یکشنبه, ۲۶ اسفند, ۱۴۰۳ / 16 March, 2025
مجله ویستا

بگو در غذایت چه می​ریزی تـا بگویـم کیستی


بگو در غذایت چه می​ریزی تـا بگویـم کیستی

آشپزی یکی از قدیمی​ترین هنرهای انسانی است که پیشینه ای به قدمت بشریت دارد

آشپزی یکی از قدیمی​ترین هنرهای انسانی است که پیشینه‌ای به قدمت بشریت دارد. از همان زمانی که انسان‌های غارنشین دریافتند استفاده از آتش و کمی هم پنیر پیتزا می​تواند به «استیک تیراناسورویی» چه طعمی بدهد تا امروز که زنگ می​زنیم از رستوران غذا بیاورند، بشر همواره درگیر این هنر بسیار مطبوع بوده. با خواندن این مطلب می​توانید درک کنید که استفاده از هرکدام از خوراکی​ها یا ادویه​ها در غذای شما چه معنایی دارد.

● کلم بروکسل

استفاده شما از کلم بروکسل می‌تواند دلایل مختلف داشته باشد. اول اینکه شما فرق کلم بروکسل با کلم بروکلی را ندانسته باشید و به شما انداخته باشند! در این صورت شما از نظر شخصیتی کمی شوت می​زنید! دوم اینکه شما در یک خانواده سنتی کلم خور یا ترشی کلم خور بارآمده باشید و به مرور زمان مدرنیته تاثیرات خودش را در زندگی شما گذاشته باشد. به عبارت دیگر در این صورت شما فردی پای‌بند سنت اما بهره‌مند از مزایای مدرنیته به حساب می​ایید که بزرگترین مشکل شما عدم سرو دیزی در کافی شاپ یا سینما کمپلکس است! دلیل سوم می​تواند این باشد که شما حتماً فکر می​کنید کلم بروکسل به نسبت کلم قمری خصوصیات بهتری داشته باشد که خب این سلیقه شماست! در این صورت از نظر اجتماعی شما جزو آدم​هایی هستید که اعتقاد دارید جدایی نادر از سیمین نسبت به اخراجی​های ۳ فیلم بهتری است که ما با شما موافقیم.

● آووکادو

اگر آووکادو زینت بخش غذاهای شماست، شما فردی «های کلاس» و «کول» با مایه​های کاملاً تابلوی خودشیفتگی یا تازه به دوران رسیدگی هستید که انتخاب نحوه طبخ شما نشان​دهنده این است که شما به کدام دسته تعلق دارید.اگر آووکادو را می‌پزید یا گریل می​کنید، مشخص است که شما تازه به دوران رسیده هستید، چون آووکادو قابل طبخ کردن نیست و فقط آنهایی که تازه به مال دنیا رسیده​اند این سوتی را می​دهند! اگر هم از آووکادو برای سالاد استفاده می​کنید که خودشیفته هستید وگرنه آدم عاقل در این گرانی بنزین این همه راه را تا بازارچه تجریش نمی​رود که آووکادو بخرد بریزد توی سالاد! مگر سالاد شیرازی خودمان آووکادو دارد؟ مگر پدران ما که سال​ها آووکادو نخوردند، چرخ مملکت داری کج شد؟! غرب​زده خود شیفته!

● سیب​زمینی پشندی

سیب​زمینی پشندی در دایره گسترده​ای از علاقه​مندی​ها جای دارد. معمولاً مشتریان اولیه این سیب​زمینی رستوران​دارهایی هستند که دوست دارند جنسی ارزان بخرند و جای سیب​زمینی مرغوب به خلق​الله غالب کنند. این قشر از نظر جامعه​شناسی به «گندم​نمایان جوفروش» شهره هستند که از عصر هجر به بعد در جامعه ایران به رسمیت شناخته شده‌اند. دسته دوم مصرف​کنندگان سیب​مزینی پشندی بانوانی هستند که شوهرشان هنگام خرید، عموماً «هر» را از «بر» تشخیص نمی​دهند و یا حواسشان به خرید نیست.این طیف عمدتا اگر نروند بازار، بازار می​گندد! این طیف از مصرف​کنندگان سیب​زمینی پشندی به «مصرف​کنندگان اجباری» شهره هستند. دسته سوم هم کسانی هستند که سیب​زمینی پشندی را آگاهانه انتخاب می​کنند که در این صورت از نظر تیپ اجتماعی به مصرف​کنندگان خانم شهرت دارند.

● زردچوبه

اگر به زردچوبه علاقه دارید و به نوعی «زردچوبه باز» هستید، باید خدمت شما عرض کنیم که شما از نظر تیپ​شناسی اجتماعی فردی زرد به حساب می​آیید که فهرست علاقه​مندی​های شما از مجلات زرد تا سریال​های تلویزیونی شایعات تایید نشده در مورد آدم​های معروف یا فک و فامیل گسترده است.شما از علاقه​مندان دسترسی به آخرین شایعات در مورد محمدرضا گلزار به حساب می​آیید و صبح تا شب دنبال این هستید که ببینید هدیه تهرانی بالاخره با کسی ازدواج کرده یا از کسی طلاق گرفته یا نه. زردچوبه از لحاظ روانشناختی، نشان​دهنده نوعی بی​قراری درونی با مایه​های روان‌پریشی مزمن است که خطری ندارد اما باید کنترل شود. احیاناً شما اگر روزی یک شایعه درست و درمان نخوانید یا یکی راه​نیندازید، صبح​تان، شب نمی​شود.

● فلفل

فلفل بر چند نوع است و به همین دلیل طیف روانشناختی این ماده غذایی گسترده​ترین طیف در «روانشناسی آشپزی» محسوب می‌شود.

اگر شما از مصرف​کنندگان فلفل سیاه به حساب می​آیید، در این صورت شما یا در کودکی هر وقت شیطنت می​کردید فلفل در دهانتان می​ریخته​اند که حالابه صورت عقده برای شما باقی مانده و قصد دارید با خالی کردن دق دلی خود برسر سر و همسر و بچه، دل خودتان را خنک کنید یا اینکه شما فردی خشن، مقتدر و مدبر هستید که می​توانید دیگران را بچرخانید اما ترجیح می​دهید این کار را نکنید مگر آنکه دیگران بخواهند لات​بازی در بیاورند که در آن صورت پس از خوردن قاشق اول غذا، طرف به شکر خوردن می​افتد!

اما فلفل قرمز حکایت دیگری دارد. فلفل قرمز اگر در منوی غذایی شما جای می‌گیرد به این معناست که شما از طرفداران تیم پرسپولیس هستید و ترجیح می​دهید جای کار کردن روی ترکیب خودتان – با نزدیکان– رقبا را با گفتن یک کلمه «شش تاییا» بچرخانید!در مورد فلفل​های قرمز و سبز یعنی فلفل​های خوراکی که در کبابی‌ها سیخ می‌کنند هنوز تحقیقات جامعی انجام نشده اما یک تئوری اثبات نشده در این مورد هست که برای خالی نبودن عریضه (یا خالی نماندن صفحه) توجه شما را به آن جلب می​کنیم. از آنجایی که فلفل​های قرمز بسیار سوزاننده و فلفل سبز یکی در میان بی​خاصیت است، اگر «فلفل قرمزخور» هستید از نظر شخصیتی، شما فردی «مازوخیست» یا خودآزار هستید که از صدمه زدن ریه و کبد و طحال و گلوی خودتان هیچ ابایی ندارید. اما اگر طرفدار فلفل سبز هستید، فردی «سادیست» یا دیگر آزار هستید که فلفل بی​خطرها را خودتان می​خورید و فلفل​هایی که به دیگران تعارف می​کنید بلااستثنا تند در می​آیند!

● گلابی

اگر شما از کسانی هستید که از گلابی در سالاد یا دسر استفاده می​کنید، شما فردی به شدت «خجسته» به حساب می‌آیید که خجستگی از سر و روی شما می‌بارد! در این صورت شما از زمره کسانی به شمار می​آیید که «تی​میکر» می​خرند اما چایی را روی اجاق دم می​کنند و «ساندویچ میکر» می​خرند اما از آن برای زود خشک کردن کهنه خیس بهره​ می​برند! اگر به انداختن ترشی گلابی علاقه​مندید که کلا دیگر ول معطلید چون چنین ترشی​ای وجود ندارد! البته خلاقیت چیز خوبی است اما...

● باقالی

استفاده از باقالی چند معنا دارد.

۱- اگر باقالی​پلو را با ماهیچه می​خورید، شما به طیف مرفه جامع تعلق دارید که در این صورت مخلص شما هستیم و اگر لطف کنید از مجله نوپای ما با آگهی حمایت کنید، چاکر شما هم می​شویم.

۲- اگر باقالی​پلو را با گوشت می​خورید، شما از طیفی هستید که دستتان به دهنتان می​رسد اما نه آنقدر که ماهیچه استفاده کنید. خدا را شکر!

۳- اگر هم باقالی​پلو را با تن ماهی می​خورید که کاملاً شما را درک می​کنم. پیشنهاد می‌کنم از آبلیمو استفاده کنید که غذا را مطبوع​تر می​کند. ما هم مثل شماییم. آدم صورتش را با سیلی سرخ نگه دارد، هیچ ایرادی ندارد.