سه شنبه, ۱۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 30 April, 2024
مجله ویستا

در غذایتان شیر بریزید


در غذایتان شیر بریزید

ما از جمله کشورهایی هستیم که مصرف شیر میان مردم کشورمان بسیار پایین است و استفاده از غذاهای حاوی شیر می‌تواند راه خوبی برای مصرف شیر بیشتر باشد؛ به خصوص در ماه مبارک رمضان …

ما از جمله کشورهایی هستیم که مصرف شیر میان مردم کشورمان بسیار پایین است و استفاده از غذاهای حاوی شیر می‌تواند راه خوبی برای مصرف شیر بیشتر باشد؛ به خصوص در ماه مبارک رمضان که در کل، حذف وعده‌های غذایی موجب عدم تامین کافی مواد مغذی در طول روز می‌شود.

خوشبختانه ما غذاهای سنتی مثل شیر برنج، فرنی و حتی غذاهای جدیدتری مثل سوپ‌ شیر و... را داریم که به آنها شیر اضافه می‌شود و درواقع، مصرف آنها از جمله راه‌های غیرمستقیم مصرف این محصول لبنی به حساب می‌آید. خیلی‌ها تصور می‌کنند شیری که به غذا افزوده می‌شود و حرارت می‌بیند، دیگر خاصیت ندارد؛ در صورتی که سخت در اشتباه‌اند، زیرا شیر به‌کاررفته در این غذاها مانند شیر معمولی دارای ارزش غذایی تقریبا یکسانی است.

آنچه مهم است، رسیدن پروتئین و کلسیم لازم به بدن است که با خوردن این ماده غذایی ارزشمند تأمین خواهند شد. البته در اثر جوشیدن و حرارت دیدن طولانی مدت کمی از ویتامین‌های موجود کاهش می‌یابند و پروتئین شیر کمی دچار تغییر می‌شود اما این تغییر خیلی چشم‌گیر نیست که بخواهیم نگران آن باشیم و شیر را برای تهیه انواع غذاها مورد استفاده قرار ندهیم. درواقع، پروتئین‌ها در اثر پخته شدن تنها کمی تغییر شکل می‌دهند. این همان اتفاقی است که در روند پاستوریزاسیون هم رخ می‌دهد اما به هر حال این تغییر چندان قابل‌ملاحظه‌ نیست.

فراموش نکنید که استفاده از شیر در انواع غذاها عادت غذایی مناسبی تلقی می‌شود و همان‌طور که می‌دانید، حتی اولین غذاهایی که برای تغذیه کودکان به عنوان غذای کمکی توصیه می‌شود، فرنی و حریره‌‌بادام یا مخلوطی از آنها است که با شیر پخته و آماده مصرف می‌شوند. پس اگر عادت به خوردن شیر (البته به تنهایی) ندارید، بهتر است از غذاهایی استفاده کنید که یکی از اجزای تشکیل دهنده‌شان را شیر البته از نوع کم‌چرب تشکیل می‌دهد.

دکتر نسرین امیدوار

متخصص تغذیه و رژیم درمانی

عضو هیات علمی‌دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی



همچنین مشاهده کنید