلاش و توکل کرده‌اید و حتما نتیجه هم خواهید گرفت.

۷ ـ سعی کنید در تمام طول آزمون سرگرم فعالیت خود باشید، از آنچه باعث تولید کابوس پاسخ نامه سفید برای شما می‌شود جدا بپرهیزید.

۸ ـ از پاسخگویی دوباره به سوالاتی که یک‌بار پاسخ آنها را داده‌اید خودداری کنید، چرا که ذهن شما به علت فعالیت زیاد خسته است، بنابر این احتمال اشتباه در این لحظات بسیار بالاست.

۹ ـ از این که با تمام توان در جلسه آزمون حاضر شدید، ولی نتوانستید سوالات را آن طور که خواستید پاسخ بدهید دچار استرس نشوید. به یاد آورید که حتی داوطلبان ممتاز هم نخواهند توانست به همه سوالات پاسخ بدهند.

۱۰ ـ از قبل آماده باشید، ممکن است یک یا ۲ درس عمومی و اختصاصی سخت‌تر از بقیه دروس باشد. بنابراین از این موضوع نهراسید و با آرامش، سوالات را پاسخ دهید.

عبدالرحمان مصیبی

مشاور تحصیلی