یکشنبه, ۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 26 January, 2025
مجله ویستا

۱۴ مرداد: در شهر چه خبر


۱۴ مرداد: در شهر چه خبر

از وقتی که پمپ بنزین‌ها شلوغ شده و صف پمپ‌های گاز به کیلومتر‌ رسیده و البته معضل همیشگی ترافیک ادامه‌ دارد، آن دسته از افرادی که به دلایل مختلف از آژانس برای حمل و نقل شهری استفاده …

از وقتی که پمپ بنزین‌ها شلوغ شده و صف پمپ‌های گاز به کیلومتر‌ رسیده و البته معضل همیشگی ترافیک ادامه‌ دارد، آن دسته از افرادی که به دلایل مختلف از آژانس برای حمل و نقل شهری استفاده می‌کنند

تلافی صف پمپ بنزین

با مشکل تازه‌ای موجه شده‌اند و آن افزایش باورنکردنی کرایه‌هاست. شمار زیادی از شهروندان در تماس تلفنی با ستون در شهر چه خبر از افزایش شدید کرایه‌ اغلب آژانس‌ها انتقاد کرده و می‌گویند رانندگان در برابر اعتراض آنها ترافیک و شلوغی صف بنزین و گاز را بهانه می‌کنند.

به گفته آنها رانندگان آژانس این را حق خود می دانند که تلافی معطلی در ترافیک و صف سوختگیری را سر جیب مردم دربیاورند.

این در حالی است که در برخی موارد کرایه‌ها به هیچ وجه منطقی نیستند و برای مسیر‌های کوتاه، هزینه زیادی دریافت می‌شود. با توجه به نارضایتی مسافران آژانس‌ها خوب است که مسئولان نظارت دقیقی بر موج افزایش کرایه‌های اخیر داشته باشند.

کارواش اجباری

مشاهده افراد پارچه به دستی که سر چهارراه‌ها به هر ترفندی که شده بخشی از شیشه خودرو‌ها را تمیز می‌کنند تا بتوانند از راننده پول بگیرند، یک صحنه تکراری است.

این افراد در فرصت قرمز بودن چراغ با آخرین سرعت شیشه‌ها را تمیز می‌کنند و مخالفت راننده هم به جایی نمی‌رسد.

اما علاوه بر این گروهی از افراد هم هستند که از فرصت پارک شدن خودرو‌ها برای شست وشوی آنها استفاده می کنند. این افراد خودرو‌هایی را که خیلی تمیز نیستند و به نظر می‌رسد مالک آنها دست به جیب باشد را شناسایی کرده و با استفاده از فرصتی که کنار خیابان پارک شده‌اند، آنها را تمیز می‌کنند.

این در حالی است که معمولا راننده‌ها پس از بازگشت از این وضعیت راضی به نظر نمی‌رسند اما این افراد آنقدر اصرار کرده و رانندگان را در محذورات اخلاقی قرار می‌دهند تا بالاخره بتوانند چند برگ اسکناس دریافت کنند.

چراغ قرمز بی‌جریمه

شاید چراغ‌ قرمز ویژه عابران پیاده یکی از مظلوم‌ترین و منزوی‌ترین چراغ‌های راهنمایی و رانندگی باشد. با اینکه اغلب راننده‌ها از چراغ‌قرمز‌های در چهارراه حرف شنوی دارند و با دیدن آن سر جا میخکوب می‌شوند اما این موضوع در مورد چراغ قرمز‌های پیاده‌ها زیاد صدق نمی‌کند.

برای برخی پیاده‌ها سبز و قرمز بودن این چراغ‌های بی‌جریمه تفاوتی نمی‌کند. در این مورد خاص پیاده‌هایی که از سواره‌ها خبر ندارند هنگام سبز شدن چراغ برای راننده‌هابه یکباره جلوی آنها سبز می‌شوند و موجبات به صدا در آمدن بوق ممتد و اعتراض آمیز آنها را فراهم می‌آورند.

راننده‌‌هایی که به احترام برگ جریمه پلیس و قرمز بودن چراغ، دقایق زیادی را منتظر سبز شدن آن بوده‌اند همان اندک زمان ادامه مسیر را به خاطر عبور و مرور غیرمسئولانه برخی پیاده‌ها از دست می‌دهند.

البته این مشکل در مناطقی از شهر با نظارت پلیس بر رفت و آمد‌های پیاده‌ها رفع شده است؛ به طوری که ماموران پلیس از رفت و آمد پیاده‌ها در زمان قرمز شدن چراغ ویژه آنها جلوگیری می‌کنند.

آژیر گوشی‌ها

از وقتی گوشی‌های تلفن همراه به خودروهای مسافربری راه پیدا کردند، علاوه بر صدای نتراشیده و نخراشیده برخی موزیک‌ها وخواننده‌ها، صدای گوشی‌ها و صاحبان آنها نیز به فهرست بلند بالای آلودگی صوتی داخل خودرو‌ها اضافه شده است.

گاهی گوشی‌ها با صدای بلند سوت می‌زنند، گاهی نیز یک پارچ آب در لیوان می‌ریزند و برخی نیز آژیر می‌کشند.

البته این اصوات گُلی است که گاهی با صدای بلند صحبت کردن مسافر با فرد تماس گیرنده، به سبزه نیز آراسته می‌شود.

صاحب گوشی که هیچ توجهی به آرامش باقی مسافر‌ها ندارد به علت اینکه در سر و صدای شهر شنوایی‌اش کاهش یافته - به خیال اینکه آنسوی خط نیز طرف صحبت چیزی نمی‌شنود- با تمام توان فریاد می‌زند تا منظور خود را به وی بفهماند.

این درحالی است که شهروندان واقف به حقوق شهروندی، در وهله نخست تا حد ممکن از صدای مناسبی برای زنگ گوشی استفاده می‌کنند.

علاوه بر این، هنگام صحبت کردن با گوشی تلفن همراه نیز سعی می‌کنند با صدای آهسته صحبت کنند تا مزاحم دیگران نشوند.