یکشنبه, ۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 26 January, 2025
مجله ویستا

صبحانه‌ای سرشار از پروتئین


صبحانه‌ای سرشار از پروتئین

● مواد لازم برای ۲ نفر
▪ روغن زیتون: ۲ قاشق غذاخوری
▪ کرفس (خردشده): نصف ۱ برگ کوچک
▪ سیب‌زمینی(خردشده): ۱ عدد کوچک
▪ فلفل دلمه‌ای سبز(خردشده): یک‌چهارم
▪ تخم‌مرغ: ۲ عدد
▪ شیر کم‌چرب: …

مواد لازم برای ۲ نفر

روغن زیتون:

۲ قاشق غذاخوری

کرفس (خردشده):

نصف ۱ برگ کوچک

سیب‌زمینی(خردشده):

۱ عدد کوچک

فلفل دلمه‌ای سبز(خردشده):

یک‌چهارم

تخم‌مرغ:

۲ عدد

شیر کم‌چرب:

۱ قاشق غذاخوری

پودر موسیر:

نصف قاشق چایخوری

طرز تهیه:

درون تابه یک قاشق روغن بریزید و روی حرارت ملایم بگذارید. کرفس و سیب‌زمینی را درون روغن ریخته و به آن نمک و فلفل بزنید و کاملا آنها را سرخ کنید. فلفل دلمه‌ای را نیز اضافه کرده و تفت دهید. سپس آنها را درون یک ظرف ریخته و کنار بگذارید. در یک ظرف دیگر تخم‌مرغ‌ها را بشکنید و با چنگال خوب بزنید. سپس شیر و موسیر را نیز به آن اضافه و خوب مخلوط کنید.

تابه را دوباره روی حرارت بگذارید و بقیه روغن را درون آن بریزید. بگذارید تا کاملا داغ شود. سپس تخم‌مرغ‌ها را وسط تابه بریزید و سریع آن را درون تابه پخش کنید تا یک لایه نازک شود. وقتی تخم‌مرغ خود را گرفت، موادی که از قبل آماده کرده‌ بودید را وسط آن بریزید و کناره‌های تخم‌مرغ را روی آن بیاورید. سپس آن را از روی حرارت بردارید و گرم سرو کنید.

تخم‌مرغ در ۲ رنگ وجود دارد: سفید و قهوه‌ای؛ تخم‌مرغ سفید توسط مرغ‌هایی با پرهای سفید و تخم‌مرغ‌های قهوه‌ای توسط مرغ‌هایی که پرهای قهوه‌ای دارند گذاشته می‌شود. تخم‌مرغ‌های سفید و قهوه‌ای از نظر خواص تغذیه‌ای هیچ فرقی ندارند و هیچ‌یک از آنها نسبت به دیگری برتری ندارد.

کیفیت پروتئین تخم‌مرغ از سایر غذاها بهتر است و از نظر رتبه‌ پس از شیر مادر قرار دارد. تخم مرغ منبع خوبی از اسید آمینه تریپتوخان، سلنیوم، ویتامین‌های B۲ و B۱۲ و یکی از منابع طبیعی ویتامین D به شمار می‌رود. تخم‌مرغ حاوی کولین است و برای تقویت مغز و سلامت قلب مفید است.

همچنین لوتئین و زگزانتین ۲ ماده فیتوشیمیایی موجود در تخم‌مرغ هستند که خطر آب مروارید و آسیب شبکیه چشم را کاهش می‌دهند. مصرف تخم‌مرغ به عنوان صبحانه بخصوص در کسانی که قصد کاهش وزن دارند باعث می‌شود تا مصرف کالری آنها در طول روز کاهش یابد.

قبل از خرید تخم‌مرغ به سالم و بدون ترک بودن آنها توجه کنید. به‌علاوه تاریخ مصرف آنها را حتما بررسی کنید. بهتر است تخم‌مرغ‌ها را در یخچال نگهداری کنید تا دیرتر خراب شوند. قبل و بعد از دست زدن به تخم‌مرغ دست‌هایتان را بشویید. تخم‌مرغ را تا زمانی بپزید که زرده آن سفت شود. تخم‌مرغ را بیشتر از ۲ ساعت خارج از یخچال نگهداری نکنید.

لادن هومند