جمعه, ۲۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 17 May, 2024
بهترین روش شستوشوی سبزیجات ایرانی!
همیشه متخصصان تغذیه مصرف سبزیجات را توصیه میکنند اما بیتوجهی به نکات بهداشتی در مراحل آمادهسازی این گروه غذایی ارزشمند، میتواند زمینهای باشد برای تبدیل آن به یک ماده غذایی زیانبار که حداقل میتواند باعث ایجاد مشکلات گوارشی شود. بنابراین روش شستوشوی آنها از اهمیت ویژهای برخوردار است. بهترین روش شستوشوی سبزیجات، همان روش ۴ مرحلهای است که وزارت بهداشت توصیه میکند.
مرحله اول شامل پاکسازی اولیه میشود. پاکسازی اولیه یعنی اینکه تمام برگهای زرد، چوبها و گلولای احتمالی از سبزی جدا شوند. در این مرحله اگر لازم بود، حتی باید یک آب سطحی هم روی سبزیجات گرفته شود.
مرحله دوم، انگلزدایی است که توصیه میشود در یک ظرف آب، به ازای هر لیتر آن، بین ۲ تا ۴ قطره مایع ظرفشویی بریزید. این کار باعث میشود که تخم و کیست انگلها لیز و لزج شود و به سطح آب بیاید. در این مرحله از شستوشو، شما باید آب روی سبزی را به آرامی تخلیه و سپس سبزیتان را از درون ظرف خارج کنید.
مرحله سوم، میکروبزدایی است که باید دوباره سبزیتان را درون یک ظرف پر از آب غوطهور کنید و مقداری از محلولهای ضدعفونیکننده حاوی پرکلرین را که در بازار وجود دارند، داخل آب سبزی بریزید. مقدار ماده ضدعفونیکنندهای هم که داخل آب میریزید باید بر حسب دستور روی کالا باشد.
مرحله چهارم یا مرحله نهایی هم، آبکشی ساده است تا اثر مواد شیمیایی که داخل آب سبزی ریختهاید، کاملا از بین برود.
این دستورالعمل خاص وزارت بهداشت است که فکر میکنم فقط برای کشور خودمان تنظیم شده! شاید برایتان جالب و حتی باورنکردنی باشد اگر بگویم وقتی نگاه به سایت وزارت بهداشت کشور کانادا کردم تا ببینم که بهترین روش شستوشوی سبزیجات در این کشور چیست، دیدم که نوشته: «سبزیجات را بعد از خرید فقط با آب بشویید و هرگز با افزودن مواد ضدعفونیکننده یا مایع ظرفشویی، اجازه ورود انواع مواد شیمیایی را به درون بافت این خوراکی ندهید!»
متاسفانه، آبیاری سبزیها در کشور ما با فاضلاب و کودهای انسانی سبب شده که چنین دستورالعمل پیچیدهای برای شستن آن وجود داشته باشد؛ وگرنه، چه کسی است که نداند افزودن مواد شیمیایی به خوراکیها، ارزش غذایی آنها را پایین میآورد؟ بنابراین به نکات بهداشتی که برای آمادهسازی سبزیجات به آنها اشاره شد، همواره دقت کنید تا سلامتتان تهدید نشود؛ هرچند که ارزش تغذیهای آنها قطعا دستخوش تغییراتی خواهد شد.
دکتر آراسب دباغ مقدم
متخصص صنایع غذایی
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
پیچ و مهره پارس سهند
تعمیر جک پارکینگ
خرید بلیط هواپیما
ایران اسرائیل رئیس جمهور دولت سیزدهم رئیسی توماج صالحی دولت سیدابراهیم رئیسی مجلس شورای اسلامی مجلس تعطیلی شنبه ها شورای نگهبان
سیل مشهد سیل مشهد هواشناسی تهران خراسان رضوی پلیس باران سازمان هواشناسی بارش باران قوه قضاییه شهرداری تهران
خودرو قیمت خودرو قیمت طلا مالیات بازار خودرو قیمت دلار مسکن ایران خودرو تعطیلی شنبه دلار بانک مرکزی تورم
لیلا حاتمی زری خوشکام علی حاتمی نمایشگاه کتاب سینمای ایران نمایشگاه کتاب تهران کتاب تلویزیون سریال سینما فردوسی موسیقی
ایلان ماسک
رژیم صهیونیستی غزه روسیه آمریکا فلسطین حماس جنگ غزه چین اوکراین ترکیه یمن حزب الله لبنان
فوتبال تراکتور پرسپولیس جام حذفی سپاهان مس رفسنجان لیگ برتر لیگ برتر انگلیس فدراسیون فوتبال باشگاه استقلال بازی جواد نکونام
هوش مصنوعی گوگل آیفون اپل همراه اول سونی سرعت اینترنت تبلیغات عیسی زارع پور
بارداری پوست کاهش وزن چای دیابت آلزایمر