شنبه, ۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 27 April, 2024
مجله ویستا

پاستای پیشنهادی


پاستای پیشنهادی

لازانیا بپزید و لذت ببرید

در میان غذاهای نسل جدید، لازانیا نیز مانند انواع ماکارونی طرفداران زیادی دارد؛ غذایی ایتالیایی که از لایه‌های سه‌گانه پاستا ورقه‌ای، سس مخصوص و پنیر پیتزا درست شده‌ است...

این غذا، انواع بسیاری دارد و برای تهیه‌اش از گوشت‌ها و سبزی‌های مختلفی استفاده می‌شود بنابراین با توجه به ذائقه می‌توان نوع دلخواه آن را تهیه کرد اما نوع کلاسیک لازانیا با گوشت چرخ‌کرده تهیه می‌شود و بیشتر خانواده‌های ایرانی در آن پنیر پیتزا می‌ریزند و گاهی سسی سفید را هم به آن اضافه می‌کنند. ما نیز در این شماره قصد داریم شما را با طرز تهیه این غذا و نکته‌های ظریفی که بهتر است هنگام پختش به آنها توجه شود، آشنا کنیم.

● مقدار کالری

مواد غذایی یادشده در مجموع تقریبا دارای ۱۵۰۰ کیلوکالری انرژی است. البته در صورتی که این غذا را به ۸ برش تقسیم کنید هر یک دارای تقریبا ۱۹۰ کیلوکالری انرژی خواهد بود. بنابراین خوردن لازانیا برای وعده ناهار مناسب‌تر خواهد بود نه شام، زیرا میزان کالری آن به نسبت بالاست.

● همراه غذا

از آنجایی که این غذا دارای انرژی زیادی است، توصیه می‌شود که آن را با یک بشقاب سالاد سبزیجات متشکل از کاهو، کلم، گوجه‌فرنگی، جوانه و البته هویج میل کنید به این ترتیب وعده غذایی مغذی را دریافت کرده‌اید. در ضمن، نوشیدنی مناسبی که می‌توانید به همراه آن میل کنید یک لیوان آبمیوه خانگی نظیر آب پرتقال تازه است که پیشنهاد می‌کنیم به صورت مخلوط?شده با آب نارنگی و لیمو تهیه شده باشد.

● طـرز تـهـیـه

ابتدا پیازها را در روغن کانولا تفت دهید تا به رنگ طلایی درآیند، آنگاه گوشت چرخ‌کرده را اضافه و پس از افزودن ادویه‌های یادشده رب را هم اضافه کنید. در ظرفی دیگر، آرد را با کره تفت دهید و کم‌کم شیر را اضافه کنید و بگذارید تا بر اثر حرارت دیدن به صورت سس سفید و غلیظی درآید، آنگاه آن را از روی حرارت بردارید و بگذارید تا خنک شود. در قابلمه‌ای بزرگ، آب را به جوش بیاورید و ورقه‌های لازانیا را اضافه کنید و بگذارید نرم شوند سپس آبکش و به همراه سایر مواد، لازانیای‌تان را آماده طبخ کنید. برای این مرحله، ابتدا کف ظرف نچسبی را چرب کنید و به عنوان اولین لایه ورقه‌های لازانیا را قرار دهید سپس به ترتیب مقداری از مایه گوشت، سبزی‌های خردشده (اعم از فلفل دلمه‌ای، قارچ و ریحان) و سس سفید را روی یکدیگر بریزید و لایه‌ای دیگر از لازانیا را روی تمام آنها قرار دهید. در این میان، به میزان دلخواه نیز به لایه‌ها آویشن بزنید. این کار را آنقدر تکرار کنید تا تمامی مواد به پایان برسند. سپس به عنوان لایه رویی از پنیر موزارلا و پودر آویشن استفاده کنید و ظرف لازانیا را در فری که با دمای ۲۴۰ درجه سانتی‌گراد گرم شده است به مدت ۲۰ دقیقه قرار دهید تا کاملا پخته شود.

● مـواد لازم (برای ۴ نفر)

ورقه لازانیا /۱بسته/۳۲۰کیلوکالری

گوشت چرخ کرده/۳۰۰گرم/۵۵۰کیلوکالری

پیاز خردشده/۱لیوان/۲۵کیلوکالری

فلفل دلمه‌ای رنگی خردشده/۱لیوان/۲۵کیلوکالری

قارچ خردشده/۱لیوان/۲۵کیلوکالری

ریحان تازه خردشده/۲/۱ لیوان/۱۵کیلوکالری

روغن کانولا/۱قاشق غذاخوری/۹۰کیلوکالری

پنیر موزارلا/۹۰گرم/۱۴۰کیلوکالری

آرد سفید/۲قاشق غذاخوری/۵۰کیلوکالری

کره/۲قاشق غذاخوری/۱۸۰کیلوکالری

شیر/۱لیوان/۵۰کیلوکالری

پودر آویشن/به میزان لازم/۰کیلوکالری

رب گوجه فرنگی/۲قاشق غذاخوری/۱۰کیلوکالری

نمک، فلفل سیاه و زردچوبه/به میزان لازم/۰کیلوکالری

● پیشنهاد سرآشپز

سامان گلریز

مدرس آشپزی

لازانیا را

کم‌روغن بپزید

لازانیا یک غذای کاملا ایتالیایی است که در کشورهای حاشیه دریای?مدیترانه از یونان گرفته تا ترکیه طبخ می‌شود. لازانیا غذایی است در طعم‌های مختلف به طوری که به دلخواه می‌توان از هر نوع گوشت یا سبزی در تهیه آن استفاده کرد اما وجه مشترک لازانیاها آن است که همگی شل و کم روغن باید تهیه شوند. اما نکته?های مهم دیگری نیز برای تهیه این غذا باید مدنظر قرار گیرد که به ترتیب عبارتند از:

۱. لزومی ندارد در تهیه لازانیا از پنیر پیتزا استفاده کنید. شما می‌توانید انواع پنیر از پنیر موزارلا گرفته تا گودا، چدار، گورگونزالا، بلوچیز و پارمیزان را نیز در تهیه این غذا استفاده کنید اما نکته اینجاست که پنیر در رویی‌ترین لایه لازانیا باید اضافه شود زیرا افزودن پنیر به لایه‌های میانی باعث چسبناک?شدن بیش از حد لازانیا می?شود.

۲. سس سفید تهیه شده برای این غذا در لایه‌های میانی باید مورد استفاده قرار گیرد. در ضمن در نوع ایتالیایی این غذا روغن مصرفی تنها کمی روغن زیتون است و البته مواد سس میانی لازانیا سرخ نمی‌شوند بلکه فقط تفت مختصری می‌بینند.

۳. برای آنکه سس سفیدتان کمی خوشمزه‌تر شود به شما توصیه می‌کنم که به آن یک تا دو حبه سیر ساطوری شده و سرخ شده و کمی ارگانو نیز اضافه کنید.

۴. به غیر از آویشن که یکی از سبزی‌های معطر به کار رفته در این غذاست به شما پیشنهاد می‌کنم کمی هم فلفل سیاه و رزماری نیز به آن اضافه کنید به این ترتیب لازانیای‌تان طعم بهتری پیدا خواهد کرد.

۵. هنگام استفاده از ورقه‌های لازانیا، انواعی را انتخاب کنید که نازک‌تر هستند زیرا بافت لطیف‌تری دارد و هنگام خوردن حس خوشانیدی را ایجاد خواهند کرد بنابراین از مصرف ورقه‌های کلفت خودداری کنید. در ضمن به یاد داشته باشید که به تازگی ورقه‌ای بسیار نازک نیز برای تهیه لازانیا توسط یکی از تولیدکنندگان ورقه‌های لازانیا به بازار عرضه شده است که به صورت شیشه‌ای است و بافتی بسیار لطیفی دارند و تهیه لازانیا با آن طعم بهتری را ایجاد خواهد کرد.

۶. یکی از اشتباه‌های رایج ما در تهیه این غذا استفاده بیش از اندازه از روغن است که تاکید می‌کنم در میزان مصرف روغن دقت زیادی کنید و میزان مصرفتان را به حداقل ممکن برسانید تا وقتی برشی از لازانیا را بر می‌دارید بیش از اندازه چرب نباشد و به اصطلاح «روغن از آن نچکد.»

● اگر اضافه وزن دارید

به جای گوشت قرمز از گوشت مرغ استفاده کنید و میزان روغن مصرفی در این غذا را به حداقل برسانید. در ضمن، در کنار مواد تشکیل‌دهنده این غذا، سبزی‌هایی مانند حلقه‌های بادنجان، کدو سبز، قارچ و حتی فلفل دلمه‌ای را نیز بیشتر استفاده کنید تا با دریافت فیبری که با خوردن آنها دریافت می‌شود هم احساس سیری کنید و هم کالری کمتری به شما برسد.

● اگر چربی خون‌تان بالاست

بهتر است روغن کمی را برای تهیه این غذا استفاده کنید و به جای کانولا از روغن زیتون استفاده کنید. البته سرخ کردن مواد غذایی به کار رفته را نیز فقط به تفت دادن محدود کنید. نکته دیگر اینکه شیر مصرفی‌تان کم چرب باشد و به جای کره باز هم از مقدار کمی روغن?زیتون استفاده کنید.

● اگر نقرس دارید

بهتر است که قارچ و گوشت را از این غذا حذف و در آن از سبزی‌های مختلف استفاده کنید نظیر هویج، کدوسبز و فلفل دلمه‌ای. به علاوه بهتر است پنیر به کار رفته در این غذا نیز محدود باشد و به جای موزارلا از مقدار محدودی پنیر پارمیزان استفاده کنید.

ساقی اخوان



همچنین مشاهده کنید