جمعه, ۲۱ دی, ۱۴۰۳ / 10 January, 2025
فریدون صدیقی (۱۳۲۸-)
فریدون صدیقی ۷ آذر سال ۱۳۲۸ در سنندج به دنیا آمد.
دی ماه ۱۳۵۱ در حالی که به عنوان داسنان نویس برگزیده مجله تماشا - سروش امروز - انتخاب شده بود، به تحریریه روزنامه کیهان پیوست. او داستان نویس و شاعر بود اما پس از کار روزنامهنگاری یکسره این دو حوزه را رها کرد.
۲۶ سال در کیهان به عنوان خبرنگار، گزارشگر، دبیر گروه، عضو شورای سردبیری و عضو شورای تیتر مشغول کار بود و پس از آن عضو شورای سردبیری روزنامه انتخاب در بدو تولد و تا پایان کار روزنامه بود.
سپس درسمت سردبیر به روزنامه هموطن سلام رفت و پس از تعطیلی این روزنامه به روزنامه همشهری به عنوان معاون سردبیر پیوست.
صدیقی در این ۳۷ سال در شکلگیری و حیات دهها روزنامه و مجله سهم و نقش داشته است. قریب ۲۰ سال است روزنامهنگاری تدریس میکند، سالها نقد هنری و ادبی نوشته است وهنوز هم سینما و ادبیات را عمیقا دنبال میکند.
تندیس فروغ فرخزاد در سال ۱۳۵۶ به همراه سید علی صالحی - شاعر- و پرویز فنی زاده- تئاترین- به عنوان خوشآتیه ترین روزنامه نگار و تندیس بهترین یادداشت نویس در سومین دوره جشنواره سراسری مطبوعات، در کنار تقدیرهای مختلفی که از او شده به همراه داوری در جشنوارههای مختلف مطبوعات از جمله توفیقهای این چهره شاخص عرصه مطبوعات به شمار میرود.
همت و مهر والای صدیقی اما معطوف به انتقال تجارب و دانستههایش در حوزه روزنامهنگاری به جوانترهاست، همانگونه که جمعی از روزنامه نگاران سه دهه اخیر از آموزههای او بهره بردند.
از کارهای مختلفی که صدیقی در روزنامهنگاری انجام داده میتوان به سردبیری هفتهنامه موفق و تاثیرگذار «حوادث» در سال ۱۳۷۰ اشاره کرد که اتقاق تازهای در حوزه حادثهنویسی در مطبوعات به شمار میرفت. صدیقی تجارب خود را در حوزه حوادث نویسی دنبال کرد، به طوری که تئوریهای تازهای را در کارکردهای تیترنویسی در حوادث به دانش روزنامهنگاری ایران اضافه کرد. او در یک مقاله بلند با عنوان «قطعاتی برای پازل تیتر نویسی در مطبوعات ایران» تجارب خود در این زمینه را مکتوب کرده است.
صدیقی به خاطر علائق خود به سینما، در زمینه ارتباط سینما و نمایش با روزنامهنگاری هم چندین مقاله نوشت و قصد دارد که آنها را به صورت کتاب منتشر کند؛ وعدهای که هنوز عملی نشده است. ازجمله مقالات قابل اعتنای صدیقی میتوان به مقاله بلند «مصاحبه؛ صحنه نمایش» که در فصلنامه رسانه منتشر شده است، اشاره کرد.
گزارشها، یادداشتها، و نوشتههای فریدون صدیقی که تعداد آنها از هزار هم تجاوز میکند، اینجا و آنجا به عنوان کارهای درسی در مراکز آموزشی تدریس میشود و از تاثیر گذاری تجارب وی در این زمینهها حکایت میکند.
گفت وگوی او با «صفر؛ مرده شور بهشت زهرا» از جمله کارهای ویژه وی است که همچنان مورد استناد دانشجویان قرار میگیرد.
او از هم نسلان و دوستان چهرههای نامی هنر و فرهنگ این دیار چون کامکارها، بهروز غریب پور، صدیق تعریف و دکتر قطبالدین صادقی است.
صدیقی دو فرزند و سه نوه دارد، یکی از فرزندانش (المیرا صدیقی) راه پدر را دنبال میکند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست