یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

هویج پخته مغذی تر است


هویج پخته مغذی تر است

بیشتر افراد فکر می کنند , همه میوه ها و سبزی های خام , محتوی مواد مغذی بیشتری است اما نتیجه یک مطالعه نشان داد هویج پخته شده , آنتی اکسیدان های بیشتری از هویج خام دارد

بیشتر افراد فکر می کنند ، همه میوه ها و سبزی های خام ، محتوی مواد مغذی بیشتری است اما نتیجه یک مطالعه نشان داد هویج پخته شده ، آنتی اکسیدان های بیشتری از هویج خام دارد. پختن هویج همراه با مقدار کمی روغن میزان آنتی اکسیدان های موجود در آن بنامهای بتاکاروتن و اسید فنولیک را افزایش می دهد. در حین فرآیند پخت دیواره سلولهای گیاهی بافت هویج شکسته شده در نتیجه جذب آنتی اکسید موجود و سایر مواد شیمیایی مفید آن افزایش می یابد . با اضافه کردن کمی روغن به هویج پخته ، مواد محلول در چربی آن راحتر جذب می شود. همچنین پختن گوجه فرنگی و اضافه کردن روغن به آن در حال پخت جذب لیکوپن موجود در آن را افزایش می دهد.

سبزیجات و میوه های تازه معمولاً رنگدانه های * گیاهی زیادی دارند که تاثیر بسزایی در ارتقاء سطح سلامتی دارد. ولی آنهایی که فوراً بعد از برداشت از زمین فریز می شوند ممکن است رنگدانه های گیاهی بیشتری از آن دسته از میوه و سبزیهایی که روزها یا هفته ها برای انتقال به مغازه وقت می برند ، دارا باشند. سبزیجات فریز شده و پخته شده ممکن است به اندازه انوع تازه مفید باشند. توصیه می شود تا جاییکه می توانید از انواع میوه ها و سبزی ها بصورت خام یا پخته ، فریز شده ، کنسرو شده و یا خشک مصرف کنید مهم این است که مصرف میوه و سبزی به اندازه کافی و یا حتی زیادتر از نیاز باشد که برای سلامتی بسیار مفیدند.

نگهداری درست مواد غذایی در محتوای آنها بسیار اهمیت دارد مثلاً مواد غذایی که پس از برداشت به سرعت فرآوری و فریز شوند محتوی مواد مغذی بیشتری هستند نسبت به موادی که روزها یا شاید هفته ها طول می کشد تا به دست مصرف کننده برسند.



همچنین مشاهده کنید